Reklam: HBO Nordic – Westworld

Det har blivit dags för den andra säsongen i HBO:s populära dramaserie Westworld. Den första säsongen av TV-serien Westworld hade premiär 2 oktober 2016 och fick den högsta tittarsiffran för en premiär hos HBO efter den första delen av True Detective år 2014. Utöver detta är Westworld den serie vars första säsong som helhet har flest tittare någonsin av alla serier hos HBO. Westworld har också bland annat vunnit en Emmy®-utmärkelse för bästa dramaserie.

Överlag har Westworld erhållit positiva recensioner för historien, det visuella samt skådespelarnas prestationer. De höga vitsorden på IMDB berättar också sin egen historia om populariteten hos allmänheten. Därför är det inte utan orsak det finns ett så stort intresse kring den andra säsongen av serien.

Westworld beskrivs som en mörk odyssé om uppkomsten av artificiellt medvetande och syndens utveckling. Historien utspelar sig i en nära framtid och utforskar en värld i vilken varje mänsklig böjelse, oavsett hur förfinad eller depraverad den är, kan få fritt utlopp. Den berättar historien om en futuristisk, västern-tematisk nöjespark vid namn Westworld, som befolkas av androider benämnda ”värdar”. Nöjesparken är skapad för människor, benämnda ”nykomlingar” eller ”gäster”, som betalar dyrt för att gå in i nöjesparken. Där kan de göra vad som helst, utan fruktan för hämnd från ”värdarna”.

Westworld är skapad av Jonathan Nolan och Lisa Joy, baserad på filmen med samma namn från 1973. Denna film skrevs och regisserades av den legendariska amerikanske thriller- och science fiction-författaren Michael Crichton. Den första säsongen bestod av tio avsnitt och i den andra säsongen finns likaså tio nya avsnitt att se fram emot.

Från svensk synvinkel finns i den andra säsongen ytterligare något att se fram emot eftersom sverigebekantingarna Gustaf Skarsgård och Fares Fares sällar sig till en redan stjärnspäckad lista av skådespelare bestående av bland andra Ed Harris, Anthony Hopkins och Thandie Newton. Det är inte förvånande av skådespelarinsatserna prisats i detta drama.

Kolla in trailern för Westworld nedan:

Detta inlägg innehåller reklam från HBO Nordic.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *