Lansering av rakborste i massivt guld och andra lyxiga nyheter

lyxartiklar rakning

Att det finns människor med pengar är väl inget nytt. När man bevakat auktionerna de senaste åren, oavsett om det handlar om konst, klockor, bilar eller whiskyn verkar det dock som att det finns allt fler som är villiga att satsa pengar på dyra materiella ting. De senaste årens uppsving gällande armbandsur i lyxsegmentet är också ett av bevisen för detta.

Under de senaste veckorna har också flera intressanta lyxartiklar kommit ut på marknaden, varav den senaste faktiskt idag. Detta då Gents idag meddelade att de nu lanserar en rakborste i massivt guld.

Eftersom det handlar om en rakborste i 18 karats gediget guld är priset naturligtvis därefter – hela 525 000 kronor kostar rakborsten. Den har även runt 30 000 hår av grävling eller syntet, som sammansatta för hand för en extraordinär rakupplevelse.

Enligt Gents är knuten, som är 30 mm vid basen, den största på världsmarknaden. Ju större knut, desto mer och bättre lödder och därmed också bättre glid för rakhyveln.Rakborsten väger 550 gram varav 12 gram utgör hår och resten (538 gram) utgör 18 karats guld. På borsten är det en evighetsgaranti på handtaget och livstidsgaranti på borsten – en investering att jämför med att köpa guld på råvarumarknaden.

dyraste parfymerna i världen

Gents har redan tidigare lanserat några riktig lyxiga artiklar på skönhetsmarknaden, bland dessa kan nämnas Xerjoffs Kampuchea Noir, som vi skrev om redan tidigare i inlägget om de lyxigaste parfymerna på marknaden just nu.

Med ett literpris på över en miljon kronor är detta den dyraste parfymen i italienska parfymhuset Xerjoffs utbud och med säkerhet en av de allra dyraste parfymerna i världen. En av världens mest svårtillgängliga och sällsynta ingredienser vid tillverkning av parfymolja är Meghalayan aquilaria agallocha, en mycket gammal vild Oud från den Kambodjanska urskogen. Kampuchea är en attar, en essentiell olja, utvunnen från denna oud.

den dyraste klockan på marknaden

På tal om lyx, så lanserar även Mr Porter den 19 november märket Roger Dubuis på sin portal. Bland dessa finns klockan Excalibur Aventador S Limited Edition Skeleton med ett pris på 2.886.665 kronor. Många av de märken som vi i Sverige förknippar med lyx, som Rolex, har med andra ord en rätt blygsam prislapp i jämförelse.

lyxklockor vacheron constantin

För drygt en månad sedan lanserade Mr Porter även märket Vacheron Constantin på sin sajt. Här med en av de dyraste från märken i form av en automatisk Tourbillon i 18 karats guld och alligator armband. Priset på denna klocka ligger på 1.309.054,57 kronor. Men så tillhör också märket Vacheron Constantin vid sidan om Patek Phillippe till de absolut exklusivaste och mest eftertraktade klockmärkena i världen.

Till sist plockar vi fram en intressant nyhet som lanserades i början av denna vecka; modellbilar från engelska Amalgam Collection. Amalgam är företaget som gör autentiska modellbilar i större format av både moderna lyxbilar och äldre klassiker. Att det rör sig om en rent hantverk är en underdrift i sammanhanget eftersom det tar över 396 timmar att göra en bil i formatet 1:8. Men så har också varje detalj scannats och analyserats för att få fram en kopia som är exakt lik originalet.

Här är en modellbil Jaguar E-Type Series 1 i formatet 1:8. Något att satsa på ifall man inte har råd att satsa på bilen i normalstorlek. Priset? Inte helt oväntat kan man på marknaden hitta bra bilar i normalstorlek i denna prisklass – för denna modellbil får man nämligen betala 104.855,15 kronor.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *