Reklam: McDonald’s – Jureskog New Orleans

Johan Jureskog och McDonald’s gemensamma sökande efter världens bästa burgare fortsätter. Johan Jureskog är mästerkock, krögare, burgerlover och TV-profil och driver idag två av Stockholms mest uppskattade restauranger; Rolfs Kök och AG i Stockholm. Jureskog har med Svenska Kocklandslaget vunnit både VM och OS i matlagning. Han har dessutom kammat hem flertalet priser på egen hand som t.ex. Gastronomiska Akademiens guldmedalj.

Ifjol gick resan till bland annat Texas och New York, vilket resulterade i tre gourmetburgare med tydliga smakprofiler.

Nu har mästerkocken har varit ”over there” igen för en andra säsong av programserien Världens Bästa Burgare i TV3 och inspirerats till nya spännande smakkombinationer. Den här gången besöker han tillsammans med programledaren Frida Nordstrand syd-mellersta USA som har en stor burgarkultur och i samarbete med McDonald’s Food Team resulterade det i tre skapelser med influenser från Memphis, New Orleans och El Paso. Säsong två av Världens Bästa Burgare började på TV3 igår kväll och det första avsnittet kan nu ses på Viafree.se.

Bakom de nya Jureskogsburgarna ligger ett hårt och gediget arbete med att ta fram recept, få tag på råvaror och lära de cirka 6 000 medarbetare som står vid stekbordet att bygga de nya burgarna.

Den första burgaren, Jureskog New Orleans, har inspiration från det kreolska köket. Burgaren innehåller förutom 100% nötkött, även chorizo, tomat, isbergssallad, Cajun Mayo-sås och en Holy trinity relish med selleri, lök och paprika – grunden i all traditionell, kreolsk matlagning.

Den andra burgaren, Jureskog Memphis, är en klassisk Memphis-bbq-burgare men med en twist i form av en bönsås med hetta från kikärter, kidneybönor och spiskummin. Burgaren innehåller även coleslaw, rökt goudaost och långa skivor krispig bacon. Coleslaw finns också att beställa som en sideorder på McDonald’s i och med denna lansering.

Den tredje burgaren på menyn, Jureskog El Paso, är en nachosburgare med picklad rödlök, pico de gallo, guacamole och krispiga nachos.

De nya burgarna serveras en i taget på McDonald’s meny mellan 4 april–29 maj.

Kolla in videon nedan och lär dig mer om den första burgaren – Jureskog New Orleans.


Detta inlägg innehåller reklam från McDonald’s.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *