Höstens färger inom herrmodet – Hur du kombinerar olika plagg

herrstil blogg

Att kombinera färger till en snygg helhet handlar så mycket mer än om endast färganalyser. Du behöver inga komplicerade färgteorier för att veta vad som är snyggt att kombinera om du har en känsla för det. Här tar vi fram en guide för hur du enkelt kombinerar höstens trendfärger.

Det finns vissa nyckelplagg som dominerar det mode för män som vi ser hösten 2020. Vi har kunnat se flera intressanta lanseringar under de senaste veckorna med exempel på vad som vänta skall.

Höstens trendfärger inom herrmode

Som alltid är det mer dämpade och mörka färger som blir aktuella till hösten. Det som vi dock kan konstatera är att färgskalan faktiskt är mer oförändrad i år än vad vi är vana med vid övergången från sommar till höst.

Det beror på att hösten och vintern även i övrigt är årstider som innehållit många jordiga och dämpade färger. Som vi tidigare kunnat konstatera var några av sommarens trendfärger olika nyanser av beige, brunt och olivgrönt.

Det är färger som även till hösten är högst aktuella inom herrmodet och som starkt återspeglar herrmodetrender för hösten 2020.

Hur du kombinerar höstens färger

Det är alltså mer dämpade färger som alltid kommer till hösten. Det gör det samtidigt enklare att kombinera plaggen till en snygg helhet. Troligen har du många plagg redan från tidigare i din garderob som du kan använda dig av för att få till rätt kombination av färger.

Här visar vi dig hur du gör för att klä dig snyggt i höstens färger. Vi börjar från färgerna grå och beige eftersom dessa är i nyckelposition till denna säsong.

Hur du kombinerar grått och beige

Den grå färgen har alltid varit en klassiker. Det kunde vi se i många av de mest klassiska filmerna med manliga stil redan under 1930-talet och några årtionden framåt.

En grå kostym var något av ett basplagg för mannen som allt utgick från. Även idag och speciellt inom höstens mode för män ser vi att den grå färger är i nyckelposition i många av kollektionerna.

herrmode höst 2020 kombinera färger på rätt sätt

Om du använder dig av grå färger på byxor eller kostym är ett ytterplagg i beige ett enkelt sätt att bryta av färgskalan. Det ger en naturlig övergång och ett stilmedvetet intryck.

Det som gör färgkombinationen tacksam att pröva sig fram med är att det även går att använda ljusare nyanser av grått, utan att för den skull misslyckas. Det enda du skall undvika är att använda beige på beige. Det lyckas endast till kostym.

hur du kombinerar färger på kläder hösten 2020

Här ser vi ytterligare ett exempel på hur du kombinerar grått och beige på ett snyggt sätt. Lägg även märke till detaljerna. Rostbrun slips är ett utmärkt sätt att lägga till lite extra nyanser till helheten.

Dubbelknäppta kavajer och rockar är något som kommit starkt inom herrmodet och är hetare än någonsin hösten 2020.

höstens trendfärger dubbelknäppt kavaj mode för män hösten 2020

Dubbelknäppt kavaj från modejätten Asos.

Tips! Ett ofta bortglömt tips då det handlar om att kombinera färger snyggt är att använda sig av en mjuk övergång mellan olika färgnyanser. Använd istället accessoarer för att få fram konstraster.

Hur du kombinerar olivgrönt

En av årets riktiga komet då det gäller färger inom herrmode är olivgrönt. Det gäller inte minst detta år när det är en av höstens trendfärger nummer 1. Här har vi en färg som är både sober och enkel att kombinera i många olika färgskalor.

höstens trendfärger 2020 olivgrönt

Färgen är en kameleont och passar som basplagg, men samtidigt ger den en extra färgklick till helheten. Till olivgrönt passar speciellt gråa och mörkblå färger utmärkt. Men även mörkbrunt är ett hett tips att använda sig av till hösten och vintern.

Ett märke som är välkänt för sina många olivgröna plagg är Barbour. Till hösten har märket lanserat en ytterst stilren quiltad jacka i fleecetyg som kan rekommenderas som en av höstens ytterplagg.

För mer en mer avslappnad stil är en jacka i olivgrön färg väldigt mångsidig eftersom den enkelt kan kombineras med jeans och chinos i flera olika nyanser.

höstens snyggaste herrplagg 2020

Snygga kombinationer av brunt

Brunt är och kommer alltid att vara en av de självklara av basfärgerna till höst- och vintermodet. Det är också en av höstens trendfärger för 2020. Eftersom navy eller mörkblått gifter sig utmärkt med brunt är det en av de färger som speciellt kan rekommenderas om du söker mångsidiga ytterplagg.

höstens trendfärger inom herrmode 2020

Vi skulle dock rekommendera att du likt ovan nämnda stiltips håller dig till en mörkare färgskala när du kombinerar olika plagg i mörkbrunt. Undvik färger som ljusbeige, som annars verkar vara en populär färg att kombinera med. Vi ser nämligen ofta män använda sig av ljusa chinos till mörkbrun ytterrock.

Håll istället färgskalan neutral och undvik alltför starka kontraster.

Här ser vi exempel på hur du enkelt kombinerar ett av höstens absoluta nyckelplagg – en mörkbrun dubbelknäppt ytterrock. Använd dig av en kostym eller byxor i mörkblått eller mörkgrått för snyggaste möjliga outfit.

Färgkombinationer till navy/mörkblått

Den sista av höstens modefärger som vi tar upp är navy. Denna mörkblåa färg är en av de absoluta klassikerna och varje man bör äga åtminstone en mörkblå kostym.

Navy är också en av de färger som enklast kan användas ton-i-ton. Det gäller även när du kombinerar ytterplagg med kostym eller byxor.

höstens snyggaste mode för män 2020

Hemligheten är att använda olika nyanser av blått. Använd även olika textur på materialet för att framhäva de olika nyansskillnaderna.

Här ser du exempel på hur du använder olika material för att framhäva skillnader i textur. Använd dig av högklassig ullkvalitet på ytterrocken tillsammans med kostym i glansigare ullkvalitet.

Sammanfattning – att tänka på vid kombination av färger

Då det handlar om att kombinera olika färger handlar det så mycket mer än endast färganalyser och -teorier. Bara för att färgerna passar väl tillsammans enligt teorin betyder det inte att det är den ultimata kombinationen.

Den med ett utvecklat öga för detaljer kan enkelt se detta, men här kommer lite tips för den som vill bli bättre på att kombinera nyckelplaggen och höstens trendfärger 2020.

  • Undvik för alltför starka kontraster mellan plaggen. Använd istället accessoarer till detta ändamål.
  • Kombinera olika färgskalor av beige och grått. Det gäller oavsett om det handlar om ljusa eller mörka nyanser av färgerna.
  • Olivgrönt och blått är klassiska höstfärger som speciellt kan rekommenderas till en ledig klädstil.
  • Använd gärna mer mörk färgskala till mörkbrunt. Detta går lite emot allmänna färgteorier, men ger en stilmedvetet intryck. Navy och mörkgrå passar utmärkt till mörkbrunt.
  • Våga använd ton-i-ton. Här är det viktigt att använda olika material för att få fram en snygg helhet. Du kan även använda dig av små nyansskillnader i färgerna för att få fram en snygg helhet.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *