Snyggaste semesterstilarna denna sommar

snyggaste mode för män sommaren 2022

Inlägget kan innehålla sponsrade länkar. Läs mer här.

Det finns vissa likheter när vi jämför fjolårets mode för sommaren med med de trender inom herrmode vi ser denna sommar – med några skillnader. Nu när vi kan resa mer fritt ser vi mer fokus på strandklädsel. Även festmode är mer i fokus sommaren 2022 när vi nu kan röra oss helt utan restriktioner. Här tar vi fram inspiration för dig som vill klä dig snyggt i värmen sommaren 2022.

Idag har så gott som alla herrmodemärken på marknaden plagg som andas retrostil med alla de kännetecken som vi kunde se inom den gyllene eran inom herrmodet – på 1930-talet och fram till 1950-talet.

Till detta kan vi ytterligare foga 1960-talet rivieramode som så snyggt gestaltats inom bland annat Bond-filmerna från detta årtionde.

Snyggaste sommarmode för män 2022

Hur ser då sommarmode för män 2022 ut? Det är något vi behandlat i flera omgångar. Men eftersom de stora semestermånaderna juli och augusti nu står inför dörren har det blivit dags att guida er inför de hetaste semesterstilarna denna sommar.

Det nämns väldigt sällan i samband med lanseringerna av kollektionerna hos de större modehusen. Men det är fascinerande att se hur mycket modet hos män sommaren 2022 inspirerats av 1930-talet och de plagg männen använde sig av då.

herrstil guide sommaren 2022

Här har du en guide från tidningen Esquire från 1935 gällande hur du klär dig för sommarsemestern. Som vi kan se är det mycket som återkommer i det mode vi ser just nu.

Den höga midjan, frontveck och uppslag på byxorna. Pikétröjan med öppen krage och kavajer med dubbelknäppning. Bandanas och scarves var något vi kunnat se i flera år hos sommarmodet. Även i år är detta högaktuellt hos den elegant klädda mannen.

I badmodet ser vi allt fler modeller av korta badbyxor med stilrent midjeparti. Gällande badmodet finns dock även starka influenser även från 1960-talet riviera-mode.

Något som vi ännu väntar på att män i full skala skall anamma är den vita smokingkavajen till kvällsfesten sommartid och hatten i vardagsbruk. Vi kan dock se ett ökast intresse för smokingar denna sommar i och med att det ordnas mer fester.

Badmode – dressat är det som gäller

badmode för män 2022 inspiration

Gällande badbyxor för män är det dressade modeller som är den absolut största trenden. Det känns dock lite motbjudande att använda ordet ”trend” om något som uppenbart är klassiskt och tidlöst. Orlebar Brown har flera modeller med midjespänne och har även lanserat nya tolkningar av sina mest populära modeller som Setter och Springer.

Bassett är en kortare och tajtare modell som är speciellt stilig om du vill anamma 1930-talets badmode. Hos denna modell finns flera nya och stiliga varianter av badbyxor denna sommar.

badmode för män sommaren 2022

Piké i frotté är något som alla män bör tänka på att fylla garderoben med. Det finns flera snygga modeller av kortärmade skjortor med Camp Collar-krage för denna sommar – även i frotté. För en dag på stranden har vi också en guide för sommarens snyggaste strandkläder för män.

Nytt för sommaren 2022 är att vi även ser mycket uttrycksfulla mönster på badkläderna. Skaffa gärna en heldräkt i frotté eller linne om du vill klä dig med attityd till strandäventyren.

Klassiska modeller av solglasögon i bra kvalitet är något som varje man borde satsa på för att undvika fällan att behöva byta ut dessa varje sommar. Men även bland solglasögon syns flera intressanta nyheter där inspirationen hämtats från herrmodets gyllene tidsera.

Stiltipset! Använd badbyxor av klassiskt snitt som är enkla att kombinera med kortärmade skjortor eller Terry-piké. Som alternativ till mörkblått är olika nyanser av grönt en av sommarens hetaste färger på badbyxor. Till detta passar vit överdel perfekt.

Till vardagen – Variera färg, material och stil

snyggaste mode för män sommaren 2022 stilinspiration

Sommaren är den tidpunkt på året när du har möjlighet att experimentera med färg, material och stil. Oavsett om vädret är varmt eller kallt finns många olika alternativ.

Kostymer i bäckebölja och linne är självklara val till sommaren. På sommaren kan du också gärna experimentera med nya mönster och färger som avsevärt piggar upp både dig och din omgivning. Kom ihåg att det mesta blir snyggt på en sommarbrun hud!

Precis som vid val av badbyxor är dressade modeller av shorts något att satsa på. Det gör det enkelt att kombinera både med många olika modeller av sommarskor och överdelar. Välj gärna en kortare modell som framhäver benen på ett snyggt sätt.

Till sommaren bör du också satsa på sandaler av hög kvalitet. Aldrig tidigare har klassiska Birkenstocks varit mer populära än nu!

Stiltipset! Testa med att pigga upp din outfit med färgrika scarves och bandanas i kreativa mönster.

Stilen för en utekväll sommartid – elegant och tidlöst

Vi kanske inte kan kräva att män börjar klä sig i vit smokingkavaj under varma sommarkvällar, trots att vi onekligen hämtar inspiration från 1930-talet inom herrmodet. Som nämnt har vi dock kunnat se ett ökat intresse för detta stiliga plagg denna festsommar.

Oscar Jacobson är kanske främsta företrädaren av stilrena smokingar online för tillfället. Här hittar du smokingkavajer både med spetsiga slag och sjalslag i många olika färger. Smoking med dubbel knäppning är också något som vi kan rekommendera om du vill klä dig stiligt.

Sommaren 2022 hittar vi även många snygga alternativ om du vill klä dig snyggt till varma festkvällar.

Använd ostrukturerade kavajer och överskjortor i ett lätt linnetyg i jordiga färger. Kombinera med byxor i samma material. Nu är det dags att använda dig av ljusa byxor i linne!

Du kan också gärna byta ut skjortan mot en piké för största möjliga komfort. Speciellt om du använder dig av byxor likt modellen till vänster. Piké till kavaj är både snyggt och avslappnat. När det sedan blir kyligare på kvällen är det enkelt att kasta på sig kavajen.

Stiltipset! Sommaren 2022 rekommenderar även vi att du byter ut kavajen och använder överskjortan som alternativ. Du kan använda stilrena kostymbyxor och loafers för att få till en stilren helhet.

Garden Party – Avslappnat mode med stil

avslappnat herrmode sommaren 2022 fixa semesterstilen

Det finns också mer informella evenemang, dit bland annat grillkvällar med kompisar hör. Vid dessa tillfällen kanske du inte i första taget väljer att dyka upp i kavaj eller några av dina mest eleganta plagg.

Ett mångsidigt plagg för dessa sammanhang är bland annat nämnda överskjortor som finns i många modeller och utföranden på marknaden just nu. Detta är ett mångsidigt plagg som är perfekt att dra på sig när det blir kyligare på kvällarna.

Överskjortor finns nämligen i många olika tyger. Ett bra plagg att ha i garderoben även för stundande kräftskivor i augusti månad!

Skydd mot solen – använd dig av klassisk hattmodell

hur du bär hatt sommaren 2022

Till vår glädje har vi kunnat se att fler män vågar bära hatt i vardagen nu. Vi har dock ännu en lång väg till de dagar då hatt var en obligatorisk accessoar bland män i vardagen.

Byt bort baseball-kepsen och satsa på något stiligare denna sommar. Fedoras och panamahattar från Borsalino är typiska sommarhattar som bör finnas i varje mans garderob.

Stiltipset! Kom ihåg en enhetlig stil när du bär hatt. Klassiska plagg är vad som gäller där enhetlighet är a och o. Som tur finns många olika plagg som är enkla att kombinera med hatt denna sommar. Använd en en kortärmad skjorta med Camp Collar-krage i jordiga färger. Linneplagg är alltid snyggt att kombinera till hatt.

Sommardofter för män – egen personlig touch

de bästa sommardofterna för män 2022

Doftsinnet är det starkaste hos oss människor och därför är det också bra att vi verkligen hittar det som vi känner att representerar oss. Gällande parfymer har vi sett att allt fler män satsar på unika nischparfymer. Vi lägger mer tid och omsorg på att verkligen hitta rätt bland det stora utbud av unika dofter som finns på marknaden.

Lyxiga oud parfymer är väldigt hett på marknaden. Speciellt för utekvällar kan dessa rekommenderas. För sommaren 2022 rekommenderar vi också någon av de härliga bärnstensdofter som finns på marknaden.

Tipset! Bygg upp en parfymgarderob med både vardagsdofter och kvällsdofter. Genom att pröva dig fram bland testers/samples hittar du just din favorit. Använd gärna en lättare citrusdoft till dagen och en oud-doft till festkvällen.

Lounge Wear – avslappnat hemmamode

Ofta glömmer vi män bort en väldigt viktig detalj då det gäller mode och stil – vår personliga hygien. Den doft vi väljer är en viktig del av helheten och även på detta område är det viktigt att lägga energi på att hitta vad som känns rätt.

bekväma kläder för hemmabruk sommaren 2022

En av de största trenderna inom mode för män under de senaste åren har av naturliga orsaker varit stanna hemma mode. Det var åren då vi i allt högre grad började satsa på kvalitetsplagg även för hemmabruk.

Även om ingen ser oss är det en speciell känsla att omge sig av kvalitet även i hemmet. Lounge Wear är ett rätt vitt begrepp och innefattar allt från pyjamas till myskläder.

Inom klassiskt herrmode finns mängder av snygga och svalkande plagg för den som vill klä sig snyggt även i hemmet. En pyjamas samt badrock i mjuk bomull eller siden är något som alla borde unna sig. Även bekväma t-shirts är något som är underskattat för den som vill klä sig bekvämt hemma.

En vit t-shirt av bra kvalitet och med bra passform är något som du definitivt bör satsa på.

Avslutande ord om sommarmode för män 2022

Det finns oerhört mycket snygga stilar för män just denna sommar. Det som är glädjande är att de allra flesta modemärken nu anammat den klassiska herrstilen.

De närmaste månaderna är de typiska sommarmånaderna runtom i världen. Glädjande är också det faktum att de allra flesta herrmodesajter har sin stora rea på herrkläder placerad till denna tid på året. Det gör att vi har alla möjligheter att göra riktiga fynd bland klassiska herrplagg och stilar.

Här har du fått några idéer för hur du kan klä dig under denna semester. Var inte rädd att pröva dig fram bland alla härliga klassiska plagg som finns på marknaden just nu. Sommaren är den tid på året då det mest är tillåtet gällande färger och material. En årstid då det handlar om att pigga upp garderoben med fräscha och lätta material, samt pigga färger.

Det är endast fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt!

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *