Snygga portföljer för män 2022 – Vi har tagit fram de snyggaste modellerna

snygga herrportföljer 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

För många är det ännu en annorlunda jobbtillvaro med flera dagar av distansjobb inne i veckorna. Men det är ändå många som nu återvänt till kontoret och då finns det en alldeles speciell accessoar som kan ge dig ett lyft stilmässigt – portföljer. Här tar vi fram snygga herrportföljer 2022.

Då det gäller väskor har antalet praktiska multifunktionella modeller ökat under senare år. Vi ser flera hybridmodeller där man kombinerat traditionella portföljmodeller och gjort dem i funktionsmaterial. Men det är dock många som fortsättningsvis föredrar klassiska läderportföljer eller dokumentportföljer tack vare deras stilfaktor och oslagbara patina.

Här tar vi fram åtta snygga portföljer för hösten 2021.

Snygga herrportföljer 2022

portföljer herr

Dokumentportföljen är den stiligaste modellen av väskor för den som har en mer formell klädstil på jobbet. Inget slår den stilfaktor som kommer med den klassiskt utformade läderportföljen.

Klassiska läderportföljer

Det som du bör tänka på när du införskaffar din läderportfölj är att den skall vara av hög kvalitet. Det är så du säkerställer att den får den snygga patina du önskar av ett läder som åldras med värdighet.

klassiska läderportföljer herr

Här har vi exempel på en av de mest högklassiga portföljerna på marknaden just nu – en läderportfölj från Tärnsjö Garveri. Denna portfölj är tillverkad för hand i Sverige i en helt ekologisk garvningsprocess med bark. Det är ett hantverkskunnande har anor som går ända tillbaka till år 1873 och så långtifrån massproducerat du kan komma när det gäller portföljer.

På bilden ser du också exempel på en annan stilfull, men ofta bortglömd detalj då det handlar om att kombinera kläder med accessoarer. Matcha färgnyansen på skor och portfölj för en genomtänkt helhet!

Klassiska och stilrena oxfordsskor från den engelska Crockett & Jones är alltid ett säkert kort för herrgarderoben. Även dessa är likt portföljen handtillverkade, vid deras fabrik i Northampton.

snyggaste herrportföljer 2022

Cognacsfärgad portfölj från Tärnsjö Garveri tillsammans med derbysskor i samma nyans från Edward Green.

snygga portföljer för hösten 2021

En av de mest klassiska bland alla modeller är ändå en svart portfölj, tillsammans med grå kostym och matchande svarta oxfordskor från brittiska Edward Green.

Snygga herrportföljer i vaxat läder

snygga herrportföljer i vaxat läder

Då det gäller mer väderbeständiga portföljer finns numera också mängder av alternativ att välja bland. Vi börjar från en portfölj från Barbour i vaxat läder. Fördelen med denna, precis som Barbours plagg, är att den tål regn betydligt bättre än vanliga läderportföljer.

klädstil för hösten till portfölj

Detta är också en modell som passar alldeles utmärkt att bära till en mer avslappnad stil, t.ex. tillsammans med någon av Barbours klassiska modeller av jackor.

Snygga herrportföljer i kanvas

herrportföljer i kanvas

Det finns ett material som blivit väldigt populärt i portföljer under de senaste åren. Kanvasportföljen är ett mycket slitstarkt alternativ för den som dessutom söker efter något med vattenavvisande egenskaper.

snygga herrportföljer i kanvas

Mismo är en av de främsta på marknaden då det gäller att ta fram snygga väskor och dokumentportföljer i kanvas. Här finns alla möjliga modeller både med och utan läderdetaljer.

Klassiska herrportföljer med dragkedja

portfölj från brittiska smythson

Läderportföljer som man sluter den med hjälp av ett metallspänne är den mest klassiska modellen. Det finns dock även flera andra snygga läderportföljer på marknaden där du sluter portföljen med dragkedja upptill.

Detta är en enkel och stilig modell som även passar bra att bära över axeln, utan att för den skull kompromissa med stilen. Här ser vi en portfölj från anrika brittiska Smythson, som tillverkat exklusiva läderprodukter och anteckningsblock sedan 1887.

snygga portföljer av bra kvalitet hösten 2021

Montblanc är ett annat märke som kan rekommenderas för den som vill ha en portfölj av denna modell av högsta möjliga kvalitet. Väskorna från Montblanc är tillverkade i Italien av präglat kalvskinn och fodrad med en jaquardväv. Såklart är väskorna även prydda med den ikoniska glaciär-logotypen.

Sammanfattning

Det finns en orsak till att vi tagit med uteslutande kvalitetsportföljer bland alternativen. Om det finns något område inom herrmodet där det lönar sig att satsa på kvalitet är det just portföljer. Ett annat område är skor, som vi nämnt i flera olika sammanhang.

Problemet som många har när de köper portföljer av dålig kvalitet är att allt från dragkedjor, spännen till handtag går sönder efter en relativt kort tids användning. Dessutom får du inte den patina som du eftersöker i fuskläder.

Om du satsar på en portfölj av bra kvalitet har du en investering som i bästa fall kan ärvas från generation till generation. Här har vi tagit fram några modeller för dig som söker snygga portföljer till hösten.

Vanliga frågor – Snygga herrportföljer

Vad är en portfölj?

En portfölj är en typ av väska som traditionellt sett använts för att bära papper och dokument. Oftast har väskmodellen förknippas med personer som jobbar på kontor. I dessa sammanhang ofta benämnd dokumentportfölj.

Vad utmärker en portfölj? Hur ser en portfölj ut?

En portfölj har traditionellt sett haft styva sidor och har tillverkats i läder. Under de senaste årtiondena har dock portföljer i många olika material dykt upp. Portföljer i kanvas är numera populära, men även mjukare läderportföljer.

Vilken portfölj är bäst till jobbet?

Om du önskar en tidlös och klassisk modell är t.ex. en cognacfärgad läderportfölj ett snyggt alternativ. Om du cyklar till jobbet eller har en lång vandring till jobbet kan dock en portfölj i canvas vara att föredra. Dessa är mer regnsäkra och du hittar även alternativ med axelrem som gör dem mer bekväma att bära.

Finns det snygga portföljer för alla väder?

Absolut. Det har blivit allt populärare med portföljer i kanvas eller canvas, som vi ofta väljer att kalla tyget. Dessa är ofta tillverkade i en kanvas- och läderblandning som skyddar viktiga dokument även i regnväder. Portföljer i vaxat läder är ett annat alternativ om du söker väderbeständiga portföljer.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *