Så hittar du bästa pris på biluthyrning

Det är äntligen ledigt i några veckor och dags för den årliga semestertrippen till någon spännande plats i världen. Kanske en liten roadtrip i år? Eller bara ett par lata veckor på en badstrand nere i södra Europa. Möjligheterna är oändliga. Men att ta med sig bilen kan gräva djupa hål i plånboken. Lösningen? Hyr bil när du kommer fram istället.

bästa pris på biluthyrning

Det finns många situationer då det är smartare att hyra en bil på plats istället för att ta den egna bilen. Och många gånger är det inte ens möjligt att åka med bil till resmålet. Det är förmodligen bara inom Europa som man ens överväger det alternativet.

Men till och med på nära håll kan det löna sig att hämta ut en bil från exempelvis Hertz i ett par dagar, och njuta av problemfritt bilåkande. Låt oss ta ett populärt resmål för många svenskar som exempel: Köpenhamn.

Säg att du tar bilen över Öresundsbron. Förutom att bensin kostar pengar så är broavgiften strax över 620 kronor – enkel resa. Totalt får du alltså betala över 1 200 kr bara för att få köra över bron. Så varför inte ta färjan över till Danmark för ett par hundralappar (tur och retur), och sedan hyra en bil via hyrbilguiden.se – hyrbil– där finns pengar att spara. Och då får du köra hur många mil du vill utan att det kostar extra. Så om du bara tänker spendera ett par dagar i Danmark är hyrbil ett klart billigare alternativ.

Vad händer om bilen går sönder?

Att resa runt i Europa kan bli dyrt på många sätt. Tänk dig att du kör uppe i serpentinvägarna på Korsika i din egen bil, och plötsligt tar det bara stopp. Bilen vill inte längre. Du öppnar motorhuven och upptäcker att det ryker om motorn.

Och där står du. Det enda du kan göra är att ringa efter en bärgare som drar bilen ner till närmaste bilverkstad. Vill det sig illa blir du kvar där i flera dagar, utan att kunna ta dig därifrån. Resultatet är en dyr verkstadsräkning, förlorade semesterdagar och allmän frustration över den otur som drabbat dig.

En hyrbil är i toppskick. Men om det trots detta skulle hända att du blir stående, så är du försäkrad. I priset ingår tillochmed självriskreducering på vagnskador. Det är alltså bara att ringa till biluthyraren efter hjälp, och du kan fortsätta din resa i en annan bil på nolltid.

Hyrbil vid charterresor

hyrbil vid charterresor

Om du åker med charter eller flygstol till avlägsna länder för ett par veckors sol, shopping och bad, så låter det sig naturligtvis inte göras att ta med sig bilen. Men ändå vill man kanske kunna ta sig runt på egen hand och i sin egen takt, utan att behöva förlita sig på kollektivtrafik och taxi. Och i regel kan du hämta ut din hyrbil direkt på flygplatsen där du landar.

Thailand, och Bangkok, är en av svenskarnas favoritdestinationer. Här kan du hyra en bil på många platser i staden, men allra enklast är så klart att hyra en direkt på flyplatsen. Det finns dock en rätt så viktig sak att ha i minnet – i Thailand kör man på vänster sida.

En hyrbil kan alltså i många fall vara det smartaste valet. Och det finns ett enormt utbud. Hos Hyrbilguiden kan du söka efter hyrbil från ca 1 600 olika uthyrare runt om i världen. Ett stort plus är också att du kan kontakta dem dygnet runt, om du behöver hjälp med något.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *