Leif GW Persson lanserar nu GW:S ROSA

Leif gw perssons vin rosa
Foto: Per Mikaelsson

Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har det nu blivit dags för den välkände TV-profilen och författaren att lansera ett rosévin lagom till sommaren. GW:s ROSA lanseras tillsammans med Tegnér Spirits & Wine och finns på Systembolaget.se från och med idag, onsdag 22 maj.

GW:s ROSA är ett klassiskt rosévin som kommer från regionen Pays D´Oc, ett område beläget på de franska sluttningarna nära Medelhavet. Det är gjort på druvorna Syrah och Grenache som ger vinet en friskhet och en balanserad sötma.

– Äntligen sommar och hög tid att dricka att glas rosévin, enbart. För att bejaka min mjukare sida och hälsa solen, värmen och ljuset välkommen åter, säger Leif GW Persson.

Foto: Per Mikaelsson

GW:s ROSA har en ljus silverrosa färg och smak av färska hallon, grapefrukt samt en hint av vita blommor. För att smakerna ska komma till sin rätt bör vinet serveras vid en temperatur på cirka 10 °C. Rosévinet passar utmärkt till rätter från medelhavet, fisk, grillat kött eller en fräsch sommarsallad.

– Sommar med sommarens mat. Jag äter räkor, grillad lax, en krispig sallad, färska hallon med lättvispad grädde. Och unnar mig ännu ett glas rosé, säger Leif GW Persson

Foto: Per Mikaelsson

När GW:s RÖDA lanserades i fjol sålde de 15 000 första flaskorna slut redan efter tre veckor på Systembolaget. Idag är vinet ett av Sveriges bäst säljande rödviner. Senaste tillskottet GW:s VITA lanserades i höstas och finns idag på 140 Systembolag runt om i landet. GW:s ROSA blir Leif GW Perssons tredje vin som lanseras tillsammans med Tegnér Spirits & Wine. 

Efter det varma mottagandet av GW:s VITA och GW:s RÖDA kändes det som en självklarhet att lansera ett rosévin lagom till vårens första solstrålar. Denna gång har vi lämnat den portugisiska regionen Tejo för södra Frankrike, närmare bestämt Pays D´Oc, säger Christer Tegnér, VD och ägare av Tegnér Spirits and Wine. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *