10 snyggaste ytterrockarna för män höst/vinter 2020

Trots att vi ännu har det hyfsat varmt på våra breddgrader börjar det så småningom vara dags att förbereda sig på det kallare höst- och vintervädret. Det gör vi idag genom att fokusera på några klassiska ytterrockar med inspiration från 1930-talet – ett årtionde som starkt påverkar herrmodet hösten och vintern 2020.

Det är nämligen ingen tvekan om att trenderna inom mode för män hösten 2020 har många detaljer som vi såg inom det som ofta kallas den gyllene eran inom klassiskt herrmode.

snygga rockar för män höst vinter 2020

Stilregler för ytterrockar

När man bär ytterrock med kavaj är det en av de viktigaste och samtidigt enklaste stilreglerna att denna bör vara tillräckligt lång för att undvika de ytterst oklädsamma centimetrar som annars riskerar att sticka ut.

Det säkerställer man med några av klassikerna då det gäller ytterrockar, modellerna Covert Coat, Crombie Coat eller Chesterfieldrocken. I Sverige används även uttrycket Paletå som samlingsnamn för enkel- och dubbelknäppta rockar med markerad midja och ryggslits.

Modeller av rockar för män

Det är inte alldeles enkelt nuförtiden att särskilja dessa modeller av ytterrockar eftersom många av modehusen numera tillverkar modeller där man kombinerar element från flera av dessa typer modeller.

De mer traditionella tillverkarna, som t.ex. brittiska Crombie, håller dock hårt på traditionen och har alla de mest klassiska modellerna i sitt utbud. Anrika Crombie har alltså även fått en alldeles egen modell uppkallad efter sig.

snyggaste rockar för män höst vinter 2020

En av de vanligaste modellerna av ytterrockar heter Chesterfield. Chesterfield är en lång skräddad ytterrock som fick sitt namn efter Georg Stanhope, 6:e earl av Chesterfield, som var en föregångare inom brittiskt mode på 1830 och 1840-talet.

Själva ytterrocken Chesterfield kom till runt 1840-talet och har i stort sett bibehållit sitt originalutförande sedan dess. Denna ytterrock finns både i enkel- och dubbelknäppt modell och i flera olika typer av både tyngre och lättare tyger.

Det är från denna klassiska modell vi idag tar fram några snygga modeller för hösten och vintern 2020. Samtidigt passar vi på på att hämta lite inspiration från 1930-talets klassiska herrmode.

Snyggaste rockarna för män höst och vinter 2020

Denna säsong är vi speciellt förtjusta i den dubbelknäppta modellen, med breda slag. Biljettfickan är också en detalj som känns viktig på säsongens ytterrock. Det är dock förvånansvärt hur svårt det är att hitta denna typ av ytterrockar från de lägre prisklasserna.

Ofta måste man söka sig till sajter som Mr Porter och Care of Carl med dess exklusiva märken för att hitta dubbelknäppta modeller med breda slag och biljettficka.

Vi uppdaterar listan med nya modeller efterhand det kommer nya i webbutikerna

1. Mörkbrunt – snyggt till höst och vinter

klassiskt herrmode snyggaste rockarna höst vinter 2020
snygga rockar för män höst vinter 2020

Snygg dubbelknäppt rock från Oscar Jacobson. Den har spetsiga slag och är tillverkad i en tunn ullblandning med lyxig lamaull vilket ger en pälsliknande textur.

2. Sherling-krage – annorlunda och elegant

rock med pälskrage höst vinter 2020
klassisk rock pälskrage höst vinter 2020

Dubbelknäppta rockar med pälskrage har länge varit en raritet hos herrkollektionerna. Nu finns en ytterrock i klassiskt längre modell hos Oscar Jacobson. Den är producerad i en mjuk och lätt ruggad väv i en ull- och kashmirblandning och har en praktisk avtagbar sherling-krage. Ett mycket stiligt plagg för hösten och vintern 2020.

3. Beige och ljusgrått – elegant alternativ

snyggaste rockar för män hösten 2020

Ljusgrå eller beiga modeller är alltid stiligt till hösten och vintern. Här har vi en dubbelknäppt modell från italienska L.B.M 1911, som är tillverkad i en kraftig och värmande väv med en ruggad yta.

4. Mörkgrått – en klassiker

snyggaste rockarna för män höst vinter 2020
snyggaste rockar män hösten 2020

Grå ytterrockar är snygga att kombinera både med bruna och grå plagg. Även färgen navy går att kombinera med färgen. Här har vi en mörkgrå, dubbelknäppt modell med mjuk kashmir som gör plagget mjukt och följsamt. Dessutom bidrar kashmirtyget till en lyxig lyster på rocken.

5. Kamelfärgat – ett måste i herrgarderoben

En kamelfärgad rock hör hemma i varje stilig mans garderob. Här har vi en stilren, treknäppt modell från Oscar Jacobson, som är tillverkad i en mjuk och lätt ruggad ullväv från italienska lyxmärket Loro Piana. Rocken har en något insvängd midja för att höja stilintrycket.

6. Burgundy och rostfärgat – färgklick i tillvaron

snygga klassiska rockar för män höst vinter 2020

Förutom ovan nämnda klassiska färger kan vi rekommendera alternativa färger som burgundy och rostbrunt. Det är ett enkelt sätt att lägga till en färgklick i höst- och vintermörkret. Här är en lätt ruggad modell med tyg från Loro Piana.

7. Navy – klassisk elegans

snyggaste rockar för män hösten 2020

Här har vi en stilren, dubbelknäppt rock från Oscar Jacobson i en smalt skuren passform. Den har en något kortare längd en klassisk rockar, men den är tillverkad i en ullkvalitet med inslag av mjuk kashmir som ger rocken en riktigt snygg lyster.

8. Långa modeller – för formella tillfällen

Om du önskar en mer tidlös och klassisk modell in långt utförande finns här en variant från Ralph Lauren. Denna rock är tillverkad i en kraftig ullblandning, som gör den idealisk till såväl höst som vinter.

9. Militärrocken – återkomsten av en gammal klassiker

I nya kollektionen från Kingsman hittar vi en en dubbelknäppt rock som med sina guldfärgade knappar påminner en hel del klassikern “The Great Coat” från Crombie.

10. Raglanrocken – eftersökt men sällsynt

raglanrock hösten 2020

Raglanrockar är eftertraktade hösten 2020, men samtidigt svåra att få tag på. Här har vi en snygg variant från med midjebälte i en ruggad blandväv, med en raglanärm för ökat fall.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *