Penhaligon’s Portraits äntligen i Sverige!

Nu har äntligen det anrika parfymhuset Penhaligon’s släppt serien Portraits i Sverige via Gents.se, Gents Barber & Shop och Gents Barber & Perfume Bar.

Portraits är en brittiskt aristokratisk samling dofter i skräddarsydda förpackningar, med gravyr och illustrationer av konstnären Kristjana Williams. Serien har lanserats i två olika omgångar ifjol och i år och är en av de mest intressanta nyheterna i parfymvärlden på senare år.

William Penhaligon grundade frisörsalongen Penhaligon’s redan 1870 på den berömda gatan Jermyn Street i centrala London. Ett stenkast från de turkiska baden där inspirationen till husets första doft, Hammam Bouquet, kom år 1874. Sedan dess har man levererat dofter och toalettartiklar till hertigar, grevinnor och kungligheter.

Penhaligon’s mest kända doft, Blenheim Bouquet från 1902, var ett beställningsjobb till hertigen av Marlborough och är fortfarande en av de mest sålda dofterna från Penhaligon’s. Blenheim Bouquet är även känd som en av de dofter som Winston Churchill använde sig av.

Portraits är en serie med personligheter, alla från den victorianska eran och Kronans storhetstid. Men var alla så nobla och distingerade? Vilka förbjudna romanser och mörka hemligheter fanns i den ädelsinnade Londonsocieteten under den Viktorianska eran? Penhaligon’s har skapat tio dofter för att återspegla tiden, personligheterna och konflikterna.

Samtliga dofter i serien är av kategorin Eau de Parfum, vilket innebär att de har en högre koncentration av parfymolja som håller längre vid användning än den hos parfymer vanligare varianten Eau de Toilette.

Nedan är samtliga parfymer i serien.

The Tragedy of Lord George

Toppnot: Brandy Hjärtnot: Raktvål Basnot: Tonkabönor

The Revenge of Lady Blanche

Toppnot: Pudrig violrot Hjärtnot: Narcissusblomma Basnot: Hyacint

The Coveted Duchess Rose

Toppnot: Mandarin Hjärtnot: Rosor Basnot: Sandelträ & Mysk

Much Ado About The Duke

Toppnot: Pepprig Ros Hjärtnot: Gin Basnot: Läder & Sandelträ

Clandestine Clara

Toppnot: Rom & Vanilj Hjärtnot: Kanel & Mysk Basnot: Bärnsten & Patchouli

Roaring Radcliff

Toppnot: Rom Hjärtnot: Tobak Basnot: Pepparkaka

The Ruthless Countess Dorothea

Toppnot: Bergamott Hjärtnot: Röd Ingefära Basnot: Sherry & Kashmirträd

Monsieur Beauregard

Toppnot: Irisrot Hjärtnot: Sandelträ Basnot: Kanel

The Bewitching Yasmine

Toppnot: Jasmin Hjärtnot: Rökelse Basnot: Oud

The Uncompromising Sohan

Toppnot: Pepprig Ros Hjärtnot: Vetiver Basnot: Oud

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *