Nu lanseras världens bästa jobb… för ditt husdjur

bästa husdjursvänliga hotell 2020

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Nu är katten på bordet! Hotels.com® lanserar nu sin kampanj ”Creature Critic”’ som letar efter ett team av husdjur som skall granska världens bästa husdjursvänliga hotell. Om du har en hipp hund, cool katt eller fin fisk, boka in dem i en svit – plus att du såklart kommer få följa med på resan med din husdjursbästis.  

Efter rekryteringssuccéen av ”sass kween”-chihuahuan Dolly Pawton som ”Canine Critic” 2019, har Hotels.com anlitat hennes hjälp på nytt för att leda rekryteringsjakten för team ”Creature Critic”. I intervjuerna kommer hon inte acceptera något BS!

bästa husdjursvänliga hotell hösten 2020

Bästa husdjursvänliga hotell utses

De nya Creature Critics kommer att ansvara för granskningen av husdjursvänliga hotell runt om i världen, där de vinnande kritikerna samlar 10 gratisnätter.

Husdjur av alla arter kan ansöka om att bli en Creature Critic så länge de uppfyller tre viktiga kriterier; har smak för #HotelLife, har en stor personlighet som kan hålla jämna steg med Kween Dolly och (viktigast av allt) kan rymmas in i ett hotellrum. 

husdjursvänliga hotell 2020

Tillkännagivandet kommer efter månader av social distansering, då människor och husdjur spenderat mycket tid tillsammans, vilket lett till en ökning av husdjurs-separationsångest; husse och matte är rädda att lämna sina bästisar medan de själva reser.

Undersökning visar att vi vill resa med våra husdjur

En ny undersökning från Hotels.com1 visar att drygt en fjärdedel (27%) av de svenska husdjursägarna är överens om ökad stress när de skiljs från sina husdjur efter covid, vilket resulterade i att sökningar efter husdjursvänliga hotell ökade med 300% under det senaste året2

Undersökningen visade även att över hälften (56%) har tagit med sig husdjur på semestern istället för att lämna dem hemma. Rädslan över att sakna dem för mycket (39%), vara en flirtande wingman/women (11%) och inte lita på att någon annan tar väl hand om sin fluffiga bästis (22%) är bara några av anledningarna till att människor har tagit med sina husdjur på semestern.

Svenska husdjursägare (16%) erkände också att det var mindre stressigt att resa med husdjur än med människor.

Även om undersökningen visar att 39% av svenska husdjursägare vill resa tillsammans med sina husdjur, erkände en tredjedel (31%) av de svenska respondenterna att de inte skulle resa med sina djur eftersom det skulle sätta begränsningar på vart de kan åka, 38% antar att det inte skulle finnas ett lämpligt boende och 10% är oroliga för att det skulle bli för dyrt.

Loved by Guests Awards

Kategorin ”Husdjursvänligt” på Hotels.coms Loved by Guests Awards innehåller ett omfattande urval av hotell som specifikt tillgodoser husdjur och husdjursägares drömmar. Från skogsmark med naturvibbar, sköna retreats för att skämma bort tassar och klor, till storstadspuls för den ultimata festkatten.

När social distansering gjort oss klängingare än någonsin, är det inte förvånande att man inte vill lämna sitt husdjur i sticket. På Hotels.com vill vi se till att varje husdjursvänligt hotell håller måttet. Därför lanserade vi kategorin ”Husdjursvänligt” inom vår Loved By Guests-utmärkelser. Men sanningen är att vi inte kan granska alla hotell själva, och ärligt talat – vad vet vi människor? Vi är redo för ett glödande team av ”Creature Critics” som tar ledningen, så husdjursägare och husdjur kan lita på att hotellen har granskats av de bästa, säger Emma Tagg, Senior Global Brand Communications Manager för Hotels.com Brand.

Delta i tävlingen här

Om du tror att din fluffiga älskling har vad som krävs för att bli en del av Creature Critic-teamet, gå till Hotels.com Instagram- eller Twitter-konton och ange ditt husdjur med #CreatureCritics, samt genom att tagga och följa @hotelsdotcom. Mer information finns här.

Tre vinnare utses slumpmässigt, och de kommer att få 10x $150 Hotels.com-kuponger var för att leva sitt bästa husdjursvänliga hotellliv, #HotelLife. Tävlingen är öppen från 30 september 2020 till 9 oktober 2020.

1 Undersökningen genomfördes av One Poll under september 2020 bland 8 100 respondenter i 15 länder, varav 500 respondenter var i Danrmark, Finland, Norge och Sverige.  

2 Data tagen från Google Trends (globalt sök av husdjursvänliga hotell, under de senaste 12 månaderna, med resedatum 29 mars – 16 september 2020)

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *