Samsung och Nike i samarbete – släpper Nike+ Running app

Området som på engelska kallas ”Wearable Tech” har på senaste tiden fått stort medieutrymme och utvecklingen har verkligen varit snabb hos de flesta elektroniktillverkare de senaste åren. Samsung är som bekant ett av de företag som ligger i framkant av utvecklingen och är den globala ledaren bland tillverkare av hemelektronik och dess komponenter.

I slutet av augusti kom nya Samsung Gear S ut på marknaden och nu har Samsung och Nike offentliggjort ett nytt samarbete och släpper Nike+ Running till den nya klockan. Appen drar nytta av klockans Bluetooth och 3G-uppkoppling vilket gör att Samsung Gear S nuförtiden även för löparen kan jämställas med de pulsklockor med inbyggd gps som finns på marknaden.

Tack vare Gear S 3G-uppkoppling och inbyggda GPS kan man träna utan att behöva ta med sig sin telefon. Klockan mäter distans, tempo, puls, NikeFuel-poäng och tid, helt utan att ytterligare enheter behövs. Till skillnad från vanliga pulsklockor med inbyggd gps har appen även en inbyggd musikspelare för den som önskar musik medan man springer. Nike+ Running kommer förinstallerad på alla Gear S.

PicsArt_1409589519703

I slutet av augusti kom alltså nya Samsung Gear S ut på marknaden med böjd Super AMOLED-skärm och egen 3G-uppkoppling direkt på armen. Samtidigt lanserades också Gear Circle, ett helt nytt headset som bärs likt ett halsband.

 Gear S har utrustats med ett eget 3G SIM-kort för att alltid vara uppkopplad. Det betyder att man får uppdateringar från sociala medier, kalendern eller andra applikationer även om man inte har sin telefon med sig. Man kan också svara på meddelanden med hjälp av ett tangentbord på skärmen eller via S voice. Uppkopplingen innebär även att man kan ta emot och ringa samtal direkt från Gear S, eller låta samtal vidarebefordras från en smartphone. Gear S är också utrustad med WiFi.

PicsArt_1409589434842

Tillsammans med Gear S presenterar Samsung sitt senaste headset, Gear Circle, som bärs som ett halsband. Man parar ihop det med sin smartphone eller Gear S via Bluetooth och hänger det runt halsen via ett magnetiskt lås. När det ringer vibrerar halsbandet och man kan svara genom att öppna låset och föra hörsnäckan till ditt öra. Man kan även lyssna på musik och styra sin telefon med rösten via Gear Circle.

PicsArt_1409589275803

Samsung Gear S beräknas finnas tillgänglig i butik i oktober. Rekommenderat pris 3600 kronor.
Samsung Gear Circle beräknas finnas tillgänglig i butik i oktober. Rekommenderat pris 1000 kronor.

Fakta: Samsung Galaxy S är utrustad med en 1 GHz Dual Core -processor, 2” Super AMOLED (360 x 480) -skärm. Operativsystem Tizen, Bluetooth®: 4.1, USB 2.0, WiFi: 802.11 b/g/n, A-GPS/Glonass, RAM-minne på 512 MB och 4 GB* internminne, ingen plats för SD-kort. Batteri 300 mAh, IP67-klassad, Sensorer: Accelerometer, Gyroskop, Kompass, Pulsmätare, UV, Barometer.
*Användarminnet kan vara mindre än det totala minnesutrymmet på grund av systemfiler

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *