Reklam: Körglädje på alla underlag, i alla väder

Mazda är ett bilmärke som gått från klarhet till klarhet de senaste åren. Nyligen utsågs Mazda VISION COUPE till årets vackraste konceptbil på den 33:e Festival Automobile International i Paris. Även andra generationen av Mazda CX-5, kompakt-SUVen som lanserades i Sverige under våren 2017 har fått mycket beröm och bland annat blivit bedömd som en av de säkraste familjebilarna på marknaden.

Nya Mazda CX-5 bygger vidare på sina styrkor som har gjort dagens modell till en flerfaldig testvinnare. Medan förra generationens CX-5 blev den första att lansera Mazdas SKYACTIV-teknologier, såsom bensinmotorer med ovanligt hög kompression och en mycket lätt och styv karosskonstruktion, har den nya generationens CX-5 genomgått en evolution i linje med företagets Jinba-Ittai filosofi. Det vill säga att bilen är designad med fokus på en förarcentrerad filosofi och en dynamisk körupplevelse.

I en ny kampanj fokuserar man på Mazdas fyrhjulsdriftssystem, i-ACTIV AWD (All Wheel Drive) och videon nedan testas detta på ett så annorlunda underlag som 5000 gelébitar. Mazda CX-5 klarar av de flesta underlag, men klarar den att hantera detta? Tror du den håller greppet?

Ja det gör den! Tack vare 27 sensorer som kontrollerar vägförhållandena 200 gånger per sekund. För total kontroll. Mazdas fyrhjulsdriftssystem, i-ACTIV AWD, växlar intuitivt och smidigt mellan två- och fyrhjulsdrift för att ge bättre grepp och kontroll, oavsett underlag eller väder.

Mazda CX-5 är dessutom utrustad med avancerad säkerhetsteknik, med funktioner som autobroms, adaptiv farthållare, head-up display med trafikskyltsavläsning och döda-vinkeln-övervakning m.m. I Mazda CX-5 blir vinterkörningen rolig istället för utmanande och både förare som passagerare kan njuta av resan.

Läs mer om Mazda CX-5 AWD här.

Detta inlägg innehåller reklam från Mazda.
Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *