Klassiska detaljen: Byxor med frontveck

Idag uppmärksammar vi en viktig, men ofta bortglömd detalj gällande den klassiska herrstilen – byxor med frontveck. Vi var inne och snuddade på ämnet redan tidigare i samband med inläggen om pikétröjan och den dubbelknäppta västen, eftersom detta är två av de plagg som byxorna med frontveck passar speciellt bra att kombinera med.

Den aningen högre midja som dessa byxor har ger ett oerhört stiligt intryck som ger möjligheten att stoppa in tröjan innanför byxan oavsett om man sedan använder sig av skjorta, piké eller tröja. Gälland andra typer av byxor kan detta bli helt fel, men tillsammans med byxorna med frontveck signalerar det snarast tidlös elegans och modemedvenhet.

Byxor med hög midja och frontveck från Morris Heritage.

Numera finns det många bra alternativ på marknaden då det gäller byxor med frontveck och en hög midja. Tidigare var vi inne på Lardinis och Rubinaccis snygga modeller på chinos. Men även svenska Morris har en del fina modeller inom sin Heritage-linje.

Italienska Incotex är kända för sina kvalitetsbyxor och självklart finns hos detta märke även en del fina modeller med frontveck.

Ett par riktigt snygga byxor med frontveck från engelska Thom Sweeney där tyget kommer från italienska premiumväveriet Solbiati.

Italienska Etro har även en del fina varianter på byxor med frontveck. Här ett par byxor i fräsch sommarfärg, med smal passform och skrynkelfria egenskaper.

Ett intressant och relativt nytt märke på modescenen är engelska The Row som på sitt egna karakteristiska sätt gör moderna tolkningar av det klassiska modet. Här ett par byxor med frontveck och väl tilltagen midjehöjd.

Från italienska Caruso kommer dessa somriga kostymbyxor i läcker grön sommarfärg.

Camoshita är känt för sin förmåga att kombinera japanskt hantverk med den italienska stilkänslan. Här ett par rostfärgade kostymbyxor med frontveck och hög midja.

Närbild på chinos med hög midja och frontveck från Massimo Duttis sommarkollektion.

Som avslutning några exempel på hur man kan kombinera denna byxmodell från italienska Orazio Luciano.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *