PIPER-HEIDSIECK & Restaurang DRAMA erbjuder Champagneupplevelse i filmens tecken

POPCORN BUCKET TOAST

Champagnehuset PIPER-HEIDSIECK, Champagnepartner till den Internationella filmfestivalen i Cannes och exklusiv  Champagnepartner till Oscarsgalan sedan 2015, blev det naturliga Champagnevalet för restaurang DRAMA – restaurangen i Art Deco stil som nu öppnar upp i Skandinaviens största köpcentrum – Mall of Scandinavia.

Restaurang DRAMA är integrerad mellan två biografer i anslutning till gallerian. Salong 1 är Nordens första IMAX salong och Salong 2-4 är Sveriges allra första biosalonger utrustade med Dolby Atmos 62.2-kanals ljud. VIP-salongerna kommer att ha komfortabla läderfåtöljer med egna bord där det går att njuta av både mat och dryck under filmvisningen.

Restaurang DRAMA vill sätta guldkant på vardagen och fånga känslan från en storslagen era då biograferna stod som symboler för den nya tidens sätt att umgås och uppleva nöje. Menyn består av såväl svenska klassiker som internationella, välkända rätter – samtliga tillagade från grunden – och passar både när man vill äta något snabbt före biobesöket eller sitta länge och uppleva flera rätter. På DRAMA serveras även tapas och smårätter och med matkassen kan du även ta med dig den goda maten hem. När dryckerna till menyn skulle väljas var PIPER HEIDSIECK, med sin långa historia med koppling till filmens värld, ett naturligt val för Vardagruppen som står för driften av restaurangen.

PIPER-HEIDSIECK grundades 1785 och är ett av de äldsta Champagnehusen i Frankrike. Huset har under många år varit en stor supporter av film. Från Oscarsgalan till den Internationella Filmfestivalen i Cannes – PIPER-HEIDSIECK är ofta närvarande vid flertalet Internationella händelser inom filmens värld:

  • Exklusiv Champagne vid Oscarsgalan sedan 2015. På årets gala serverades Champagne PIPER-HEIDSIECK Cuvée Brut samt Rosé Sauvage när den 87:e Oscarsgalan gick av stapeln. PIPER-HEIDSIECK skapade också ett ‘RARE Moment’ genom att servera sin prestige cuvée RARE 2002 under “Governors Ball”, som är den officiella efterfesten till Oscarsgalan.
  • PIPER-HEIDSIECK är även den officiella Champagnen vid Internationella Film Festivalen i Cannes sedan över 20 år (sedan 1993) och har haft närvaro under festivalen sedan 1982.
  • PIPER-HEIDSIECK är officiell Champagne partner vid Australiens AACTA awards
  • PIPER-HEIDSIECK stödjer också den franska och Amerikanska Cinémathèque i arbetet att berika och bevara filmarvet.
  • PIPER-HEIDSIECK har förekommit i flertalet filmer genom åren, allt i från “independent” filmer som ’Blue is the Warmest Color’ (Palme d’Or Cannes 2013) till mer kommersiella filmer som ’X-Men’. PIPER HEIDSIECK syns även i den mycket efterlängtade ’By the Sea’ med Angelina Jolie och Brad Pitt på rollistan. Filmen har Svensk premiär den 13 november.

Om Filmstaden Scandinavia och Restaurang Drama:

Filmstaden Scandinavia är Sveriges största biograf sett till lokalytan (9000 m2) med 15 salonger och 1860 fåtöljer. Förutom tre biografkoncept, erbjuder Filmstaden Scandinavia en integrerad restaurang, parkering precis vid entrén och filmvisningar dagligen från klockan 10.00, till sena kvällen. Filmstaden Scandinavias absoluta stolthet är IMAX®-salongen. Med en unik ljud- och bildteknik och en specialbyggd salong kan du här uppleva känslan av att befinna dig mitt i filmen.

Salong 1 är Sveriges första IMAX-salong för spelfilm. Förutom den fantastiskt stora duken på 247 m2 kommer salongen att ha IMAX Immersive ljudsystem med 12.1 kanaler som ger ett mycket kraftfullt ljud. I salongen finns 421 fåtöljer.

Salongerna 2-4 med 331, 211 respektive 179 fåtöljer är SF Bios första salonger utrustade med Dolby Atmos, Det vill säga ett flertal kanaler som är utspridda i salongen. Med Dolby Atmos frångår man principen att separera ljudet i kanaler. Istället mixas ljudet i en virtuell tredimensionell modell. Denna ljudupplevelse kallas immersive sound och placerar publiken mitt i ljudbilden. Högtalarna är placerade fram, längs väggarna, baktill och i taket.

Salong 5-15 är utrustade med 4K-projektorer och 7.1-ljud för en förstklassig bioupplevelse. Sju av salongerna erbjuder också möjlighet att visa film i 3D-format.

VIP-salongerna 12-15 har mellan 37-50 komfortabla läderfåtöljer med egna bord, i anslutning till Restaurang Drama med tillhörande bar.

Restaurang Drama tillagar maten från grunden med utgångspunkt i klassiskt svenska smaker och internationella, omtyckta rätter. Menyn är varierande med både smårätter, varmrätter och en barnmeny. Kort sagt en meny som passar både när du vill äta något snabbt före ett biobesök eller sitta länge och uppleva fler rätter från à la carte.

filmstaden 2

filmstaden

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *