Nya trenden – mät i butiken för att få den perfekta kostymen

En ny säsong närmar sig och det börjar bli dags att uppdatera garderoben. Många väljer att haka på trenden att få sin höstkostym ”made to measure”.

På den anrika butiken Ströms Man & Woman i Stockholm kan kunderna välja att få kostymen MTM, Made to Measure, vilket är ett fenomen som har fått ett uppsving den senaste tiden. På Ströms innebär tjänsten att kunden väljer mellan några utvalda varumärken som erbjuder MTM, de väljer tyg och vilken modell de vill ha på kostym, kavaj, byxa eller skjorta. Måtten tas sedan i butiken av kvalificerad personal och skickas till fabriken där plagget tillverkas precis efter kundens önskemål och mått.

Det kan vara svårt att hitta en modell som passar alla olika typer av kroppsformer, samtidigt som många vill ha möjlighet att själv välja tyg och utseende på sin kostym. Made to Measure är ett perfekt sätt för kunden att få exakt det den vill ha, säger Jens Harland på Ströms.

Kunden kan bland annat välja mellan två av världens mest ansedda kostymtillverkare, Corneliani och Luigi Bianchi Mantova, men det finns också ett par svenska tillverkare som erbjuder MTM, däribland Oscar Jacobsson. Att få sin kostym måttanpassad gör att utbudet breddas och valmöjligheterna blir betydligt större än bland de färdiga plaggen som finns i butiken.

Nedan listar Ströms fem viktiga saker att tänka på om man vill köpa MTM:

  • Välj en leverantör som har den stil/look du vill åt.
  • Välj en butik som du litar på och som har rätt kompetens för måttagning.
  • Tänkt på att välja rätt tyg för rätt tillfälle. Fundera på hur du ska använda ditt plagg, om det är på kontoret, på resan eller till fest.
  • Att utse sin egen kostym ska ta tid. På Ströms finns ett chambre séparée som kallas Purple Room, där du kan välja tyg i lugn och ro, samtidigt som du kan njuta av ett glas champagne eller en espresso.
  • Första gången du beställer ett made to measure-plagg bör du bara beställa ett plagg för att försäkra dig om att mått, modell och passform är som du tänkt dig. Sedan kan du beställa fler åt gången.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *