LEGOLAND® öppnar gigantiskt slottshotell

legoland castle hotel

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

När LEGOLAND® öppnar för säsongen den 29 mars blir det för den 51:a gången och samtidigt öppnar portarna till årets stora nyhet – LEGOLAND Castle Hotel. Hotellet är byggt som ett riktigt gammalt slott av gigantiska LEGO® klossar.

Ibland överträffar sagan verkligheten. Efter ett byggprojekt som varat i två år står ett gigantiskt slottshotell med LEGO® -tema redo att välkomna stora som små. Hotellet ligger nära Legolands huvudentré och här väntar 142 spännande rum med riddare, trollkarlar och prinsessor – för den som är redo för ett äventyr. Investeringen ligger på 200 miljoner danska kronor.

legoland castle hotel denmark

Slottet är inspirerat av leksaksversionen av ett LEGO-slott och dekorerat med över 900 LEGO-modeller och tar barnfamiljers semesterupplevelse till en ny nivå.

Redan på parkeringen börjar äventyret och vid slottsentrén möts gästerna av riddare och drakar från LEGO-världen. Väl inne förbereds de stora riddarnas tournérspel med dekorationer och festligheter. Särskilt de yngsta gästerna kommer snabbt att kunna leva sig in i festen som firas i hela slottet.

Hotellet kommer att upplevas som ett sagoslott. Det är byggt av material som påminner om gamla stenblock med imponerande LEGO-tematiserade hörnrum omgivna av stora, gröna ytor där det bland annat finns en stor lekplats för våra hotellgäster, säger LEGOLANDs direktör Christian Woller.

Efter att ha kommit in i den stora, mäktiga entréhallen där stora LEGO-modeller välkomnar, kan gästerna fortsätta till de övriga tre våningarna fyllda med rum med magiska trollkarlar, legendariska riddare och hänförande prinsessor.

Det nya hotellet möter den ökade efterfrågan på övernattningsmöjligheter i området. Hotellet riktar sig till barnfamiljer och kommer att bli en del av Billunds vision att bli barnens huvudstad.

100 testfamiljer sökes till det nya slottshotellet

Inför öppningen meddelar LEGOLAND® även att man nu söker 100 testfamiljer som vill testa årets stora nyhet, LEGOLAND Castle Hotel under veckorna 13-25. 

För att kunna bli testfamilj måste man registrera sig på https://www.legoland.dk/da/landing/dksjovestejob/ senast den 17 mars.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *