Reklam: Läkerol – Makes people talk

Språkträningsappen Let’s Talk från Läkerol lanserades i september 2016 och blev snabbt en succé. Drygt åtta månader efter lanseringen har Let’s Talk över 35 000 nedladdningar, med vars hjälp användarna kan prata, språkträna och lära känna varandra. Två av dessa är Amjad och Rickard som syns i en film som lanserades nyligen.

En av de snabbaste och enklaste vägarna till integration är genom språket och det bästa sättet att lära sig ett språk är att tala det så mycket och ofta som det bara är möjligt. Många tar därför svensklektioner någon gång i veckan. Men det är tiden utöver det, det vardagliga, återkommande snacket som kan göra den stora skillnaden. I dagens Sverige är det en stor andel människor som inte har möjligheten att prata svenska trots att de bor i Sverige.

Samtidigt är det många människor som inget hellre vill än att träffa nya människor och hjälpa dem bättre in i samhället. En undersökning visar att över halva befolkningen vill ställ upp ideellt för att dela med sig av sina kunskaper till nyanlända. Det är dock en liten del som faktiskt får det att hända. Problemet är att många inte riktigt vet hur man kan hjälpa till.

Appen Let’s Talk är till för alla de som känner att de vill hjälpa men inte får ihop sina goda ambitioner med en stressig vardag. Med hjälp av appen kan en nyanländ börja träna på svenska direkt i vardagen och samtidigt ges etablerade svenskar ett helt nytt och lättillgängligt sätt att personligen bidra till ökad integration. Let’s Talk gör språkträning tillgängligt från dag ett för nyanlända, som i många fall måste vänta länge på att få uppehållstillstånd.

Let’s Talk är en gratis app som finns på sju språk och kan laddas hem via App Store eller Google Play. Att prata lite kan göra stor skillnad. Mer information hittar man på http://lakerol.se/letstalk

Amjad och Rickard träffades alltså genom Läkerols språkapp Let’s Talk och blev vänner. Kolla in filmen om dem nedan.

Detta inlägg innehåller reklam från Läkerol.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *