Plaggen du måste ha denna höst

snyggaste herrmode hösten 2020

Höstmodet för män 2020 är riktigt snyggt. Det är av tidlös elegans i kombination med moderna detaljer som gör det enkelt att klä sig snyggt. Här tar vi med er på en resa bland de snyggaste herrkläder online som finns för hösten 2020.

Hösten kan på flera sätt vara en knepig årstid då det gäller kläder eftersom vädret är så växlande. Kläder för regnväder är definitivt att rekommendera, men herrmodet erbjuder så mycket mer än så. För den som har förmågan att kombinera olika plagg på ett kreativt sätt erbjuder hösten är utmärkt tillfälle till att klä sig snyggt.

Snyggaste herrkläder hösten 2020

Här tar vi fram några av de nyckelplagg som gör din höstgarderob betydligt mångsidigare. Det finns vissa klädesplagg som tar fram det bästa ur de plagg som vi redan har istället för att behöva förnya allt från topp till tå. Det gäller bara att se till att hitta den stil och de färger som är lätt att kombinera med den färgskala som du föredrar.

Här är tips på det snyggaste inom herrmodet för hösten 2020.

Dunvästen – ett mångsidigt plagg

Lager på lager är en trend som kommit allt starkare under senare år. För detta ändamål är dunvästen något av ett måste i höstgarderoben och bland de snyggaste herrkläder du kan bära.

snyggaste herrkläder hösten 2020

Våga klä dig italienskt. Varför inte använda dunvästen tillsammans med kostym? Här syns en kanalquiltad lättviktsdunväst från Arc’teryx Essentials. En av fördelarna med denna typ av väst är att den håller värmen otroligt bra med tanke på dess låga vikt.

snygga dunvästar för hösten 2020

Men till hösten erbjuder dunvästen även flera andra alternativ för den som vill klä sig mer avslappnat. Bär den t.ex. tillsammans med en stickad tröja eller långärmad piké. Här syns en väst från italienska Z Zegna med quiltat framstycke i en läcker beige färg som är enkel att kombinera med många olika stilar. Oavsett om du vill klä dig mer avslappnat eller formellt.

Varför inte bära dunväst med piké. Även om man kanske kan ifrågasätta användningssyftet i detta fall, så ger det ett stilrent intryck… och det är ju sist och slutligen vad mode handlar om i många fall.

Långärmad piké – ett stilrent alternativ

Den kortärmade pikétröjan är ett självklart val för sommaren. Till hösten och vinterns herrmode är den långärmade pikén ett av de mest mångsidiga plaggen.

Den är både värmande och kylande samtidigt och är också väldigt lätt att kombinera till olika stilar. Oavsett om du vill klä dig i kostym eller mer avslappnat är det lätt att klä sig snyggt med olika färger av långärmade pikéer.

långärmad piké herrmode hösten 2020

Det finns även långärmade pikéer från några av de mest klassiska modellerna från tillverkare som Sunspel och Orlebar Brown. Vi rekommenderar dock speciellt de långärmade pikétröjor som finns hos italienska ZANONE. Här hittar du pikétröjor i lätt och mjukt bomullsmaterial av högsta kvalitet.

Chinos – stilrena detaljer

Gällande byxmodet är det glädjande att se att det nu finns flera modeller av chinos tillgängliga med hög midja, dubbla frontvecka och snygga detaljer i midjepartiet.

snyggaste chinos hösten 2020

Från italienska PT01 hittar vi bland annat dessa som är tillverkade i en stretchig bomull- och silkesblandning med en fin yta i ett elegant utförande.

inspiration herrmode hösten 2020

Denna byxmodell är enkel att kombinera till en snygg helhet. Använd dock helst byxorna endast med skjorta och kavaj för att få fram det stilrena midjepartiet.

Ytterockar – mjuka och följsamma

Hösten är även tidpunkten på året då många väljer att uppdatera sin garderob med nya jackor. Både för höst- och vinterbruk är längre modeller av ytterrockar det självklara valet om du vill klä dig propert.

Inom detta område kan vi bland annat tipsa om denna stilrena, treknäppta modell från Oscar Jacobson. Rocken är producerad i en mjuk och lätt ruggad ullväv signerad exklusiva italienska Loro Piana. Den har en något insvängd midja för en mer kroppsnära form.

Mjukhet och följsamhet är något som verkligen är värt att satsa på då det gäller ytterrockar. Det gör ytterrocken betydligt mer mångsidig. Satsa också på en skräddad modell likt denna för att göra det enklare att kombinera tillsammans med en mer ledig stil.

snyggaste rockar för män hösten 2020

Här syns samma modell av ytterrock från Oscar Jacobson, men i en kamelbrun färg.

Raglanrock – klassiskt alternativ

Det är många som förgäves söker efter en klassisk raglanrock till höst- och vinterbruk. Det är inte lätt att hitta, men hos italienska L.B.M 1911 finns ett riktigt snyggt alternativ.

raglanrock för män höst vinter 2020

Rock med rak passform och midjebälte från varumärket L.B.M 1911. Tillverkad i Italien i en ruggad blandväv, med en raglanärm för ökat fall.

Kostymen – satsa på värmande flanell

För den verkliga entusiasten av klassiskt herrmode innebär höstsäsongen premiär för flanellkostymen. Inom detta område har verkligen tekniken gjort underverk för det svårhanterliga flanelltyget.

snyggaste herrkläder hösten 2020

Här ser vi en alldeles nylanserade tvåknäppt flanellkostym med smal passform från Oscar Jacobson. Den är tillverkad i en ruggad ullväv som passar utmärkt till höst- och vintersäsongen med sina värmande egenskaper. Denna kostym finns även i en navyblå färg.

Lägg märke till de breda och spetsiga slagen på kavajen. Ett hantverk som varje man som gillar klassiskt herrmode lär uppskatta. Grå är också en färg som känns naturlig att introducera i samband med höstens ankomst. Kombinera gärna med kamelbeige/brun ytterrock som ovan.

flanellbyxor klassiskt herrmode hösten 2020

Kolla in detaljerna på flanellbyxorna som hör till kostymen! De är avsmalnande med rejäla uppslag vid fotknölen, något som samtidigt ger modern och en elegant passform. Dessa byxor finns i många olika färger, men vill du ha kavaj i exakt samma färg är det grått eller navy som gäller.

Sammanfattning

Detta var några av de snyggaste herrkläder och nyckelplagg som du bör satsa på denna höst. I och med att vi nu tagit steget in i den nya säsongen lanseras hela tiden nya plagg och här på Gentlemannaguiden följer vi såklart med utvecklingen.

Vi kommer även inom de närmaste dagarna att ta fram några av de snyggaste accessoarerna för hösten 2020. Hit hör bland annat portföljer och väskor som är en av de viktigaste accessoarerna för jobblivet. Häng med oss för det senaste inom herrmodet!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *