Sommarens snyggaste shorts – Här är modellerna att satsa på detta år!

sommarens snyggaste shorts för män 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Det finns en stor längtan efter att klä sig stiligt sommaren 2022 och det märks också hos shortsen. Tidigare har vi även visat upp modet hos några andra typiska sommarplagg och accessoarer, som t.ex. de snygga klassiska solglasögon, loafers och pikétröjor. Här tar vi fram snygga shorts för män 2022.

I herrmodet 2022 finns en del riktigt snygga modeller. Som vi kunnat konstatera tidigare är det mer dressade modeller som dominerar modescenen. Egentligen kan vi inte tala om en trend i detta fall eftersom det är klassiskt herrmode vi talar om. Precis som på de längre byxmodellerna märks detaljer som dubbla frontveck, högre midja och slag.

Om du vill ha riktigt snygga short för sommaren är det dessa detaljer du skall fästa uppmärksamhet vid. Det är tydligt att många av de märken som finns på marknaden hämtar inspiration från 1930-talet och de modeller som fanns på marknaden under detta årtionde. Om detta synts redan under tidigare säsonger, så är det ännu tydligare i kollektionerna sommaren 2022.

Snyggaste shorts för män sommaren 2022

snygga shorts för män 2022

Nedan har vi samlat snygga shorts för män 2022 som vi hittar i kollektionerna denna sommar.

Briglia 1949 – italienskt byxhantverk

Briglia 1949 är ett italienskt märke som helt fokuserar på byxhantverket. I vår- och sommarkollektionen från märket märks en modell av chinosshorts med frontveck som är tillverkade i en stretchig bomullsväv. Du hittar modellen i sju eleganta färger.

Med andra ord finns alla sommarens hetaste modefärger hos denna modell av shorts. En snygg detalj på dessa shorts är även uppviken, något som ytterligare förhöjer stilkänslan.

Incotex – Stilrena herrshorts

Ett annat italienskt märke som är känt för sitt byxhantverk är Incotex. Här är en modell med frontveck som är tillverkad i en stretchig bomullskvalitet med ett flertal praktiska egenskaper. Vi rekommenderar också den modell i Seersucker som du hittar hos Incotex denna säsong.

Morris – Shorts med kortare ben

För dig med stiliga ben av visa upp rekommenderar vi en kortare shortsmodell likt de man ofta bar under 1960- och 1970-talet. Från Morris kommer denna stiliga modell som finns i fyra olika färger. Vita, beiga och olivgröna modeller på shorts är definitivt något att satsa på sommaren 2022.

Orlebar Brown – Shorts med vintagedetaljer

Brittiska Orlebar Brown är mest känd för sina klassiska badshorts och Terry pikéer. Men även bland vanliga shorts finns modeller med samma design som du hittar hos badshortsen, med sidspännen och andra eleganta detaljer. Med inspiration från 1960-talets badmode är dessa shortsmodeller något att satsa på om du vill klä dig elegant!

Avslappnad elegans av högsta kvalitet är vad du kan vänta dig när du köper sommarplagg från Orlebar Brown.

Rubinacci – shorts med dubbla frontveck

Shorts med dubbla frontveck är ett hett tips till sommaren 2022. Dessa shorts har även en något högre midja som gör att de kan stoppa in skjortan eller tröjan i byxorna för att få till en snygg outfit. Shortsen Manny från Italienska Rubinacci är en klassiker inom denna kategori.

Denna modell brukar komma ut på marknaden hos Care of Carl lite närmare sommaren. För dig som letar efter stiliga shorts i Ghurka-stil kan märket Rubinacci rekommenderas hos Mr Porter. Även hos Farfetch hittar du en stiliga modeller av shorts just nu.

Polo Ralph Lauren – klassiska modeller av shorts

Anrika klädmärket Polo Ralph Lauren har detta år satsat på några riktigt klassiska modeller i sin sommarkollektion. Chinoshortsen till vänster är en av de riktiga favoriterna hos många. Det som gör dem speciella är den avsmalnande passformen och deras stretchiga bomullskvaliteten. Det gör dem både stiliga och sköna att använda.

Till höger syns en modell i svalt Seersucker-material, en stretchig väv med en böljande, våglik struktur. Ett riktigt stilfullt alternativ för varma sommardagar.

NN07 – snygga herrshorts i linne

Linne är ett mycket populärt tyg till sommaren. Det gäller även bland shorts. Bland de modeller av linneshort som vi valt för denna sommar är de från NN07 som är tillverkat i kraftigt linnetyg. Dessa är riktigt stiliga tack vare sin något smalare passform. Du hittar modellen i fem olika färger.

Stenströms – snygga herrshorts i frottétyg

Shorts i frottétyg är ytterligare en modell som ökat i popularitet flera år i rad. Dessa är både praktiska och bekväma att använda sig av till många sammanhang under sommaren och för tankarna till 1970-talets herrmode.

Till sommarkollektionen 2022 har Stenströms lanserat en modell av shorts i frotté i hela 6 olika färger. Hit hör de snygga gräddfärgade och blekta olivfärgade shortsen. Denna storsatsning är bara en av bevisen för populariteten hos denna modell av shorts när vi går in i sommaren 2022. Till kollektionen hör även matchande pikéer i samma färger och material.

Var hittar man snygga herrshorts 2022?

Vi rekommenderar i allmänhet Care of Carl för dig som letar efter kvalitetsplagg online. Den svenska sommaren är dock aningen senare här än i många andra länder. Det gör också att shortsen anländer rätt sent till denna sajt i jämförelse med flera andra internationella herrmodesajter som Mr Porter och Farfetch.

Om du letar efter shorts med unika detaljer från märken som Rubinacci och Lardini t.ex. till en vårsemester utomlands, är det därför en bra idé att kolla in utbudet både hos Farfetch och Mr Porter.

Hur du klär dig snyggt med shorts

Det finns alltså mängder av snygga shorts för män sommaren 2022. Vi rekommenderar att du håller koll på detaljerna. Frontveck och sidjusterare vid midjan är två detaljer som förhöjer stilkänslan. Satsa även på uppslag vid byxsluten.

Om du söker tips på hur du kombinerar shorts och skor kan vi rekommendera vår artikel om skomode 2022. Det finns många sätt att kombinera shorts med övriga plagg. Satsa på pikéer och överskjortor. Det är två plagg som är enkla att använda tillsammans med shorts om du vill klä dig stiligt.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *