Så uppför du dig som en gentleman på nätet

etikett på nätet

Den digitala transformationen av vårt samhälle är mer påtaglig än någonsin. Numera sköter vi allt på nätet. Vi gör läkarundersökningar, uträttar bankärenden, pluggar på distans och konsumerar film, musik och spel.

För tio år sedan var det många som främst använde appar för att betala räkningar och liknande men på senare år har nöje och underhållning börjat ta upp större plats. Det är tack vare modern teknik som de här tjänsterna blivit alltmer efterfrågade och vi ser hela tiden nya tekniska framsteg som gör det möjligt för underhållningstjänster att gå ett steg längre.

Ett bra exempel på detta är den svenska spelindustrin. Här om året började nämligen svenska spelbolag att inkorporera BankID i sina användargränssnitt. Det har förenklat användarupplevelsen avsevärt eftersom spelare inte längre behöver skapa ett konto för att få tillträde till produktutbudet. Användarkonceptet har blivit så populärt att etablerade varumärken som noaccountcasino.com revolutionerat den svenska spelmarknaden och banat vägen för en mer lättillgänglig underhållningsbransch. Eftersom Mobilt BankID är en vedertagen app, som många svenskar använder dagligen i olika sammanhang har den här nya användarfunktionen även resulterat i säkrare spelande.

Så har modern teknologi format online-dejting

Människor gillar inte bara spel, musik och film – de gillar även att dejta. Och på samma sätt som modern teknologi gjort det möjligt för spelbolag att erbjuda spelunderhållning till fler människor har den även revolutionerat online-dejting.

Appar som Tinder har förändrat hur vi dejtar idag. Men ibland märks det att teknologin är ny och att folk inte riktigt begripit hur de ska handskas med den. Inte minst vi män. I den digitala världen har vett och etikett och gentlemannamässigt beteende en tendens att avta något.

Bete dig som gentleman när du dejtar på nätet

Så hur ska du göra för att lyckas dejta på nätet? Det är egentligen väldigt enkelt – uppför dig som en gentleman. Men sociala medier har ändrat spelregler och normer för vad som är normalt.

Att försöka få kontakt med människor på Tinder och kommunicera med omvärlden på Facebook eller Instagram är inte riktigt samma sak. Nu handlar det om att bygga en relation med en person snarare än att regissera ditt liv så som du vill att människor ska uppfatta det.

Med andra ord handlar det lika mycket om personen du dejtar som om dig själv. Ställ därför frågor och visa intresse för personen du dejtar istället för att framhäva dig själv och försöka framstå som en alfahane utan brister.

Skriv ordentligt – visa att du bryr dig

Det kan låta larvigt, men tänk på hur du skriver. När du dejtar på nätet är faktiskt texten ditt första intryck. Därför ska du undvika förkortningar. Engagemang går alltid hem, och personen du dejtar vill naturligtvis veta att du avsätter tid för hen. Meddelanden med förkortningar ger ett intryck av att du skrivit dem i all hast och det är naturligtvis inte särskilt attraktivt.

(Rätt bild) säger mer än tusen ord

Nu för tiden kommunicerar vi mycket med bild. Ibland förväxlar vi Facebook-flödet för Oscars-galan eller MTV Awards. Visst kan du skicka bilder där du ser trevlig ut, men undvik självupptagna selfies du tagit framför spegeln i badrummet. Du kommer ofta mycket längre med bilder tagna från vardagen, som verkligen reflekterar vem du är som person. Nio av tio gånger föredrar personen du chattar med en välklädd gentleman framför en halvnaken singel som poserar framför spegeln i badrummet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *