Reklam: Mini – Electric PHEV

MINI Cooper S E Countryman ALL4 är MINI:s allra första modell med plug-in teknologi. Bilen kan köras enbart på el i upp till 40 kilometer och har en toppfart med eldrift på 125 km/h samt genomsnittlig förbruknings- och utsläppsvärden på 2,1 l/100 resp. 49 g/km CO2.

Nyutvecklade MINI Countryman som presenterades på hösten ifjol är nästa kapitel i en MINI-tradition som startade med den ursprungliga klassiska Mini Countryman på 1960-talet. Liksom sina föregångare är även nya generationen Countryman en representant för den MINI-typiska färgstarka mångsidigheten och flexibiliteteten. Den tar det klassiska Countryman-konceptet ett steg längre och erbjuder ännu mer flexibilitet, utrymmen, komfort, personlighet och premiumkänsla än sin föregångare som vid lanseringen 2010 var den första MINI-modellen att erbjuda fyra dörrar.

Med MINI Cooper S E Countryman ALL4 erbjuder MINI nu för första gången möjligheten till att uppleva MINI:s klassiska och patenterade körglädje i en ny och energisnål form. Detta är MINI:s första plug-in hybrid som ger föraren möjlighet att köra helt eldrivet utan att för den skull behöva försaka den dynamiska gokartkänslan som MINI är så starkt förknippad med. Denna plug-inhybrid är dessutom helt unik i sitt segment.

Drivningen i nya MINI Cooper S E Countryman ALL4 består av två motorer som driver alla fyra hjulen: en 3-cylindrig förbränningsmotor som är placerad fram och driver på framhjulen via en automatisk 6-stegad Steptronic-växellåda samt en elmotor som är placerad bak och driver på bakhjulen.

De två separata drivkällorna i MINI Cooper S E Countryman ALL4 är sammanlänkade via bilens avancerade energistyrningssystem som optimerar samspelet mellan förbrännings- och elmotorn. Resultatet är ett intelligent fyrhjulsdriftsystem som i praktiken innebär att föraren i MINI Cooper S E Countryman ALL4 kan välja allt från elektrifierad fyrhjulsdrift som ger effektiva, dynamiska och stabila köregenskaper på alla slags väglag till helt eldriven körglädje i upp till 40 kilometer och upp till 125 km/h.

En annan fördel med den unika och utsläppsfria körglädjen i MINI Cooper S E Countryman ALL4 är de låga förbruknings- och utsläppsvärdena: 2,1 l/100 km resp. 49 g/km CO2.

Bilens kraftfulla litium-jonbatteri på 7,6 kWh är placerat under baksätet framför elmotorn. Liksom elmotorn tillverkas även batteriet i MINI Cooper S E Countryman ALL4 i BMW Groups kompetenscenter för eDrive-teknologi i Dingolfing. Via en wallbox-laddare med en laddkapacitet på 3,6 kW kan batteriet laddas fullt på 2 tim 15 min medan motsvarande laddning via ett vanligt hushållsuttag tar 3 tim 15 min.

Den 3-cylindriga bensinmotorn med MINI TwinPower Turbo-teknologi utvecklar 136 hk och 220 Nm medan elmotorn utvecklar 88 hk och 165 Nm. Den sammanlagda systemeffekten är 224 hk och 385 Nm, vilket får MINI Cooper S E Countryman ALL4 att accelerera från 0 till 100 km/h så snabbt som på 6,9 sekunder.

Kolla in videon med nya MINI Cooper S E Countryman ALL4 nedan. För en möjlighet till provkörning av bilen kan man klicka på övre sidan av videon.


Detta inlägg innehåller reklam från MINI.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.