Levi’s® och Justin Timberlake lanserar kollektionen Levi’s® x Justin Timberlake ”Fresh Leaves”

Sedan Levi Strauss år 1873 uppfann jeansen, har de ikoniska Levi’s® jeansen fångat människors fantasi och lojalitet i flera generationer. Idag lanserar Levi’s® tillsammans med den 10 x Grammy-prisbelönta musikern och skådespelaren Justin Timberlake kollektionen Levi’s® x Justin Timberlake ”Fresh Leaves”, en modern tolkning av ikoniska Levi’s®-plagg, inspirerat av Justins kärlek till musik. Kollektionen kommer att säljas över hela världen från och med den 4 oktober i utvalda Levi’s®-butiker, på Levi.com och hos utvalda återförsäljare.

Levi’s® har alltid burits av musiker och deras fans i hela världen med möjligheten att uttrycka sin egen personliga jeansstil. Justin är en av dem och vi är stolta över vårt samarbete med honom, säger Jennifer Sey, Chief Marketing Officer på Levi´s.

Namnet ”Fresh Leaves” kommer ursprungligen från att Timberlake vill sätta sitt eget uttryck på tidlösa plagg och lämna ett avtryck efter sig till nästa generation. Han har arbetat med Levi’s® designteam för att återskapa några av varumärkets mest ikoniska plagg på ett oväntat sätt, vilket resulterade i klassiska plagg med en twist – där bland annat färger, mönster och silhuetter är uppdaterade med nya kombinationer och snitt för en modernare look.

Kläder är lika viktiga för en musikers kreativa process och utförande som musiken. Denna kollektion blir därför ett försök för mig att dela med mig av mina erfarenheter till mina fans, säger Timberlake.

Justin Timberlake samarbetade med Levi’s® designteam för att skapa den exklusiva kollektionen under en design- och lyssningssession på varumärkets San Francisco Eureka Innovation Lab, Levi’s® Archives och i deras showroom Haus of Strauss i Los Angeles. Resultatet – en kollektion för män med 20 plagg, inspirerat av de mest ikoniska passformerna, skapade med en oväntad och modern twist.

Vi, tillsammans med Justin kom omedelbart överens som att skapa plagg som blandar det vi känner igen med det oväntade. Med inspiration från historien bakom Justins musik, har vi använt oss av klassiska material som vi applicerat på välkända siluetter och Levi´s ikoner med en streetwear-känsla blandat med en modernare twist, säger Karyn Hillman, Chief Product Officer hos Levi Strauss & Co.

Kapselkollektionen introducerar de bästa av Levi’s® ikoniska plagg, med högkvalitativt hantverk och premiumtyger. Kollektionen erbjuder modern streetwear, överdimensionerade och längre silhuetter, den leker med proportioner och adderar huvor på truckers och skjortor.

Den ikoniska Levi’s® Red Tab och klassiska ”Two Horse Pull” patchen i läder har både svart text och unika varumärkeselement, båda exklusiva för denna kollektion. I nyckelplagg framkommer ett nytt tillskott i Levi’s® passformsportfölj – 501® Slim Taper – senaste medlemmen i 501®-familjen, inspirerad av hur Justin bär sina 501®-jeans.

Ett annat plagg som sticker ut är den kamoflagefärgade jeansjackan Trucker, tryckt med Levi’s® nyligen lanserade digitala laserteknik, Project FLX.

Timberlakes första samarbete med Levi’s® var när han blev ombedd att specialdesigna den ikoniska Levi’s® Trucker Jacket för jackans 50-års jubileum. Partnerskapet utvecklades då Levi’s® firade lanseringen av hans turné genom att skapa åtta plagg (truckers och flannelskjortor) för hans pop-up i New York. Levi’s® hjälpte även till att klä Timberlake i specialdesignade plagg under hans turné.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *