Klassiska detaljer: Byxor med hög midja och dubbla frontveck

byxor med hög midja och dubbla frontveck vår sommar 2021

Här uppmärksammar vi en viktig, men ofta bortglömd detalj gällande den klassiska herrstilen – byxor med hög midja och frontveck. Även om denna typ av byxor varit högaktuella i flera år nu, ser vi att allt fler modehus nu lanserar nya modeller till våren och sommaren 2021.

Det som är speciellt märkbart är att stilen förflyttar sig mot 1930-talets herrmode i allt högre grad. Det gäller inte minst bland byxorna. Midjepartiet blir allt högre och byxorna allt lösare. Detta gäller inte endast inom klassiskt herrmode. Även inom Street Style ser vi denna typ av byxor.

byxor med hög midja och frontveck vår sommar 2021
Byxor från Lardini

Stiltips – byxor med hög midja och frontveck

Den aningen högre midja som dessa byxor har ger ett oerhört stiligt intryck som ger möjligheten att stoppa in tröjan innanför byxan oavsett om man sedan använder sig av skjorta, piké eller tröja. Gällande andra typer av byxor kan detta bli helt fel, men tillsammans med byxorna med frontveck signalerar det snarast tidlös elegans och modemedvenhet.

byxor med frontveck och hög midja
Herrstil från 1930-talet med byxor med hög midja och frontveck.

Om du vill klä dig likt 1930-talet gentlemän rekommenderar vi pikétröja som du stoppar innanför byxorna. Du kan gärna också använda dig av en vårens och sommarens modeplagg överskjortan för att få till en snygg helhet.

byxor med hög midja och frontveck

Vi rekommenderar också att du bär loafers till dessa byxor. Det ger en avslappnad och elegant italiensk stil som passar både till vardag och festligare tillfällen.

byxor med hög midja och dubbla frontveck våren sommaren 2021

Var hittar man byxor med hög midja och frontveck?

Care of Carl är Sveriges främsta herrmodesajt inom klassiskt herrmode, men även hos COS hittar du snygga modeller för våren och sommaren 2021.

Om du söker bland förmånligt herrmode är ASOS att rekommendera. Även här hittar du flertalet modeller av denna typ av byxor.

Snygga byxor våren och sommaren 2021

Vi har tagit fram snygga modeller av byxor i vår sida med herrmode våren 2021. Nedan är fokuset helt är på byxor med frontveck och hög midja. En detalj som är speciellt aktuell våren och sommaren 2021.

Det flera bra alternativ på marknaden då det gäller byxor med hög midja och frontveck. Italienska Lardini har i flera år tagit fram riktigt snygga modeller och det fortsätter även i vårens och sommarens kollektion.

Hos Ralph Laurens lyxlinje Purple Label hittar du denna eleganta modell av byxor med dubbla frontveck i en grov kvalitet av silke och lin. Inför denna sommar har Ralph Lauren satsat hårt på denna byxmodell, vilket är ett bevis som något på att den etablerat sig som ett klassiskt herrplagg.

Svenska Morris med sin Heritage-linje har i flera år tagit fram stilfulla kollektioner till våren och sommaren. Till årets vår- och sommarkollektion syns bland annat dessa chinos med något högre midja och frontveck. Dessa har en något lösare silhuett än vi vant oss med som ger en nonchalant elegans för den modemedvetna mannen.

Ytterligare en modell från från Morris Heritage är dessa kostymbyxor i en grov och sval väv av ull och lin. Dessa byxor är signerade Marzotto, en italiensk vävproducent.

Japanskt herrmode växer sig allt starkare i Sverige. Det som utmärker japansk klassisk stil är otvingad elegans i kreativt snitt. Här syns ett par chinos i en kort modell med pressveck från japanska Beams Plus. Detta är ett märke som fokuserar på robusta vintage- och workwearkläder med amerikanskt stilmässigt arv.

byxor herrmode 2021
Byxor från italiensk italienska Orazio Luciano.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *