Minimalistiskt herrmode till sommaren 2020

minimalistiskt herrmode våren 2019

Om det finns något som svenska designers och klädmärken är duktiga på, så är det den minimalistiska stilen. Det finns flera märken som nått stora framgångar utomlands under de senaste åren med sina karakteristiska stilrena kollektioner. Här tar vi en titt på snygga, minimalistiska plagg bland vårens och sommarens kollektioner för detta år.

Bland de som erbjuder minimalistiskt mode hör sedan länge etablerade Tiger of Sweden, Filippa K och J. Lindeberg – men även märket Our Legacy har nått stora framgånger både på hemmamarknaden och internationellt under senare år.

H&M-ägda COS är ändå ett av de märken som klarast av alla utmärkt sig för sitt minimalistiska mode.

Även flera danska designers som Selected och dansksvenska NN07 erbjuder kollektioner inom det som kunde betraktas som minimalistiskt herrmode.

Varför klä sig minimalistiskt?

Det finns många fördelar med att använda sig av en enkel färgskala och en minimalistiskt klädstil. Som vi nämnt är ton-i-ton en av trenderna inom herrmodet 2020. Det finns vissa färger du inte kan misslyckas med om du väljer att köra ton-i-ton.

Till dessa hör navy och svart. Om du ser till att använda olika nyanser av jordiga färger är det också riktigt enkelt att klä sig i ton-i-ton med dessa färger. Olivgrönt är en färg som kommit speciellt starkt i sommarens herrmode 2020 och även med olika nyanser av denna färg är det enkelt att klä sig minimalistiskt och stitrent.

Att klä sig minimalistiskt är med andra ord ett enkelt sätt att kombinera olika plagg, utan att riskera att kasta bort en massa pengar på plagg som inte kommer att användas. Om du utgår i från en färg som bas i din garderob är det enkelt att köpa en mängd plagg som matchar dessa.

Minimalistiskt herrmode 2020

Speciellt till vardagen erbjuder den minimalistiska stilen många valmöjligheter och en möjlighet att klä sig både bekvämt och stiligt samtidigt.

Även om etiketten sällan erbjuder möjligheten att klä sig i sneakers till kostymen, så kan just detta vara en riktigt snygg kombination till våren och sommaren.

minimalistiskt mode 2020

Hos COS hittar du mängder av plagg med unik design. Här syns en kavaj med designelement som påminner om en dubbelknäppt kavaj, men med dold knäppning.

mode för män 2020

Kungen av minimalistiska plagg är Filippa K, som i sina kollektioner har mängder av plagg i stilrena färger och enkla snitt. Här är ett par byxor i strechmaterial tillverkade i organisk bomull.

minimalistiskt mode sommar 2020

Ett enkelt sätt att klä sig minimalistiskt och stiligt är alltså att klä sig ton-i-ton. Här en piké i klassiskt utförande från Filippa K.

sommarens snyggaste sneakers 2020

Vita sneakers är mycket mångsidiga för den som gillar den minimalistiska stilen. Dessa går att kombinera med de flesta plagg, inte minst med en kostym i smal passform om så önskas. Välj gärna ett par i bra läderkvalitet för längsta möjliga hållbarhet.

Här är ett par stilrena sneakers i läder från svenska Human Scales, ett märke som grundades 2007 på NK av Mikko Kämäräinen och Peter Ferber. Alla skor produceras för hand helt i kalvskinn på några av de bästa garverierna i världen.

snyggt mode för män

En mycket populär nyhet under fjolåret från J. Lindeberg var kostymen Hopper Soft-Combat. En Kavaj med smal silhuett, dubbel sprund, stor rörelsefrihet i och med inbyggd stretch samt lätt byggda axlar för en modern look.

Materialet är extra slitstarkt och klarar yttre påfrestningar 2,5x bättre än andra ullmaterial och kunde därmed sägas vara J. Lindebergs motsvarighet till många av de resekavajer som finns bland många märken numera.

stilrent 2020

Tiger of Sweden är kända för sina kostymer med modern passform och stilrena design. Här en Tvåknäppt kavaj med smal passform från Tiger of Sweden. Kavajen är ofodrad och anpassad för resenären.

minimalistiskt herrmode

Annars är även många danska märken kända för sin minimalistiska design. Selected Homme är ett av de märken som erbjuder många förmånliga plagg inom detta område.

minimalistisk stil inspiration

För att lägga till lite stiliga detaljer till den minimalistiska stilen passar det bra med en halsduk eller scarf i rena färger. Här är en ribbad halsduk från Design House Stockholm.

Tags from the story
,
Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *