Hur du klär dig italienskt – Stilstudie från Brunello Cucinelli S/S 2020

herrmode vår sommar 2020

Brunello Cucinelli är ett av de mest framstående bland italienska märken på herrmodescenen just nu. Det som började som ett företag som på 1970-talet främst inriktade sig på kashmirplagg, har idag växt till ett livsstilsmärke med allt från kostymer till heminredning i premiumklassen.

I vårens och sommarens kollektioner från Brunello Cucinelli ser vi mycket av det som kommit att känneteckna Cucinelli-looken. Här går färgskalan främst i jordiga naturfärger, med beige, olivgrönt, vitt och grått samt vinrött.

Att klä sig italienskt handlar också om att våga bära plagg som vanligen inte kombineras tillsammans. Här är Brunello Cucinelli herrmodets okrönta konung. Nedan ser vi ett urval av våren och sommaren från Brunello Cucinelli.

Söker du de snyggaste plaggen för män? Ta en titt hos vår modeguide!

italienskt herrmode stilinspiration

Inom det formella syns många exempel på mer klassiska silhuetter hos Brunello Cucinelli, med den typiska italienska ostrukturerade kavajen i framkant.

klassiskt herrmode

En av de trenderna inom klassiskt herrmode är återgången till högre midjor med dubbla frontveck. Något som vi kan se hos flera av nyckelplaggen hos Brunello Cucinelli.

klassiskt herrmode stilinspiration

Silhuetten är lös och ledig, med bekvämlighet i fokus. Även här märks en återgång till herrmodets gyllene era från 1930-talet.

jordiga färger herrmode

Jordiga färger av beige och naturvitt har alltid haft en framstående plats i Brunello Cucinellis kollektioner.

färgmatchning inom herrmode

Exempel på hur du kan använda dig av olika nyanser av olivgrönt, beige och vitt för en stilig helhet. Skor i mocka passar utmärkt att kombinera med jordiga färger. Färgmatchning har alltid haft en framstående plats för att få till en snygg helhet.

italienskt herrmode 2020

Utmärkande för Brunello Cucinelli är kostymer är deras kostymer i exklusiv lin- och ullblandning med inslag av mjukt silke.

matcha färger herrmode

En speciell detalj som du ofta ser italianera använda sig av är skjortor i denim. Den passar speciellt väl till naturvita byxor och beige kavaj.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *