Snyggaste semesterstilarna denna sommar

snyggaste mode för män sommaren 2020

Egentligen är det mycket som är sig likt när vi jämför fjolårets mode för sommaren med med de trender inom herrmode vi ser denna sommar. Det man ändå kunde säga är att det som var en smygande trend nu etablerats hos de flesta modemärken på marknaden.

Idag har så gott som alla herrmodemärken på marknaden plagg som andas retrostil med alla de kännetecken som vi kunde se inom den gyllene eran inom herrmodet – på 1930-talet och fram till 1950-talet.

Till detta kan vi ytterligare foga 1960-talet rivieramode som så snyggt gestaltats inom bland annat Bond-filmerna från detta årtionde.

Snyggaste mode för män sommaren 2020

Hur ser då sommarmodet 2020 för män ut? Det är något vi behandlat i flera omgångar. Men eftersom de stora semestermånaderna juli och augusti nu står inför dörren har det blivit dags att guida er inför de hetaste semesterstilarna denna sommar.

Det nämns väldigt sällan i samband med lanseringerna av kollektionerna hos de större modehusen. Men det är fascinerande att se hur mycket modet hos män sommaren 2020 inspirerats av 1930-talet och de plagg männen använde sig av då.

herrstil guide sommaren 2020

Här har du en guide från tidningen Esquire från 1935 gällande hur du klär dig för sommarsemestern. Som vi kan se är det oerhört mycket som återkommer i det mode vi ser just nu.

Den höga midjan, frontveck och uppslag på byxorna. Pikétröjan rik på detaljer och kavajer med dubbelknäppning. Bandanas och scarves var något vi kunde se redan i fjolårets sommarmode. Även i år är detta högaktuellt hos den elegant klädda mannen.

Något som vi ännu väntar på att män i full skala skall anamma är den vita smokingkavajen till kvällsfesten sommartid och hatten i vardagsbruk. Alternativ finns. Det handlar bara om att vi svenskar även börjar använda dessa mer frekvent.

Badmode – dressat är det som gäller

badmode för män 2020 inspiration

Gällande badbyxor för män är det dressade modeller som är den absolut största trenden. Det känns dock lite motbjudande att använda ordet “trend” om något som uppenbart är klassiskt och tidlöst.

Piké i frotté är något som alla män bör tänka på att fylla garderoben med. Det finns flera snygga modeller i Camp Collar-stil för denna sommar. För en dag på stranden har vi nyligen gjort upp en guide för några av sommarens snyggaste kläder för män.

Klassiska modeller av solglasögon i bra kvalitet är något som varje man borde satsa på för att undvika fällan att behöva byta ut dessa varje sommar.

Stiltipset! Varför inte använda scarf för att knyta kring midjan likt den elegant mannen på bilden ovan? Använd din fantasi för att få en personlig touch på din stil.

Till vardagen – Variera färg, material och stil

snyggaste mode för män sommaren 2020 stilinspiration

Sommaren är verkligen tidpunkten när du har möjlighet att experimentera med färg, material och stil. Oavsett om vädret är varmt eller kallt finns flera olika alternativ.

Kostymer i bäckebölja och linne är självklara val till sommaren. På sommaren kan du också gärna experimentera med nya mönster och färger som avsevärt piggar upp både dig och din omgivning. Kom ihåg att det mesta blir snyggt på en sommarbrun hud!

Precis som vid val av badbyxor är dressade modeller av shorts något att satsa på. Det gör det enkelt att kombinera både med många olika modeller av sommarskor och överdelar.

Stiltipset! Testa med att pigga upp din outfit med färgrika scarves och bandanas i kreativa mönster.

Stilen för en utekväll sommartid – elegant och tidlöst

stilinspiration för män sommarkväll 2020

Vi kanske inte skall kräva att männen börjar klä sig i vit smokingkavaj under varma sommarkvällar. Sommaren 2020 har vi många snygga alternativ gällande kostymer i svala tyger som är oerhört snygga att klä sig för en kväll på terrassen.

snyggaste stilarna för sommaren för män 2020

För den som har modet och stilen att bära upp en smokingkavaj kan detta rekommenderas. Använd sommarkostymen med piké för största möjliga komfort. När det sedan blir kyligare på kvällen är det enkelt att kasta på sig kavajen.

För bröllopsfesten är en mörkblå smoking i sjalslag ett av sommarens hetaste tips. Tidlöst och elegant!

Stiltipset! Oavsett om du väljer att använda dig av smokingkavaj eller kostym är en boutonniere något som kan användas även till annat än bröllop. Använd då en mer diskret variant än en stor blomma.

Garden Party – Avslappnat mode med stil

avslappnat herrmode sommaren 2020 fixa semesterstilen

Det finns också mer informella evenemang, dit bland annat grillkvällar med kompisar hör. Vid dessa tillfällen kanske du inte i första taget väljer att komma med kostym och dina mest eleganta plagg.

Ett mångsidigt plagg för dessa sammanhang är bland annat överskjortan som finns i många modeller och utföranden på marknaden just nu.

Ett plagg som är perfekt att dra på sig när det blir kyligare på kvällarna. Även för stundande kräftskivor i augusti månad är detta ett utmärkt plagg att ha i garderoben.

Lounge Wear – avslappnat hemmamode

bekväma kläder för hemmabruk sommaren 2020

En av de största trenderna inom mode för män under 2020 har av naturliga orsaker varit stanna hemma modet. Detta år har vi verkligen omvärderat vår syn på vikten av kvalitetsplagg även vid hemmabruk.

Även om ingen ser oss är det en speciell känsla att omge sig av kvalitet även i hemmet. Lounge Wear är ett rätt vitt begrepp och innefattar allt från pyjamas till myskläder.

Inom klassiskt herrmode finns mängder av snygga och svalkande plagg för den som vill klä sig snyggt även i hemmet. En pyjamas samt badrock i mjuk bomull är något som alla borde unna sig. Även bekväma t-shirts är något som är underskattat för den som vill klä sig bekvämt hemma.

En vit t-shirt av bra kvalitet och med bra passform är något som du definitivt bör satsa på.

Skydd mot solen – använd dig av klassisk hattmodell

hur du bär hatt sommaren 2020

Till vår glädje har vi kunnat se att fler män vågar bära hatt i vardagen just nu. Vi har dock ännu en lång väg till de dagar då hatt var en obligatorisk accessoar bland män i vardagen.

Byt bort baseball-kepsen och satsa på något stiligare denna sommar. Fedoras och panamahattar är typiska sommarhattar som bör finnas i varje mans garderob.

Stiltipset! Kom ihåg en enhetlig stil när du bär hatt. Klassiska plagg är vad som gäller där enhetlighet är a och o. Det är även generellt sett en stilregel att hålla fast vid. Undvik att mixa och matcha alltför mycket mellan olika stilar.

Sommardofter för män – Egen personlig touch

de bästa sommardofterna för män 2020

Ofta glömmer vi män bort en väldigt viktig detalj då det gäller mode och stil – vår personliga hygien. Den doft vi väljer är en viktig del av helheten och även på detta område är det viktigt att lägga energi på att hitta vad som känns rätt.

Doftsinnet är det starkaste hos oss människor och därför är det också bra att vi verkligen hittar det som vi känner att representerar oss.

Gällande parfymer har vi sett att allt fler män nu också börjat satsa mer på unika nischparfymer. Nu har allt fler män börjat lägga mer tid och omsorg på att verkligen hitta rätt bland det stora utbud av unika dofter som finns på marknaden.

Lyxiga oud parfymer är väldigt hett på marknaden. Speciellt för utekvällar kan dessa rekommenderas. För sommaren 2020 rekommenderar vi också någon av de härliga bärnstensdofter som finns på marknaden.

Tipset! Bygg upp en parfymgarderob med både vardagsdofter och kvällsdofter. Genom att pröva dig fram bland testers/samples hittar du just din favorit.

Avslutande ord om sommarmode för män 2020

Det finns oerhört mycket snygga stilar för män just denna sommar. Det som är glädjande är att de allra flesta modemärken nu anammat den klassiska herrstilen.

De närmaste månaderna är de typiska sommarmånaderna runtom i världen. Glädjande just nu är också det faktum att de allra flesta herrmodesajter har sin stora sommarrea för män placerad till denna tid på året.

Det gör att vi har alla möjligheter att göra riktiga fynd bland klassiska herrplagg och stilar.

Här har du fått några idéer för hur du kan klä dig under denna semester. Var inte rädd att pröva dig fram bland alla härliga klassiska plagg som finns på marknaden just nu.

Sommaren är den tid på året då det mest är tillåtet gällande färger och material. En årstid då det handlar om att pigga upp garderoben med fräscha och lätta material, samt pigga färger.

Det är endast fantasin som sätter gränser för vad som är möjligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *