Skomode 2021 – skomodellerna du måste ha denna vår och sommar!

skomode 2021

Skor är oerhört viktiga om du vill vara välklädd. Hela och rena skor är en självklarhet, men det är också viktigt att välja rätt skor för rätt outfit. Här tar vi fram de hetaste trenderna inom skomode 2021, tillsammans med de klassiska skomodeller som måste finnas i alla garderober. Häng med!

Snyggt skomode 2021 – modeller för våren och sommaren

Vi börjar från vårens och sommarens skomode 2021 och går sedan över till höstens och vinterns modeller längre fram på året. Det finns vissa modeller av skor som bör finnas i alla garderober till denna säsong. Här har vi samlat alla de stiligaste modellerna.

Sneakers – största skomode 2021

Sneakers är den skomodell som haft största ökningen i försäljning under flera år nu. Det är förståeligt med tanke på dess mångsidighet. Det är nämligen många som numera använder sneakers även till en mer uppklädd stil som kavaj och kostym.

sneakers 2021 herr

Vita och stilrena sneakers i läder är ett måste i herrgarderoben. Testa även varianter i mocka om du vill variera. Det är viktigt att du väljer exakt rätt sula och rätt modell på sneakers när du kombinerar dessa med olika klädstilar.

Stiltips! Lägg märke till detaljerna när du väljer sneakers. Om du vill ha en modell som är enkel att kombinera med många olika klädstilar väljer du en utan alltför många detaljer.

5 sneakermärken att hålla koll på:
Axel Arigato
Common Projects
Buttero
Sweyd
C.QP

Loafers – lägg till elegans till din outfit

Det finns en orsak till att loafers är italienarnas favoritmodell bland skor. Självklart har det en del med klimatet att göra, men skomodellen är också oerhört snygg att bära till både uppklädda chinos och kostym.

skomode 2021

Det finns främst två modeller som vi rekommenderar bland loafers; Penny Loafers och Tassel Loafers. Den förstnämnda är aningen mer avskalad och mångssidig.

Stiltips! Använd gärna låga strumpor som inte syns utanför dina loafers till våren och sommaren.

5 märken för loafers att hålla koll på:
Crockett & Jones
Santoni
Loake 1880
Vinny’s
Gant

Sandaler – avslappnat och snyggt till sommaren

I sommargarderoben bör det finnas åtminstone ett par sandaler av hög kvalitet. Lämna bort alla plastiga varianter och satsa på ett par sandaler i högklassigt läder från Birkenstock eller Yuketen denna sommar.

skomode 2021

För bästa möjliga komfort rekommenderar vi modeller som omsluter fötterna, med justerbara remmar runt fötterna. Kom ihåg att komfort är viktigt även då det gäller sandaler!

Du kan använda någon av de mer stilrena sandalerna även till långbyxor och chinos. Men speciellt med shorts är det sandaler du bör använda. Man ser ofta män använda loafers med shorts. Enligt vår mening är det dock främst sneakers, seglarskor, bilskor eller sandaler du bör använd till shorts.

Stiltipset! Använd aldrig strumpor innanför sandaler. Det gäller oavsett om du har sandaler i läder eller gummi.

3 märken med sandaler av hög kvalitet:
Birkenstock
Yuketen
Vagabond

Seglarskor – klassiker som återfått populariteten

Seglarskor är utpräglade sommarskor som är ett mer avslappnat alternativ till loafers. På 1970-talet lanserade Sebago de klassiska seglarskorna Docksides, som ännu idag är de mest populära på marknaden.

skomode 2021 seglarskor

Använd seglarskor till chinos, shorts eller jeans om du klär dig avslappnat. Undvik dock denna skomodell om du väl klä upp dig med kavaj eller använder byxor med frontveck.

3 märken för seglarskor:
Sebago
Polo Ralph Lauren
Brunello Cucinelli

Bilskor – som alternativ till loafers

Bilskor är en skön skomodell att använda sig av till sommaren tack vare den tunna och avskalade sulan. Tod’s skomodell Gommino är den mest kända bland bilskor. I denna serie finns modeller både med och utan snörning.

skomode 2021 herr

Bilskor är en skomodell som är aningen mer städade än ovan nämnda seglarskor och kan användas till en städad sommarstil. Undvik dock att använda bilskor till kostym.

4 märken med snygga bilskor:
Tod’s
Polo Ralph Lauren
Car Shoe
Gant

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *