Herrmode 2020

Hur ser herrmodet ut sommaren 2020? Här har vi samlat allt det bästa inom mode för män, med allt från det klassiska herrmodet till de nyaste trenderna inom herrmodet 2020.

Det som är speciellt för detta års mode för män är att vi såklart påverkas av det rådande läget med isolering, något som gjort att kläder för hemmabruk blivit ännu viktigare. Det är något som vi även tagit fasta när vi sammanställt sommarens snyggaste mode för män 2020.

Det som är helt klart är att 1930-talets gyllene årtionde inom herrmodet nu visar sig allt starkare i de kollektioner som lanserats till sommaren. Något som vi kunde konstatera redan tidigare i den artikel vi skrev om trenderna för herrmodet våren och sommaren 2020. På så sätt kunde vi säga att det är en förädling av de trender vi såg redan för sommaren 2019.

Här har vi tagit fram några av de snyggaste plaggen för män sommaren 2020. Häng med!

Trenderna inom mode för män sommaren 2020

sommarens mode för män 2020

Det finns några tydliga trender inom herrmodet för 2020. Vi ser mer klassiska silhuetter, där inspirationen hämtats från 1930-talets gyllene dagar inom det klassiska herrmodet.

Detta var alltså framträdande redan i fjolårets kollektioner hos många av de större klädkedjorna och modehusen. Nu är detta ännu mer tydligt där ytterligare plagg lanseras med klar inspiration från klassiska detaljer som vi såg redan på 1920 och 1930-talet.

Snyggaste kostymerna till sommaren

herrmode 2020

Ett av nyckelplaggen inom klassiskt herrmode kommer alltid vara kostymen. Bland de kostymer som finns i sommarkollektionerna märks alltid lättare tyger i linne och en ljusare färgskala än till höstens och vinterns kollektioner.

Hos kostymerna är det tydligt att vi nu ser en mer klassisk silhuett med aningen längre kavajlängd och mindre tajt passform. Ge akt på klassiska detaljer som frontveck och slag på byxbenen. Varför inte testa på dubbla frontveck på byxorna?

Vårens och sommarens trendfärger går i olika jordiga färger, som brunt, beige, naturvitt och beige. Färger som är enkla att kombinera för en snygg helhet.

Stiltips! Bär kostymen med piké denna sommar. Det ger ett avslappnat intryck och är också ett enkelt sätt att klä sig stiligt inför sommarkvällarna. Lämna bort bältet och bär gärna loafers tillsammans med kostymen till sommaren.

Byxorna inom herrmodet sommaren 2020

snyggaste modet för män sommaren 2020

Det som är speciellt märkbart är att vi män nu hittar allt fler variationer bland klassiska chinos. Modeller med hög midja och frontveck som hämtat inspiration från klassiska ghurkabyxor lanseras hos allt fler märken.

Det skall vara enkla eller dubbla frontveck och gärna med extra detaljer som t.ex. spänne i midjan.

Ett typiskt sommarplagg är byxor i linnetyg. Hos märken som Morris Heritage ser vi denna sommar flera snygga modeller med alla de klassiska detaljerna.

Hög midja med snygg design vid midjepartiet, frontveck och uppslag är några av de klassiska detaljer som nämnda märke tagit fasta på till sommarens kollektion.

Snyggaste shortsen sommaren 2020

snygga simbyxor sommaren 2020

Det som är speciellt med sommaren 2020 är vi nu ser allt fler dressade modeller på shortsen. Bort med Bermuda-shortsen och satsa istället på shorts med frontveck och slag!

På shortsen är det alltid en bra idé att satsa på färger som beige, mörkblått eller olivgrönt. Klassiska färger som håller år ut och år in.

Badmodet till sommaren 2020

snyggaste badmodet sommaren 2020

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att även badshortsen nu blivit allt mer dressade. Det är till stor del 1960-talet med klassiska James Bond-filmer som tjänat som inspiration till många av kollektionerna.

Orlebar Brown har med sin Bulldog-kollektion tagit fram några tidlösa modeller bland shorts och badbyxor som är speciellt snygga till denna sommar.

Utmärkande för denna kollektion är midjespännen. De flesta av modellerna är också korta. För den som vill vara snygg till stranden skulle vi rekommendera denna modell på badshorts.

Även inom badmodet ser vi gärna att männen lämnar hem speedosen och badshortsen i bermudastil denna sommar och satsar på en mer klassisk look!

För att få till en snygg helhet rekommenderar vi pikétröjor i frottétyg. Det är både ett snyggt, bekvämt och hållbart alternativ för den som få till den rätta looken till sommarens badäventyr.

Snyggaste pikéer sommaren 2020

snygga pikétröjor sommaren 2020

Ett nyckelplagg för sommaren 2020 är pikétröjan. Även då det gäller detta klassiska plagg ser vi allt fler modeller med alternativa tyger och skärningar vid halsen. Nu får det gärna vara modeller utan den traditionella knäppningen vid nacken.

Det mest klassiska märket gällande pikétröjan är Sunspel, men till denna sommar än det många märken som satsat hårt på att få fram nya snygga modeller.

Pikétröjan Riviera från Sunspel är en klassiker i varpstickad, ventilerande bomullsmesh, kallad Quality 75. Denna tröja var ursprungligen skräddarsydd för Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Casino Royal.

Kolla gärna utbudet hos märken som Oscar Jacobson, Morris Heritage och Tom Ford. Bland dessa finns flera modeller av klassiska modeller i innovativa tyger.

Stiltipset! När du väljer pikétröja är det viktigt att tänka på passformen. Välj gärna en modell med lite kortare ärmlängd.

Snyggaste accessoarerna inom herrmodet sommaren 2020

Då det gäller sommarens accessoarer är scarves och bandanas även detta år en riktigt snyggt tillägg till den manliga garderoben.

Vad är skillnaden mellan scarves och bandanas kanske du frågar! Scarves är i allmänhet lite längre och fylligare – lite som en traditionell halsduk, men tunnare.

Bandanas å andra sidan är en större modell av den klassiska bröstduken.

Bandanas

hur du bär scarf på sommaren 2020

Bland de som erbjuder snygga Scarves och bandanas till sommaren 2020 märks framförallt svenska Eton. Till denna sommaren har Eton lanserat många snygga modeller som passar till det mesta – oavsett om du bär skjorta eller piké.

Stiltipset! En av sommarens hetaste trender är överskjortan. Till den passar det alldeles utmärkt att använda sig av bandanas.

Sommarens solglasögon 2020

snygga solglasögon herr sommar 2020

För den som köper solglasögon är det alltid en bra idé att satsa på klassiska modeller. Istället för att köpa billiga modeller som går sönder samma sommar som du köpt dem skall du hellre satsa på modeller av bra kvalitet.

Du kommer säkert att få satsa över 1500 kronor för ett par solglasögon av kvalitet. Men det är definitiv värt det med tanke på hållbarheten.

Bland de mest klassiska modellerna som finns på marknaden märks de från italienska Persol och Ray-Ban. Men håll även ögonen på märken som Oliver Peoples och TBD Eyewear.

Den sistnämnda har många snygga modeller som dessutom är väldigt prisvärda. Hos Oliver Peoples hittar du några av marknadens snyggaste klassiska modeller, som t.ex. kollektionen Gregory Peck.

Stanna hemma mode

snyggaste pyjamas för män herr sommaren 2020

Ett av årets stora trend har av förklarliga skäl blivit det så kallade ”stanna hemma modet”. Om man vill lägga en mer officiell titel på detta mode kunde vi även välja att kalla det Loungewear.

Inom denna sektion ryms allt från myskläder till pyjamas och t-shirts. Detta är en sektion som fått en riktig skjuts uppåt under de senaste månaderna.

För de män som önskar det bästa inom Loungewear kan märken som Cleverly Laundry och Derek Rose rekommenderas. Klassiska märken inom Loungewear som håller absolut högsta kvalitet.

Dessutom har de några av det absolut snyggaste plaggen inom området

Snyggaste skorna sommaren 2020

snyggaste sommarskorna för män 2020

Vi har alltid haft en speciell förkärlek till loafers som sommarskor här på Gentlemannaguiden. Det är mycket mångsidiga skor som passar till det mesta, oavsett om du använder chinos eller kostym.

Om du använder dig av en dressad modell på shortsen passar loafers även till detta.

Bland de mest hållbara och klassiska modellerna av loafers hittar du hos framstående brittiska skomakare som Crocket & Jones och Loake 1880. Men även italienska Santoni och norska Aurland har flera klassiska modeller.

För en ren look till sommarens garderob passar olika typer av Penny Loafers utmärkt. Men även Tassel Loafers är snyggt till många olika typer av sommarplagg.

En annan modell av sommarsko som andas ledig elegans är sneakers. Dessa skor har blivit allt populärare inom herrmodet både till mer formell klädsel och fritiden.

När du väljer sneakers får det gärna vara modeller i läder för bästa hållbarhet. Satsa också på stilrena färger som helvitt eller brunt/beige. Mocka är också ett material som är riktigt snyggt på sneakers!

Sommarparfymer 2020

bästa herrdofterna sommaren 2020 för män

Det som utmärker parfymer till sommaren är att vi ofta ser lättare marina doftnoter och citrusdofter komma fram under denna årstid.

Det finns dock en doftnot utöver detta som vi speciellt rekommenderar till sommaren 2020. Pröva på parfymer med doftnoten bärnsten, eller Amber som det heter på engelska. Det är en doftnot som passar speciellt väl efter dagens utflykt på stranden och ger en väldigt behaglig doftaura runt sig.

De flesta av de mest framstående parfymhusen har sina egna versioner av bärnstensdofter. The Merchant of Venice är ett av de märken som har en alldeles underbar bärnstensdoft i form av doften Nobil Ottoman Amber EdP.

Sammanfattning

Herrmodet 2020 är snyggare än någonsin tidigare. Nu finns i variation som vi aldrig tidigare sett, där det gamla hederliga hantverket åter tagits till heders.

Trots att vi lever i utmanande tider finns det inga orsaker att inte klä sig snyggt. På denna sida har vi alltså plockat fram några av sommarens snyggaste plagg detta år.

Hoppas ni hittar det ni hittar för att göra sommaren 2020 till den snyggaste hittills i era liv!