Nytt ginsnus – General Blended by Hernö Gin

Nu har General Blended by Hernö Gin lanserats, ett portionssnus som har smaksatts med Hernö Gin – en prisbelönt gin från Höga Kusten. Produkten har en ljus och kryddig tobakskaraktär med tydliga inslag av gin samt eneträ, granbarr och citrus. I Swedish Match egna butiker kostar en dosa General Blended by Hernö Gin 53 kronor, och upplagan är begränsad till 90 000 dosor.

– Det känns jättekul att få lansera General Blended by Hernö Gin, vi inledde vårt samarbete med dem under 2016, när vi tillsammans tog fram årets General Kardus, som även den smaksattes med Hernö Gin. Den här gången har vi valt en annan tobaksblandning i en white-produkt, men med samma ambition om att ta fram ett välkryddat snus med en tydlig ton av gin kompletterad med citrus, säger Tove Lundgren, Brand Manager på Swedish Match.

General Blended by Hernö Gin finns tillgänglig i samtliga Swedish Match Stores (Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre), samt på www.swedishmatch.sewww.snusbolaget.se och på Gulf-macken i Härnösand. Den kommer också att finnas till försäljning på ett antal Östersjöfartyg.

– För oss är samarbetet med Swedish Match en ovanlig förening av två goda ting. Ett möte mellan Sveriges ledande tillverkare av premiumsnus och Hernö Gin som innehavare av titeln världens bästa gin. Vi fick positiv feedback på vår medverkan i framtagandet av General Kardus 2017 och blev extra glada när Swedish Match sade att de ville gå vidare med att även ta fram en portionsprodukt smaksatt med Hernö Gin, säger Jon Hillgren, masterdistiller och grundare av Hernö Gin.

När Swedish Match och Hernö Gin lanserade General Kardus Hernö 2017 tog den prisbelönte bartendern Emil Åreng fram ett recept på en ginbaserad drink, vars smaker var avsedda för att gifta sig med smakerna i General Kardus. Den här gången har Emil Åreng tagit fram sitt bästa Gin och tonic-recept, som ska komplettera smakerna i General Blended By Hernö Gin:

Hernö Jakt & Tonic by Emil Åreng

En varm Gin & Tonic med norrländskt skogligt tema är den perfekta gindrinken som matchar smakerna i General Blended by Hernö Gin.

Ingredienser:

30 ml Hernö Gin

8 ml sockerlag

100 ml upphettat Tonic water

Grädde

Lingonpulver (Torkade lingon körda i en blender)

Gör så här:

Blanda gin och sockerlag i ett glas. Rör om lite lätt. Värm Tonic Water till 85–90 grader i en kastrull på spisen. Häll ner i glaset. Toppa med litet grädde och lingonpulver.

Tips från bartendern:

Vill du att drinken ska hålla sig varm längre värmer du glasen i förväg.

Hernö Gin är Europas mest prisbelönta gin de senaste fyra åren, med mängder av internationella Master och Guldmedaljer. Senast igår kväll tillkännagavs det på en direktsänd bankett att Hernö Gin är Årets ginproducent i världen. Detta i världens mest prestigefulla vin- och sprittävling, International Wine & Spirit Competition. Hernö Gin fick priset för andra året i rad. Dessutom erhöll Hernö Gin tillsammans med That Botique Y Gin priset för världens bästa London Dry Gin.

Hernö Gin är ett modernt gin, destillerat med enbär, kassiabark, citronskal, vanlij, korianderfrön, lingon, svartpeppar och älgört. Ingredienserna är ekologiska och omsorgsfullt utvalda för ett gin i världsklass. Framtagningsprocessen är ett hantverk och varje flaska är numrerad. Kopparytan i Kierstin och Marit, handslagna kopparpannor som fungerar som katalysatorer för att bland annat frigöra estrar i spriten. Vatten från den egna källan tillsätts efter destilleringen. För maximal smak och doft avstår man från kylfiltrering.

Hernö gin grundades av Jon Hillgren. Intresset för gin föddes när han arbetade som bartender i London. Idén att starta Sveriges första gindestilleri blev till verklighet när familjen flyttade in i en 1800-talsgård belägen i byn Dala i Höga Kusten där destilleriet i dag ligger.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *