Reklam: Lotto – Bucketlist

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Vad har du på din Bucket List? En Bucket List innebär i all enkelhet att man skriver ner allt man vill göra och se innan man dör. Själva uttrycket kommer från en film med samma namn från år 2007 där två äldre män drabbas av cancer och bestämmer sig för att bege sig ut på en resa baserad på en ”to-do” lista över allt de vill uppleva innan de dör.

Då det gäller denna typ av listor är det ett bra sätt att få inspiration och målsättningar att sträva efter. Precis som vi skrivit om flera gånger här på Gentlemannaguiden är det bara en själv som vet vad som man blir inspirerad av och vad man brinner för. För att den skall ge största möjliga effekt bör man därför göra upp en alldeles egen Bucket List.

I en nyligen lanserad kampanj har Svenska Spel skapat en unik 5D-upplevelse baserat på en undersökning om svenskars önskemål i sina Bucket Lists. Experimentet bestod av fem sammansatta sektioner som byggdes upp i en gigantisk hangar i Botkyrka utanför Stockholm. För att ta upplevelserna och verklighetskänslan till en ny nivå konstruerades speciella simulatorer och effekter i samråd med cirkusgruppen ”Burnt out punks”.

Fem olika bucket list-upplevelser iscensattes och sex deltagare fick sedan testa dem:

1. Hoppa fallskärm. Deltagarna hängde i en sele sex meter ovanför marken. En stor fläkt, en vattenspruta och artificiella trädtoppar adderade till 5D-upplevelsen.
2. Resa till en paradisö. Sand, saltvatten och en stark värmelampa fick det att kännas som deltagarna befann sig på en paradisö.
3. Helikopterskidåkning. Deltagarna spändes fast i ett gigantiskt hamsterhjul med pjäxor och stavar. Flertalet fläktar, trädtoppar och en snömaskin fick deltagarna att känna som de flög ner för ett snötäckt berg.
4. Åka på safari i Afrika. För att få deltagarna att känna sig som att de verkligen befann sig på savannen adderades ett underlag av gräs och lera, dunsande sandsäckar som simulerade elefantsteg, en specialbyggd trumpet (som imiterade elefantljud) och en artificiell snabel.
5. Dyka vid Stora Barriärrevet. Specialgjorda undervattens-VR-glasögon, en 5 000-liters vattentank, säkerhetsdykare och en hajfensprotes fick deltagarna att tro att de verkligen dök med hajar.

Har du själv någonsin undrat över hur livet som miljonär skulle vara? Kanske skulle du önska dig något av det ovannämnda eller något helt annat. Tyvärr är det ofta pengar som begränsar våra möjligheter att uppleva detta här och nu.

Lotto uppmanar nu nyfikna att anmäla sitt intresse om man vill vara med i nästa fas av experimentet. Mejla till JagVillTesta@TheLottoBucketlist5DExperience.se

I videon nedan kan man se Lottos upplevelsebana där man i 5D-teknik kan uppleva vad svenska folket vill bocka av från sin bucket list om de vinner på Lotto.

Detta inlägg innehåller reklam från Svenska Spel.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *