Reklam: Boendeekonomi är jättekul!?

Boendeekonomi handlar om allt som har med ens personliga ekonomi att göra och som kan kopplas till boendet – med allt från värdering, lån, ränta och amortering till saker som man ska tänka på när man köper eller säljer sin bostad. För vissa kanske detta låter spännande. Att hålla koll på sin privata ekonomi är en viktig del av det personliga utvecklingsarbetet och säger en hel del om hur vi är som personer.

Enligt en ny SIFO-undersökning tycker dock det svenska folket att boendeekonomi är tråkigt, eller i värsta fall till och med jättetråkigt. Begreppet associeras ofta med byråkrati och krångliga processer.

Nu hoppas SBAB få en ändring på detta. Med hjälp av folkkäre komikern Erik Haag drar man nämligen igång en kampanj för att ändra folkets uppfattning om boendeekonomi, där det huvudsakliga syftet är att informera och göra det på ett roligt sätt.

Hela resan med inblickar i planeringsarbetet skall kulminera med en humorshow i Globen med boendeekonomi som utgångspunkt. En humorshow som förhoppningsvis skall ändra folkets uppfattning om att boendeekonomi är tråkigt.

Frågan är hur själva huvudpersonen ställer sig till initiativet. Vet han egentligen vad han gett sig in på? I en webbserie får man följa med Erik Haags något ångestladdade resa mot Globen. Boendeekonomi ska bli jättekul har han lovat banken. Men hur kul kan man egentligen göra saker som berör bolån, amorteringar och ränta? Kommer han att lyckas?

Man kan följa Eriks resa på sbab.se/boendeekonomiarjattekul. Första delen i webbserien kan man se i videon nedan.

Detta inlägg innehåller reklam från SBAB.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *