Reklam: The Long Road Home på National Geographic

På söndag 5 november kl. 22.00 har serien The Long Road Home premiär på National Geographic. En serie som är baserad på Martha Raddatz bästsäljande bok med samma namn.

Serien är baserad på verkliga händelser och beskriver händelserna runt söndagen den 4 april 2004 när en amerikansk pluton hamnade i bakhåll och blir attackerade av tusentals fienderebeller i Sadrstaden i Bagdad. Nyhetskanalerna rapporterar om händelserna hemma i USA och gör framtiden oviss för soldaternas familjer.

Denna dag kom i militära kretsar senare att bli känd som ”Black Sunday”, vilket även är namnet på det första avsnittet av serien hos National Geographic som alltså även har premiär nu på söndag.

Det första avsnittet börjar från att de nyanlända männen i 1:a kavalleridivisionen måste inleda ett viktigt räddningsuppdrag på grund av händelserna i Sadrstaden i Bagdad. Den åtta timmar långa serien är uppdelad på åtta avsnittet och skildrar händelserna både ute i krigszonen och i soldaternas hemort i Texas, där deras fruar och familjer nervöst inväntar nyheter under 48 långa timmar.

Denna incident utspelade sig elva månader efter den dåvarande presidenten George W. Bush kända ”Mission Accomplished” tal och förändrade den amerikanska militärens syn på situationen i Irak från ett fredsbevarande uppdrag till en kamp mot inhemska rebeller.

Serien började filmas i början av detta år och har nu resulterat i en åtta timmar lång miniserie uppdelad på åtta avsnitt.

Kolla in trailern från det första avsnittet nedan.

Detta inlägg innehåller reklam från National Geographic.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *