Ikoniska Kalles Kaviar får nytt utseende – Inleder samarbete med Chimi Eyewear

chimi eyewear kalles kaviar

Över en miljon exemplar av den ikoniska Kalles Kaviar-tuben kommer nu lagom till vårsolen att få ett nytt utseende – Kalle bär numera solglasögon. Detta sker i samband med att Kalles Kaviar lanserar en limiterad upplaga solglasögon tillsammans med Chimi Eyewear.

I och med vårens intåg är det allt fler som använder sig av solglasögon. Det finns en del klassiska solglasögonmodeller på marknaden. Här kommer ytterligare tips på solglasögon till våren och sommaren, där man kombinerat de klassiska färger från Kalles Kaviar med moderna bågar från Chimi Eyewear.

Anrika Kalles Kaviar

Kalles Kaviar behöver knappast någon närmare presentation för oss svenskar. Sedan lanseringen 1954 är det ett av Sveriges mest älskade och välkända varumärken och idag äter 7 av 10 kaviar, medan 9 av 10 känner till varumärket. Kalles Kaviar har genom tiderna blivit ett starkt ikoniskt svenskt varumärke som många svenskar är stolta över. Inte minst vår egen kung Carl XVI Gustaf älskar Kalles på mackan.

kalles kaviar chimi solglasögon

Samarbete mellan Kalles Kaviar och Chimi Eyewear

Från och med vecka 13 kommer de miljontals svenskar som köper Kalles Kaviar att mötas av en uppdaterad tub. Anledningen till den nya tuben är att Kalles Kaviar ingår ett samarbete med den svenska solglasögontillverkaren Chimi Eyewear.

kalles kaviar solglasögon Chimi eyewear

Samarbetet mellan Kalles Kaviar och Chimi Eyewear lanseras den 31 mars och kommer att finnas till försäljning i Chimi Eyewears butik på Kungsgatan i Stockholm, chimieyewear.com och på Kalles Kaviars nystartade webbshop kalles.se/shop.

chimi eyewear kalles kaviar samarbete solglasögon

De specialdesignade bågarna kommer i två versioner och en specialtillverkad kaviarkniv och smörtax medföljer.

solglasögon kalles kaviar Chimi eyewear

Glasögonen är tillverkade i italienskt acetat och stainless steel och har inspirerats av Kalles Kaviars ikoniska färger.

I snart 70 år har Kalles Kaviar varit ett självklart och återkommande val på svenskarnas frukostbord, men mycket har hänt sedan dess och även Kalles har fått nya vänner och intressen. Vi vill med detta samarbete visa mer av Kalles personlighet och kommunicera med en yngre målgrupp som tidigare inte känt sig träffad av varumärket. Det är viktigt att vara visionär, att våga inspirera och visa mod med ett sådant ikoniskt varumärke som Kalles Kaviar, säger Alia Jassim, Brand Manager för Kalles Kaviar.

kalles kaviar chimi eyewear samarbetskollektion

Vi älskar Kalles Kaviar och ville göra en hommage till den ikoniska svenska klassikern. Glasögonen är inspirerade av kaviartuben, både till färg och materialval, och de färgade linserna är något vi jobbat med länge och gärna ville addera. Att få styla Kalle på tuben med Chimis är absolut en stor ära, säger Lea Ryrstam, Designer på Chimi.

Startskott för Kalles Kaviars egna webbshop

Kampanjen, som blir startskottet för Kalles Kaviars egna webbshop, pågår mellan den 29 mars och 20 juni och rullas ut brett i digitala medier, via influencers och genom unikt framtaget POS-material i livsmedelsbutiker runt om i hela Sverige.

Under kampanjperioden är 150 Kallestuber försedda med gulddekaler som berättigar den lyckliga köparen till en vinst av ett par solglasögon från Kalles x Chimi-kollektionen.

Initiativtagare till kampanjen är kommunikationsbyrån Redgert Comms.

Om Chimi Eyewear

Chimi grundades 2016 av vännerna Daniel Djurdjevic och Charlie Lindström, som tillsammans drivit företaget till sin framgång. Med inspiration från arkitektur och linjer tog vännerna fram produktkatalogen som består av Core Collection, Lab Collections samt Sport Collection.

chimi eyewear kalles kaviar

Kollektionerna är inspirerade av ikoniska, klassiska silhuetter och är handgjorda av italienskt acetat. I april 2020 öppnade Chimi sin flaggskeppsbutik på Kungsgatan 6 i Stockholm, ritad av Jani Kristofersen.

Utöver den framgångsrika Core Collection har Chimi flera designsamarbeten i ryggen, senast med H&M och tidigare med Christer Fuglesang och Jacob Mulrahd. Glasögonen har burits av stora namn världen över, som Beyoncé, Elsa Hosk, J Balvin, Miranda Kerr, Young Thug mfl.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *