Stilinspiration för män – Sköna stilar för sommaren 2020

stilinspiration män sommaren 2020

Svenska Eton Shirts har skämt bort oss med några av de absolut snyggaste modekampanjerna de senaste åren. Här tar vi fram några av de snyggaste stilarna som de svenska skjortspecialisterna visat upp de senaste somrarna.

Även om det är skjortor och accessoarer som slipsar samt scarves som vi främst hittar i utbudet hos Eton, hittar vi även massvis med inspiration för hur vi på bästa sätt kombinerar olika klädstilar från kampanjerna.

Nya Terry pikéer från Eton

Innan vi kör igång med inspirationskavalkaden tipsar vi om den senaste nyheten som den senaste veckan lanserades hos Eton. Vi har tidigare skrivit en hel del om Orlebar Browns modeller av pikéer i frottétyg.

Nu har även Eton kommit ut med så kallade Terry-pikéer i två snygga färger till sommaren. Etonsversion av det klassiska tyget är stickad i Italien av dubbeltvinnad extra långfibrig bomull som gör skjortan lätt med ett fulländat fall. Den kortärmade resortmodellen ger tyget de rätta 60-talsdoftande James Bond-vibbarna.

stilinspiration herr sommar 2020

Här en modell i den mest klassiska av alla färger, en navy-blå variant.

inspiration mode för män sommaren 2020

Modellen har även lanserats i en läcker burgundy färg.

piké i frottetyg

Närbild på resortkragen och det mjuka frottétyget.

De snyggaste sommarstilarna för män

Som näst tar vi fram några av de snyggaste stilarna för män som Eton bidragit med i sina tidigare sommarkampanjer. De allra flesta av dessa skjortor och slipsar finns ännu kvar i det ordinarie sortimentet.

Det som dock inte finns i Etons utbud är de kostymer och byxor som syns på bilderna. Men dessa har vi tipsat om i åtskilliga av våra tidigare inlägg om herrmode.

Safaristilen hetare än någonsin

stil inspiration mode för män sommaren 2020

Vi börjar med en av de snygga sommarstilar som Eton visade upp i fjolårets sommarkampanj. En stil som andas elegans från Hollywoods gyllene era. En stil som garanterat får människor i omgivningen att vända sig om i beundran.

Annorlunda mönster till sommaren

kläder män outfit

Sommaren är tidpunkten på året då du verkligen kan ta ut svängarna och testa annorlunda färger och mönster. Ett tips är ändå att begränsa den kreativa mönstersättningen till endast ett plagg om du väljer att ta ut svängarna.

herrstil blogg sommar 2020

Att nu som då välja annorlunda mönster på skjortorna utstrålar självsäker elegans och ger dig några pluspoäng i stilbanken.

kläder män inspiration

Här har vi exempel på hur du kombinerar ett blommigt mönster på ett snyggt sätt. Här är en skjortmodell som lanserades redan till sommarkollektionen 2018, men som är lika aktuell ännu idag.

En av fördelarna med att köpa skjortor och accessoarer från tidigare kollektioner är att de oftast finns till rabatterat pris. Detta trots att plaggen alltså är minst lika snygga sommaren 2020.

stil inspiration herr sommar 2020

Ytterligare ett exempel på ett kreativt och annorlunda mönster på skjortor från sommarkollektionen 2019.

Elegant på staden och i jobbet

snyggaste sommarstilarna för män

Oavsett om du drar fram på en vespa eller cykel är en kostym i linne eller seersucker tyg det rätta valet för en varm sommardag. Här är några stilar från kampanjen Horizons som lanserades lanserades till hösten och vintern 2019.

bästa sommarrean för män 2019

Vår- och sommarkampanjen 2019 gick under namnet Under the sun och här förevisade Eton bland annat sin klassiska vita skjorta tillsammans med klassisk navyblå kostym.

bästa erbjudanden sommarrea kläder män 2020

En av de mest klassiska och eleganta skjortmodellen på marknaden är en ljusblå skjorta med vit krage. Här kan du gärna välja en brunaktig slips med diskret mörkblått mönster för att få mer kontraster.

stilinspiration för män sommar 2020

Den bredrandiga skjortan är också en underskattad skjortmodell i den manliga garderoben. Speciellt tillsammans med väst blir det en oslagbar kombination.

herrstil blogg

När du väljer att matcha mönster mot mönster bör du se till att mönstret på skjortan än tillräckligt diskret så att det inte konkurrerar med slipsen. Här har vi ett exempel på hur du kombinerar mönster på mönster på ett snyggt sätt. Hanterar du denna konst har du ytterligare ett plus i ditt stilkonto.

Avslappnat stilig på garden partyt

mode för män inspiration sommar 2020

En välsittande skjorta är det enda du behöver en varm sommarkväll. Där är speciellt en mörkblå variant ett måste i mannens garderob. Det är en skjortmodell som passar allra bäst utan slips. Avslappnad elegans då den är som bäst!

snygg stil för män inspiration sommar 2020

Ytterligare en modell med halvknäppning som lanserades av Eton under fjolåret.

snyggaste sommarstilarna herr 2020

Det gäller alltså att vara noga med passformen på skjortor. Skjortor från Eton är av sådan kvalitet att du garanterat har ett plagg för många säsonger framöver ifall du ser till att få de rätta måtten. På deras hemsida finns bra guider för hur du får rätt mått på alla delar av skjortan.

Olivfärgat är den nya klassiska modefärgen

inspiration kläder män 2020

Speciellt på plagg som byxor och kavajer har olivgrönt seglat upp som en av de hetaste färgerna inom herrmodet. Orsaken till att vi väljer att kalla färger en ny klassiker är den diskreta elegans som färgen utstrålar.

Det lär med andra ord inte finnas någon risk att färgen blir en dagslända när vi övergår till ett nytt modeår. Olivgrönt i olika nyanser och andra jordiga färger är här för att stanna!

Överskjortan – ett praktiskt plagg både till sommar och höst

kläder för män

En överskjorta är praktiskt för många sammanhang tack vare dess något tjockare tyg än hos en vanlig skjorta. Den är användbar både till sommarkvällarna och hösten som alternativ till en jacka.

mode för män herrstil 2020

Tidigare i år lanserade Eton en lyxig överskjorta i dobbyväv. Ett både annorlunda och stiligt plagg tack vare dess smala passformen och de fyra fickorna som påminner om 1970-talets Bond-stil.

Använd gärna en scarf till överskjortan för att få till en annorlunda och samtidigt nostalgisk charm till din outfit. Hos Eton finns mängder av scarves och bandanas i alla möjliga mönster och färger. Speciellt om du använder kläder utan mönster och klara färger kan en scarf bidra till att lyfta din outfit till en helt ny nivå.

Något att tänka på även för den som söker efter ett billigt sätt att få mer variation till garderoben.

Sammanfattning

Med hjälp av skjortor och accessoarer kan du alltså på ett enkelt sätt lyfta din stil till nya nivåer. Här har vi visat på några snygga stilar för olika sammanhang på sommaren.

Herrstil handlar till stor del om att våga och att hitta det som man själv trivs i. Genom små enkla knep kan du få till stora förändringar. Det kan vara en så enkel sak som nya mönster och färger på slips, skjorta eller scarf.

Ofta fastnar vi alltför mycket i det som vi tror att är våra favoritfärger och mönster. Då du vågar pröva på något nytt ibland kan du märka hur uppiggande det är för sinnet att pröva på något nytt.

Lycka till med dina stileskapader för sommaren!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *