Nu kan du brygga en hel kanna kaffe med nya Vertuo Next från Nespresso

Nespresso Vertuo kaffemaskin

Här är en intressant nyhet för alla kaffeälskare inför den internationella kaffedagen som äger rum torsdagen 1 oktober. Nespresso tar nämligen nu ytterligare ett steg mot den svenska kaffekulturen.

Vertuo Next är den första Nespressomaskinen som brygger en hel kanna kaffe. Den nya maskiner brygger sammanlagt 535 ml, som motsvarar 3-4 koppar kaffe.

Flera olika storlekar möjliga

Vertuo Next brygger inte bara kaffe i kvantitet, den kan även brygga de välkända kaffesorterna i flera storlekar. Med ett enda knapptryck brygger den allt ifrån en stor kopp kaffe till en hel kanna.

Vertuo Nespresso kaffemaskin för större mängder

Maskinen är, precis som de tidigare Vertuo-modellerna, utvecklad med en intelligent och innovativ CentrifusionTM-teknologi, som möjliggör bryggning av kvalitetskaffe i sex olika storlekar.

Ny kaffeblandning till Vertuo-sortimentet

Samtidigt med lanseringen av Vertuo Next släpps också en helt ny kaffeblandning till Vertuo-sortimentet. Det nya kaffet Carafe Pour-Over Style brygger 535 ml, innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och har en rostad och rökig smakprofil.

På sikt kommer sortimentet för kannan att växa och erbjuda flera variationer i smak, stil och styrka. Inför lanseringen av Vertuo Next har Nespresso även designat en ny glaskaraff, som passar både för bryggning och servering. Karaffen rymmer 750 ml.

Eget kapselsystem

Vertuo-maskinerna har även ett helt eget kapselsystem, där varje kapsel är försedd med en streckkod. Maskinen känner av streckkoden på kapseln och kan utifrån detta anpassa parametrarna för infusionstid, kanna eller koppstorlek, vattentemperatur, flödeshastighet och rotationshastighet för att brygga en perfekt kopp kaffe – eller kanna – med Nespressos kännetecknande kvalitet och silkeslena crema.

kapselsystem Nespresso Vertuo

Vertuo Next är redo att brygga efter bara 30 sekunders uppvärmning.

– Vi vet att många svenskar föredrar en stor kopp kaffe och helst i sällskap av andra. Att fika är väl bland det bästa vi har? Därför är vi glada och stolta över att äntligen kunna erbjuda en smidig lösning där man får en hel kanna högkvalitativt och hållbart Nespressokaffe som är perfekt för fikastunden med nära och kära, säger Linda Fazekas, Nordic Marketing Manager på Nespresso.

Kapslarna återvinns på närmsta metallåtervinning

Nespressokapslarna innehåller färskmalet högkvalitativt kaffe som är hållbart producerat genom Nespresso AAA Sustainable Quality Program i samarbete med

Rainforest Alliance. Kapslarna är gjorda av aluminium som är det ultimata materialet för att skydda kvaliteten på kaffet och som också är oändligt återvinningsbart. Vertuokapslarna, liksom alla andra Nespressokapslar, återvinns enkelt på närmaste återvinningsstation för metallförpackningar i någon av Sveriges 5 800 återvinningsstationer eller i närmsta Nespresso boutique.

Kapslarna återvinns som de är, med kaffesumpen kvar. Även förpackningen för nya Vertuo Next är förbättrad. Den är gjord av 100 % återvinningsbart material, medan maskinen i sig är tillverkad av 54 % återvunnen plast.

Vertuo Next brygger en kanna (535 ml) samt fem olika koppstorlekar: Alto (414 ml), Mugg (230 ml), Gran Lungo (150 ml), Dubbel Espresso (80 ml) och Espresso (40 ml).

Nespresso Vertuo Next finns redan nu att köpa till en kostnad på mellan 1699 SEK – 2199 SEK i Nespressos boutiques, på nespresso.com/se och hos utvalda återförsäljare.

Kaffekapseln Carafe Pour-Over Style finns att köpa från och med idag den 23 september till en kostnad av 9,80 SEK; liksom kaffekaraffen, för 429 SEK.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *