Reklam: Toyota Paralympics

Paralympics, Parasportens motsvarighet till de olympiska spelen, avslutades nu på söndagen. Även om målsättningarna för Sveriges del inte infriades denna gång finns goda förutsättningar för vidare satsningar i kommande Paralympiska spel.

Till detta bidrar bland annat Toyota i Sverige som har som syfte att genom sponsorskap bidra till att utveckla Sveriges Paralympiska Kommittés satsningar på att ta fler medaljer i kommande Paralympiska spel. Satsningen skall också bidra till att öka bredden och att hitta nästa generation elitparasportare.

Ett exempel på engagemanget är Start Your Impossible Camp för rookies i alla åldrar som vill prova på Parasport. Även nyligen startade Podium möjliggör för elitidrottare att satsa helt och fullt mot fler medaljer i Paralympics.

Parasporten får ofta stå i skuggan till förmån för andra stora och mindre sportevenemang inom den så kallade normidrotten. Med hjälp av Toyotas stora och långsiktiga satsning kommer Sveriges Paralympiska Kommitté förhoppningsvis snart kunna hitta betydligt fler talanger som siktar mot toppen.

Som en del av denna satsning anordnade Toyota en match mellan en av svensk parasports stora affischnamn, flerfaldiga guldmedaljören i bordtennis Anna-Carin Ahlquist och bordtennislegendaren Jan-Ove Waldner, med åt­skilliga guldmedaljer från OS, VM och EM. Syftet var att visa vilken hög klass våra svenska parasportare håller och där­med inspirera fler att satsa på parasport.

Matchen mellan Anna-Carin Ahlquist och Jan-Ove Waldner spelades tidigare i år i Stockholm inför publik och blev en mycket spännande uppgörelse. Det behövdes fem set i denna unika match för att slutligen kora en vinnare, vilket visar vilken hög klass våra svenska parasportare håller.

I videon nedan kan ni följa höjdpunkterna från den spännande drabbningen:

Detta inlägg innehåller reklam från Toyota.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *