Höstens klassiska jackor från Barbour

höstjackor från Barbour

I år fyller Barbour 125 år och det firar man bland annat med lanseringen av The Director’s Jacket. Genom sin långa historia har Barbour tillverkat flera tidlösa modeller av jackor i grönt vaxat bomullstyg som kommit att bli synonymt med det som ofta benämns “British Country Clothing”.

J. Barbour and Sons Ltd. är kunglig hovleverantör till det brittiska kungahuset under kategorin “waterproof and protective clothing”. Det första hovleverantörskapet ägde rum år 1974 när Hennes Majestät Drottningen gav Barbour den ärofyllda titeln. Sedan dess har både Hertigen av Edinburgh och Prinsen av Wales gett Barbour intygat hovleverantörskapet åren 1982 och 1987.

Under första och andra världskriget levererade Barbour kläder till den brittiska armén och 1936 började man tillverka motorcykelkläder. Här kan bland annat nämnas kollektionen Steve McQueen, som är en hyllning till 1960- och 1970-talets stora stilikon. Den allra senaste kollektionen från linjen lanserades så sent som i slutet av augusti.

En av de riktiga klassikerna bland Barbours jackor, modellen Beaufort, började säljas år 1983. Den något kortare och lättare modellen Bedale lanserades 1980 och var ursprungligen designad för ridning.

Modellen Beaufort är en vaxad jacka med rymlig passform, som designades av Dame Margaret Barbour.

Den något kortare modellen Bedale som även den designades av Dame Margaret Barbour i början av 1980-talet.

Både dessa modeller finns under Barbour Lifestyle, som är grundstenen i märkets kollektioner och bygger på deras mest klassiska och ikoniska plagg. De funktionella plaggen är designade för att hålla livet ut – från generation till generation.

De flesta av modellerna är även väldigt praktiska och passar för såväl en shoppingtur i staden, som på en friluftsvistelse på landet.

Här har vi en vaxad jacka i kavajmodell från Barbour Heritage, som är inspirerad av modellen Barbour Sports Jacket. Denna bars av Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Skyfall år 2012.

Barbour är även känt för sina quiltade jackor. Här har vi en mer dressad modell som liknar en kavaj, med krage i mockaimitation.

Ännu en quiltad jacka hittar vi i modellen Liddesdale med krage i manchestertyg. Detta är en klassisk och ikonisk modell från arkivet, med rymlig passform – som gör det möjligt att få plats med en kavaj under jackan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *