Reklam: 7 Eleven – Vårkampanj 2018

Den som bor i en mindre stad eller i vissa stadsdelar har kanske upplevt dilemmat med öppettider hos olika matbutiker. Speciellt för en morgonmänniska som mig är det uppskattat med butiker som man kan hämta sitt morgonkaffe och färska tilltugg innan man tar tag i dagens göromål. Det är rätt ofta 7-Eleven utgjort räddaren i nöden med sina flexibla öppettider.

Namnet 7-Eleven började användas 1946 och kommer från att butikerna ursprungligen var öppna från sju på morgonen till elva på kvällen. Numera finns det dock många 7-Eleven butiker världen över som har öppet dygnet runt.

7-Eleven grundades i Dallas, USA 1927 av Joe C Thompson. Hans idé var först att sälja isblock i en tid då det inte fanns kylskåp. Men snart insåg han att det som faktiskt behövdes var en butik med bra öppettider där man kunde köpa lite allt möjligt, som bröd, mjölk och ägg. Öppettiderna fick alltså ge namn åt butikerna som snabbt växte och idag är 7-Eleven världens största servicebutikskedja. Idag finns det över 50 000 butiker över hela världen. Konceptet har blivit så starkt i USA att namnet 7-Eleven faktiskt blivit synonymt med all typ av närbutik.

Den första butiken i Sverige öppnade år 1984 på Tomtebogatan i Stockholm. Idag finns 185 butiker runtom i Sverige i allt från städer och längs vägen på vissa utvalda Shell-stationer. Från början såldes mest korv och basvaror. Numera erbjuder man allt från nypressad juice till frukost och mat från hela världen. Allt för att möta deras motto ”Passion for people on the go”, som hänvisar till att snabbt och smidigt kunna ge människor en god vardag i flera avseenden.

I vårkampanjen från 7-Eleven har man klart och tydligt tagit fasta budskapen bakom deras reklamfras Go. Eat. Play. och slogan Oh Thank heaven!. För en människa med ett flexibelt och hektiskt liv är det uppskattat med tillgänglighet, bra utbud och flexibilitet även hos närbutikerna. Oavsett när man är sugen på något gott skall dörren stå alltid stå öppen och bidra till en flexibel tillvaro. Hos 7-Eleven skall man kunna njuta av morgonens första kopp kaffe, en god lunch när magen kurrar eller en räddare i nöden när man glömt något eller lusten faller på.

Kolla in videon nedan för inspiration.

Detta inlägg innehåller reklam från 7-Eleven.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *