Nu kan du prata även med bilar

Volvo Microsoft Band 2

Drygt 33 år efter den populära tv-serien Knight Rider, där David Hasselhoff kunde prata med sin bil KITT, lanserar nu Volvo och Microsoft ett röststyrningssystem som styrs med ett aktivitetsband.

Volvoägare kommer att kunna ge sin bil instruktioner, såsom att ställa in navigeringssystem, starta värmare, låsa dörrar, blinka med lampor och tuta, via appen Volvo On Call och ett anslutet Microsoft Band 2.

I november 2015 offentliggjorde Volvo och Microsoft sitt samarbete kring den första fordonsapplikationen med HoloLens teknik. HoloLens är världens första helt fristående holografiska dator som kan användas i framtiden för att omdefiniera kunders sätt att uppfatta, utforska och köpa bilar. Röststyrningssystemet för Volvobilar som fjärrstyrs med Microsoft Band 2 är ytterligare ett bevis på Volvo Cars och Microsofts ambition att tillsammans utveckla nästa generations fordonsteknik.

Med Microsoft Band 2 kan man också övervaka puls, träning, kaloriförbränning och sömnkvalitet. Nya Microsoft Band hjälper en att nå träningsmål med 11 avancerade sensorer som förser en med information när man springer, cyklar, spelar golf och styrketränar via iOS-, Android- och Windowsenheter.

Med Microsoft Band 2 kan man vara uppkopplad var man än är och få tillgång till e-post, textmeddelanden, kalendrar, samtalsaviseringar och uppdateringar från sociala nätverk.

Att kunna ansluta sig till en Volvobil med röststyrning via Microsoft Band 2 kommer att vara möjligt för kunder på marknader med Volvo On Call våren 2016.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *