Reklam: Burger King – Whopper Dog

Att hunden har ett välutvecklat luktsinne är känt sedan länge. Faktum är att luktsinnet är hundens viktigaste informationsmottagare utifrån vilken de bland annat avgör om något är farligt eller inte. Medan omkring en tjugondel av hjärnan hos en människa upptas av luktcentrum är motsvarande för en hund omkring en tredjedel.

29-årige Nathan Tree från Oxford är synskadad och på grund av denna har han ledarhunden och sin trogne följeslagare Flynn med sig var han än går. En av Nathans absoluta favoriträtter är burgaren Whopper från Burger King. För att säkerställa att han alltid kan få tag i sin favoritburgare kom Nathan på en genialisk idé – att kombinera en utmärkt nos med en alldeles unik doft – doften av Whopper som grillats över eld.

Eftersom Flynn assisterar Nathan i hans dagliga liv tillfrågades Burger King om möjligheten att träna Flynn att lokalisera doften av en Whopper . Eftersom ett av målen för Burger King är att alla ska kunna ta del av deras burgare var det enda naturliga svaret på denna fråga ett ”ja”.

Nathan brukar i allmänhet ha svårt att hitta restauranger under sina resor och vill alltså ha tränat upp sin hund att hjälpa honom hitta till sin favoritburgare när han är på främmande platser. Det ultimata testet kommer under en resa till Paris där hans ledarhund sätts på prov.

Innan dess erbjuds Flynn en specialträning av hundskolare för att lära sig de unika doftegenskaperna på en Whopper burgare. En doft som härstammar från biffar som grillats över öppen eld.

Kan man träna en hund att hitta en Whopper? Kolla videon nedan för att få svaret.

Detta inlägg innehåller reklam från Burger King.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *