Nytt jeansmärke från Sverige – Saburo jeans

saburo jeans svenskt jeansmärke

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Saburo är ett svenskt jeansmärke som lanserades tidigare i år. Ordet Saburo är ett japanskt mansnamn som betyder ”den tredje sonen”. Det är också namnet på äkta denim med silhuetter från 2000-talet. Ett traditionellt hantverk som kombinerar det konventionella med det moderna.

Intresset för klassiskt herrmode och vintage plagg är större än någonsin. Det märks också inom denim och jeansplagg där inspirationen nu hämtas från 1940- och 1950-talet, som ofta kallats den gyllene eran inom jeansmodet. Det var då som skådespelare som James Dean och Marlon Brando för första gången gjorde jeansmodet odödligt.

Hos Saburo jeans ser vi också flera klassiska detaljer från denna jeansmodets gyllene år.

saburo jeans från sverige

Detaljer hos Saburo jeans

Hos Saburo har man en övertygelse om den perfekta passformen ligger i detaljerna. Här finns bland annat följande egenskaper.

  • Vegetabiliskt garvade läderdetaljer som åldras tillsammans med jeansen och ger dem en mer autentisk vintagelook.
  • Old American zipper®. Nyproduktion av blixtlås som tillverkades i USA på 1940- och 1950-talet. Detta som en del i en allt större efterfrågan på vintage kläder.
  • Dual Duty-tråd från Coats. Kärnspunnen tråd av hög kvalitet med utmärkta tvättegenskaper.
  • Kedjestygn, en sömnadsteknik som används för att fålla jeans. Trådöglorna liknar en kedja.
saburo jeans svenskt jeansmärke

Toppmodern tillverkning

Saburo jeans är tillverkade av 100 % ekologisk bomull och man arbetar med en denimfabrik i Bangladesh som har toppmoderna maskiner som ”Indigo Genius från Mater i Italien och Benninger i Tyskland.

I jämförelse med konventionella produktionsprocesser hjälper dessa avancerade maskiner till att spar 50-60% av vattnet som krävs för att färga en meter indigo.

Även ozonmaskinen ”G2 Dynamic” från spanska Jeanologia används för att färdigställa tyget. Den sparar 80–90 % av vattnet, i jämförelse med andra konventionella processer för slutbehandling.

Flera olika modeller

I utbudet hos Saburo jeans finns flera olika modeller och passform. Här finns lätta modeller med stretchkvalité. Du hittar tajta och mer traditionella modeller av jeans i olika färger.

Detta är ett riktigt intressant nytillskott bland jeansmärken för den som söker efter jeans med bra passform och vintage-känsla.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *