Orrefors och Per Morberg i samarbete

Skådespelare och tv-kocken Per Morberg är en man med många talanger. Under de senaste åren har han bland annat lanserat kokböcker, viner och stekpannor. Nu släpper han även glasserierna Morberg Exclusive och Morberg Collection tillsammans med Orrefors.

[pullquote]Jag har alltid fascinerats av hantverket kring glasblåsning, ända sen jag var barn. Att se glasen växa fram ur glasblåsarens mun. Det är som att se en organism som plötsligt fryser. – Per Morberg[/pullquote]

Kristallglas från Orrefors har alltid kännetecknats av nyskapande design och skickligt hantverk. Innovation och tradition är något som också manifesteras i de vackra glasserierna från Orrefors. Orrefors är välkänt över hela världen för sin höga kvalitét i såväl form som funktion. I glashyttan i Småland handtillverkas glasen av sjätte generationens glasblåsare.

Dramatiken och passionen är alltså två egenskaper som förenar Orrefors med Morberg. Med värme och kärlek till glaset skapas glasserierna Morberg Exclusive och Morberg Collection där det ingår öl-, rödvins- och vitvinsglas och även så kallade tumblerglas.

Dessa släpps i en begränsad upplaga på 1.960 stycken glass efter året då Per Morberg föddes.

orrefors 4

Serien Morberg Exclusive är unikt designad av Per Morberg. Serien är tillverkad i en robust form med klassisk estetik, munblåsta i Småland, handmålade i guld och med signatur av Morberg.

orrefors ölglas

I serien Morberg Collection har Morberg gjort sin tolkning av modern skandinavisk design med rena linjer och fokus på funktion som förstärker smakupplevelsen. Här i form av ett ölglas från serien.

 

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *