Snus med champagnesmak – Först ut i helt nytt smakkoncept från Swedish Match

small batch champagnesnus

Lagom till nyårsfestligheterna lanserar Swedish Match nu det nya smakkonceptet Small Batch, en begränsad upplaga som kommer att släppas med en ny smak varannan månad. Vid denna lansering kommer 10 000 dosor att släppas till försäljning.

Försäljningskanalerna kommer enbart att vara Swedish Match fyra egna snusbutiker i Stockholm, Göteborg, Strömstad och Åre samt på www.swedishmatch.se. Den första smaken i Small Batch-konceptet är inspirerad av champagnesmak, och en dosa kostar 45 kronor.

Small Batch Champagne

Small Batch-champagne är en white-prilla som har en ljus och brödig tobaksmak med inslag av citrus, pomerans, fläder och äpple samt aningen tropisk frukt.

– Vi spänner bågen högt som börjar med ett champagneinspirerat snus, något vi aldrig har gjort tidigare. Nu hoppas vi att våra snusare kommer att uppskatta den. Vi har arbetat hårt med att efterlikna den klassiska smaken av champagne, med fokus på citrus och äpple, samt att förena detta med en passande tobaksblandning. Jag hoppas att våra snusare kommer att uppskatta Sveriges första champagnesnus, säger Mattias Schyberg,Master blender på Swedish Match.

snus small batch

Varje Small Batch-lansering kommer att bestå av en ny smaksättning, och Small Batch-produkter kommer att presenteras på www.swedishmatch.se i samband med försäljningsstart. Ambitionen för 2018 är också att hitta ett fast lanseringsdatum varannan månad.

– Small Batch-konceptet är dels ett sätt för oss att erbjuda våra snusare en särskild smakupplevelse varannan månad, dels ett sätt att ta emot feedback och se om de produkter vi lanserar kan bli intressanta för vår ordinarie produktportfölj. Vi vill bibehålla en hög innovationstakt av vårt sortiment, och därför är Small Batch-konceptet ett logiskt steg för oss, säger Maria Nicholl ansvarig för marknadsinnovation på Swedish Match.

snygg snusdosa i mässing

Samtidigt passar vi på och tipsar om några utmärkta julklappar för snusaren. Först en dosa i mässing som Swedish Match har tagit fram i samarbete med Skultuna. Mässingdosan är utformad så att ens vanliga dosa ryms in i denna, oavsett om man använder sig av lös- eller portionssnus.

Perfekt för den som vill snusa in året med stil.

bok om snus

Snus! är boken om det svenska snuset. Den handlar om dagens moderna snuser, hur de görs, vem som gör dem och vilka faktorer som påverkar resultatet. Den berättar om snusets historia, dess myter, motgångar och framgångar.

Boken lär ut hur man provar och bedömer snus – och beskriver konsten att njuta av det. Den ger råd om köp och förvaring och guidar i ett unikt provningsavsnitt till över 200 provade och poängsatta snuser.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *