Reklam: Head & Shoulders World Cup Sweden

Vi har riktigt nyligen återhämtat oss från Sveriges VM-guld i ishockey för att redan denna vecka återigen få möjligheten att delta i en ny VM-fest när världens största idrottsevenemang kör igång i Ryssland. Sverige träder som bekant in i VM-turneringen på tisdag 18 juni när man möter Sydkorea kl. 14 svensk tid.

En reklam som de flesta säkert blev bekanta med under ishockey-VM var den med Head & Shoulders och Henrik Lundqvist. Henrik Lundqvist har varit ambassadör för märket sedan 2012 och är en av många idrottsstjärnor som under de senaste åren varit ansiktet utåt för märket. Till det världsmästerskap som snart skall påbörjas är den franska landslagsspelaren Antoine Griezmann samt italienska Gigi Buffon två av de idrottsstjärnor som kommer att synas mest frekvent i reklamfilmerna från Head & Shoulders.

Head & Shoulders alltså en lång historia med kändisar och idrottspersonligheter i sina reklamkampajer och det är också något har varit en kärnstrategi för märket under många år. Det började redan på 1960-talet när man frontade skådespelarskan Sally Geeson i sina kampanjer. Till en början var det främst skådespelare och andra kända TV-personligheter som figurerade i kampanjerna. En viss förflyttning ut till idrottens värld kan märkas för ungefär 10 år sedan när de första idrottsstjärnorna började synas i reklamkampanjerna för det mest kända av världens schampoomärken.

Sedan dess har ett stort antal fotbollsstjärnor synts i reklamfilmerna. Bland dessa återfinns Leo Messi, Manuel Neuer, Mats Hummels, Neymar och Robert Lewandowski. Fotbollsspelare som alla har betydande roller i sina landslag nu när VM drar igång.

Det är inte riktigt lika vanligt med ishockeyspelare i kampanjerna. Det är i och för sig helt naturligt eftersom man inte i lika hög grad kan se hårsvallet på dessa idrottare när de tävlar. Att just Henrik Lundqvist återfinns i reklamfilmer borde dock inte komma som något överraskning tack vare hans roll som modeikon både i Sverige och runtom i världen.

Head & Shoulders är ett amerikanskt märke inom den stora koncernen Proctor & Gamble. Head & Shoulders lanserades år 1961 som ett schampoo mot mjäll. Redan inom ett par årtionden var det världens största schampoo-märke, med dess välkända slogan ”You Never Get a Second Chance to Make a First Impression”.

Reklamen nedan är den senaste från Head & Shoulders som lanserats med Henrik Lundqvist i huvudrollen:

Detta inlägg innehåller reklam från Head & Shoulders.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *