Julfavoriten Aladdin har ny design

Vi har blivit vana med att bli presenterade en ny pralin inför varje jul i Aladdinasken. Detta år är det dock inte en ny pralin som presenteras, utan en annan spännande nyhet då julfavoriten får en ny kostym. Sedan lanseringen 1939 har asken bytt design inte mindre än 8 gånger och nu kommer den i en modernare tappning med klassisk touch.

Sveriges mest folkliga jultradition har alltid varit under förändring. Sedan lanseringen 1939 har över 50 nya smaker introducerats och asken har bytt design 8 gånger. Nu är det dags igen, och årets ask har tagit fasta på en av askens allra mest älskade användningsområde – som den självklara gå-bort-presenten.

Man brukar ju säga att det är insidan som räknas, och så är det ju, men vi vet alla hur härligt det är att få sätta på sig något fint – det gäller även Aladdinasken. Vi hoppas att alla julfirare tycker att asken är lika fin som den antagligen känner sig, säger Sara Sjöholm varumärkesansvarig på Mondelēz International.

På den nya asken samsas mörkare och ljusare röda stråk, likt diagonala snören runt ett inslaget paket. Runt den röda basen sitter ett krämvitt band med ett klassiskt guldigt sigill. Den nya Aladdinasken lanserades i oktober och finns som ni säkert märkt redan i affärerna.

Lite fakta om Aladdin:

  • Skapad 1939 av Marabou som den första folkliga chokladasken i Sverige.
  • Fler än 50 smaker har tagits fram av Aladdin under de senaste 75 åren.
  • Rankad av svenska folket som viktigare än jultomten på julafton.
  • 1957 lanserades Paradisasken till konsumenter som föredrar ljus choklad.
  • Aladdin Mörk Choklad skapades 2011 för att möta det växande intresset för mörk choklad i Sverige.

Nedan är några av de designförändringar som gjorts på Aladdinaskarna genom åren. Läs mer om Marabou, som fyllde 100 år 2016 i detta inlägg.

Aladdinask från år 1939.

År 1965.
Versionen från år 1970.
Designen från år 1992.
Aladdinask från 2004.
Från år 2010.Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *