Inspiration: Napolitanskt skräddat

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Efter en veckas ledighet här på Gentlemannaguiden är det igen dags att ta itu med jobbet. Det gör vi genom att ta fram något av det bästa som Sverige har att bjuda på då det gäller det välskräddade modet. Oscar Jacobsons vann priset ”Årets designer på Habits Modegala ifjol och med vårens och sommarens kollektion visar man att man verkligen förtjänar utmärkelsen.

En napolitanskt blå kostym med dubbelknäppt kavaj i smal silhuett och en klassisk kostymbyxa även den i ett smalt utförande från vårens och sommarens kollektion står i fokus. Kostymen är tillverkad i ett extra fint ullmaterial signerat italienska Vitale Barberis Canonico. Den okonstruerade kavajen har breda spetsiga slag som för tankarna till just det napolitanska välskräddade modet.

En kostym av denna kvalitet kräver det bästa som finns bland skjortor. Det erbjuder Eton där vi kombinerat med en härligt sval businesskjorta i diskret rutigt utförande. Nedan är detaljerna i kollaget överst:

Blazer: Oscar Jacobson Byxor: Oscar Jacobson Skjorta: Eton Skor: Magnanni Bröstduk: Eton Slips: Oscar Jacobson Parfym: Byredo

Inspirationen: Vår- och sommarkollektionen från Oscar Jacobson, som är en tolkning av mexikansk modernism där man främst i ytterplaggen hämtat inspiration från den blodröda jorden i Guadalajaraöknen. Oscar Jacobson har ännu en gång lyckats mixa ett skandinaviskt arv med ett kontinentalt formspråk. Till kollektionen har man förädlat den mjuka och generösa siluetten som präglat tidigare säsonger.

Kostymen från Oscar Jacobson med blazern Erik och matchande byxorna Damien från italienska Vitale Barberis Canonico.

Den okonstruerade kavajen med breda spetsiga slag.

Min egna parfym Seven Veils från svenska kultmärket Byredo. En av Byredos mest populära dofter är dock Gypsy Water, som kom ut år 2008 och därmed var en av deras första parfymer att lanseras. Byredo grundades år 2006 och har sedan dess nått stora framgångar för sina unika och personliga parfymer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *