Lansering av Brutal Brewings nya Raw Law – Pineapple Wheat Wine

Brutal Brewing lanserar nu en ny öl i deras limiterade serie Raw Law – Pineapple Wheat Wine. Denna öl är brygd på noga utvalda äkta råvaror, färsk ananas i detta fall.

Ölen lanseras 1 november, och kommer vara beställningsbar via Systembolaget. I Stockholm ingår flaskan i ordinarie sortiment på Systembolaget i Liljeholmen, PK-huset, Hornstull, Torsplan, Fleminggatan och Nybrogatan.

Året är 1516, Luther föreläser om sina teser på universitetet i Wittenberg, Gustav Vasa aspirerar på tronen i Sverige och i Bayern skapas en ny lag, Reinheitsgebot. Den förkunnar att tillverkning av dålig öl, bryggt på ris, majs eller annan råfrukt är högst straffbart. De råvaror som påbjuds för nämnd tillverkning begränsas strängt till humle, malt, jäst och vatten.

Raw Law är Brutal Brewings egna tolkning av de 500 år gamla renhetslagarna. Öl smaksatt bortom malt, humle och jäst med enbart riktiga råvaror. Pineapple Wheat Wine är en öl som grundar sig i barley wine, karakteriserat som ett sött öl med hög alkohol, ofta runt 10-12%.

Syran från ananasen kompletterar sötman från den höga alkoholen som i detta fall ligger på hela 11%. Romens vaniljtoner gifter sig med ananastonerna och champagnejästens fina bubblor av kolsyra lättar upp den tunga kroppen tillsammans med vetemaltens uppfriskande syra.

Ölen är brygd på champagnejäst och lagrad på romfat. Ölen är limiterad till en upplaga på 2400 flaskor.

Om Brutal Brewing

Brutal Brewing startade år 2011 och är en bryggeriverkstad inom Spendrupskoncernen. Namnet Brutal Brewing kommer från att gruppen är brutalt ärliga och gränslösa i sin ambition att brygga nya, oväntade, prisvärda ölsorter med hög kvalitet. De har full frihet att testa olika brygder och koncept så länge bryggeriprocessen följer de tyska renhetslagarna. Det enda förbehållet – våga misslyckas och testa igen. Först ut av Brutal Brewings ölsorter var brygden Pistonhead som lanserades år 2011.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *