Höstens klassiska jackor från Barbour

höstjackor från Barbour

Ifjol fyllde Barbour 125 år och det firade de bland annat med lanseringen av The Director’s Jacket. Genom sin långa historia har Barbour tillverkat flera tidlösa modeller av jackor i grönt vaxat bomullstyg som kommit att bli synonymt med det som ofta benämns “British Country Clothing“.

Nu har Barbour lanserat flera snygga modeller som passar utmärkt till det svenska höstvädret. Klassikter för alla som gillar brittiskt herrmode. Här tar vi er på en genomgång med några av de snyggaste modellerna av höstjackor från Barbour.

J.Barbour and Sons Ltd – kunglig hovleverantör

J. Barbour and Sons Ltd. är kunglig hovleverantör till det brittiska kungahuset under kategorin “waterproof and protective clothing”. Det första hovleverantörskapet ägde rum år 1974 när Hennes Majestät Drottningen gav Barbour den ärofyllda titeln.

Sedan dess har både Hertigen av Edinburgh och Prinsen av Wales gett Barbour intygat hovleverantörskapet åren 1982 och 1987.

Barbour jackor herrmode hösten 2020

Klassiska modeller av jackor från Barbour

Under första och andra världskriget levererade Barbour kläder till den brittiska armén och 1936 började man tillverka motorcykelkläder. Här kan bland annat nämnas kollektionen Steve McQueen, som hör till modellen Jeffries och är en hyllning till 1960- och 1970-talets stora stilikon.

Bland de klassiska modeller av jackor som finns hos Barbour kan nämnas framförallt följande:

  • Beuafort
  • Bedale
  • Jeffries
  • Liddesdale
  • Lutz
  • Beacons Sports
  • Hereford
  • Bristol
  • Ogston

En av de riktiga klassikerna bland Barbours jackor, modellen Beaufort, började säljas år 1983. Den något kortare och lättare modellen Bedale lanserades 1980 och var ursprungligen designad för ridning.

Barbour jackor sverige

Modellen Beaufort är en vaxad jacka med rymlig passform, som designades av Dame Margaret Barbour.

snyggaste jackor höstmode män 2020
snyggaste höstmode herrmode 2020

Den något kortare modellen Bedale som även den designades av Dame Margaret Barbour i början av 1980-talet.

snyggaste jackor för män hösten 2020

Både dessa modeller finns under Barbour Lifestyle, som är grundstenen i märkets kollektioner och bygger på deras mest klassiska och ikoniska plagg. De funktionella plaggen är designade för att hålla livet ut – från generation till generation.

De flesta av modellerna är även väldigt praktiska och passar för såväl en shoppingtur i staden, som på en friluftsvistelse på landet.

herrstil hösten 2020

Här har vi en vaxad jacka i kavajmodell från Barbour Heritage, som är inspirerad av modellen Barbour Beacons Sports Jacket. Denna bars av Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Skyfall år 2012.

herrmode höst 2020

Barbour är även känt för sina quiltade jackor. Här har vi en mer dressad modell som liknar en kavaj, med krage i mockaimitation.

mode för män höst 2020

Ännu en quiltad jacka hittar vi i modellen Liddesdale med krage i manchestertyg. Detta är en klassisk och ikonisk modell från arkivet, med rymlig passform – som gör det möjligt att få plats med en kavaj under jackan.

Herrmode hösten 2020 från Barbour

Då det gäller mode för män hösten 2020 har Barbour nu lanserat en mängd olika snygga modeller inom ramen för sina standardkollektioner.

snyggaste herrmode hösten 2020

Modellen Quilted Lutz är en figurnära och dressad jacka som passar att bära med bland annat kavaj. Här har du en insida av krage i mockaimitation, samt dubbelt sprund med tryckknappar. En modell som ger skön följsamhet vid användningen.

snyggaste engelska herrmode hösten 2020

Hos modellen Lutz hittar du även denna läckra modell i deras karakteristiska olivfärg med vaxad yta.

snygg herrstil hösten 2020

Modellen Hereford är en vaxad jacka som är tillverkad i en mellankraftig 6oz Sylkoil vaxad bomullsväv. Den är tunt vadderad och avsedd främst för höst- och vårbruk.

snyggaste herrmode hösten 2020 brittisk stil

Bristol är en smalare version av den klassiska modellen Beaufort. tillverkad i en mellankraftig 6oz Sylkoil vaxad bomullsväv. Kom ihåg att jackan skall oljas om en gång om året med Barbour Thornproof Dressing.

snyggaste jackor för jakt hösten 2020

Modellen Ogston är en klassisk vaxad jacka som är tillverkad i ett kraftigt, 8 oz tyg i vaxad bomull. Här finns detaljer i ull samt manchestertyg och patchar i läder på ärmbågar. Detta är en modell som är uppskattad av generationer och lika aktuell i staden som på landet.

snyggaste engelska brittiska tweedkepsar

För den som gillar klassiska tweedkepsar kan vi tipsa om denna stiliga variant från Barbour. Detta är en tidlös accessoar i varumärkets signaturstil, som är tillverkad i en ullväv från Moon – en välkänd Brittiskt tygproducent.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *