Reklam: Ny smoooth-film från Klarna

Vintern 2016 lanserade Klarna begreppet Smoooth genom en rad hyllade och uppmärksammade reklamfilmer. Filmerna hade för avsikt att visa precis hur smidiga betalningar borde vara.

Med konceptet smoooth fick vi se märkliga scener spridas världen över – glass som smälter på varma bilhuvar, en fisk som åker rutschkana och en ost som hyvlas i oändlighet. Det var tydligt att Klarna inte vill vara som vilken bank som helst, utan något nytt och annorlunda. Förändringen gällde inte bara Klarnas grafiska identitet, utan målet var i lika hög grad upplevelsen man får när man handlar.

Klarna grundades i Stockholm 2005 och är numera en av Europas ledande betalningsleverantörer. Klarna erbjuder konsumenter möjligheten att betala nu, betala senare eller dela upp betalningen över tid, vilket skall ge en enkel, säker och smidig köpupplevelse. Konceptet ”Smoooth” som alltså lanserades för ungefär två år sedan är en del i Klarnas arbete med att illustrera kärnan i deras verksamhet – enkelheten och smidigheten med att shoppa via dem.

Nu har uppföljaren till tidigare Smoothkampanjer kommit och går under namnet ”Smoooth Bass”. I denna träffas en mage av ljudvågor, vilket skapar mjuka rörelser över kroppen. Målet med denna film är liksom med tidigare filmer att hjälpa till att förändra kundernas attityd gentemot betalningslösningar.

Den nya filmen publicerades i mitten av april på YouTube och har redan mer än 2 miljoner visningar.

Kolla in videon nedan.

Detta inlägg innehåller reklam från Klarna.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *