Ny dessertlikör med smak av Semla

likör med smak av semla

Nu kommer uppföljaren till den dessertlikör med smak av Kanelbulle & mjölk som kom ut till kanelbullens dag i höstas. Det handlar om en ny krämig dessertlikör med smak av semla, som naturligtvis lanseras lagom till fettisdagen den 13 februari.

Ända fram till 1960-talet var det förbjudet i Sverige att servera semlor annat än på fastlagsdagen, eller fettisdagen som man säger i folkmun. Annat är det idag då semmelhysterin blivit ett faktum som startar redan vid årsskiftet och pågår så långt som fram till påsk. För varje år som går upplever vi en uppsjö nytänkande och experimentella tolkningar av bakverket. Vår klassiska semla har bland annat figurerat som semmelwrap, semmelkorv och semmelnacho. Nu kommer alltså semmellikören som erbjuder oss möjligheten att avnjuta en semla i flytande form.

Det är mitt egna semmelrecept som används som referens till dessertlikören. Först provade jag att mixa min semla i en matberedare och förstod direkt hur bra det kunde bli. Sedan skickades receptet till likörproducenten på Irland och slutresultatet är fantastiskt. Så kul! Säger Heléne Johansson, Brunkebergs Bageri.

Dessertlikören med smak av semla blir den andra som lanseras i likörserien Svenska Bakverk. Den fylliga smaken av semlan kombinerat med färsk grädde, mandel och söt marsipan bjuder på en annorlunda smakupplevelse. Den nya likören är en helt naturlig produkt gjord på färsk mjölk och naturliga smakämnen. Den serveras väl kyld över is som ett alternativ till dessert eller som den är.

Efter lanseringen av Kanelbulle & mjölk inför Kanelbullens dag förra året känns det riktigt kul att få presentera nyheten Semla inför fettisdagen i år. Vi tror att den drickbara semlan kommer gå hem hos många likör- och semmelfantaster, det är det bästa av två världar, säger Martina Talmet, Brand Manager, Arcus Sweden.

Dessertlikören med smak av Semla finns redan nu att beställa på Systembolaget med artikelnummer 82545.

dessertlikör med smak av semla

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *