Herrmode 2020

Hur ser herrmodet ut 2020? Här har vi samlat allt det bästa inom mode för män, med allt från det klassiska herrmodet till de nyaste trenderna inom herrmodet 2020.

Det som är speciellt för detta års mode för män är att vi såklart påverkas av det rådande läget med isolering, något som gjort att kläder för hemmabruk blivit ännu viktigare. Det är något som vi även tagit fasta när vi sammanställt snyggaste mode för män 2020.

Det som är helt klart är att 1930-talets gyllene årtionde inom herrmodet nu visar sig allt starkare i de kollektioner som lanserats under år. Något som vi kunde konstatera redan tidigare i den artikel vi skrev om trenderna för herrmodet våren och sommaren 2020. På så sätt kunde vi säga att det är en förädling av de trender vi såg redan för sommaren 2019.

snyggt höstmode för män
Höstmodet från Eton Shirts.

Mode för män hösten och vintern 2020

De nu aktuella trenderna inom herrmode för hösten och vintern 2020 innehåller mycket av det som vi såg redan till sommarens mode för män. Bland de färgtrenderna vi ser till hösten finns mycket kvar från sommaren, men i något mörkare toner. Klassiskt herrmode är ett begrepp som blir ännu viktigare att hålla i minnet när vi förflyttar oss till höstens mode för män.

herrmode hösten 2020
Höstmode från Eton Shirts.

Nu är det nämligen andra typer av nyckelplagg som blir aktuella. Nu börjar vi igen använda oss av ytterrockar och andra värmande plagg. Även olika klädesplagg för skydd mot regn blir viktigare.

Här tar vi fram några av de snyggaste plaggen för män hösten och vintern 2020.

Snyggaste ytterplaggen för hösten 2020

I och med att klassiska klädesplagg fått en allt mer framträdande roll inom herrmodet ser vi också fler ytterplagg där man tagit detta i beaktande. Vi ser ett ökat intresse för dubbelknäppta rockar och liknande detaljer som ofta förknippas med det klassiska herrmodet.

rock med dubbelknäppning hösten 2020

Bland detaljerna märks också breda slag och bröstficka hos en ytterrock av klassiskt snitt.

Bland mer avslappnade modeller är funktion det viktigaste och speciellt inom detta område har vi kunnat se mängder av nya plagg i kollektionerna de senaste åren.

Här förevisas två av höstens och vinterns absolut snyggaste ytterrockar från italienska Boglioli. Breda och spetsiga slag tillsammans med dubbelknäppning ger en elegant framtoning. Färgerna är också bland de mest elegant du hittar hos ett ytterplagg.

Cashmere i rockar har kommit allt starkare till hösten och vintern 2020. Detta är det ultimata tyget för den som uppskattar kvalitet. Denna snygga trenchcoat kommer från italienska Piacenza Cashmere som är främst kända för sina högkvalitativa tröjor i cashmeretyg. Byxorna i flanell kommer från Incotex och skorna från Crocket & Jones.

Till hösten blir alltid jackor från Barbour populära. I Sverige har vi en förkärlek till brittiskt herrmode och speciellt till hösten finns mängder av funktionella ytterplagg i kollektionerna hos klassiska brittiska märken.

Oljerockar likt den till höger, samt quiltade rockar som den till vänster är bland de ultimata ytterplaggen för höst- och vinterbruk i våra svenska förhållanden.

Detta är också mycket mångsidiga jackmodeller som går att använda både till en formell och informell klädstil.

En mycket praktisk jackmodell för hösten och vintern är den klassiska duffeljackan. Här är det dufflar från brittiska Gloverall som är ohotad etta. Dessa tillverkas i England i en kraftig ullblandning.

En mycket snygg och praktisk jackmodell oavsett om du väl klä dig ledigt eller stiligt under vintern eller kallare höstdagar.

Kostymerna hösten 2020

Till hösten kommer alltid tjockare och varmare material till kostymerna. Flanell och tjockare tweedtyger blir igen aktuellt att bära. Det gäller även denna höst där vi ser många snygga kostymer i herrkollektionerna.

flanellkostym herrmode höst 2020

Bland de svenska herrmodemärken som kommit ut med snygga kostymer i flanell märks Oscar Jacobson. I deras höstkollektion finns både en mörkblå och mörkgrå kostym i flanelltyg.

Byxorna i kollektionen har uppslag och frontveck och kommer i en avsmalnande passform. En kombination av klassiskt och modernt herrmode i stiligast möjliga utförande.

Dunvästar för hösten

Bland höstens nyckelplagg för män kan också nämnas dunvästen. Lager-på-lager är en av de absolut största trenderna gällande höst- och vintermodet och för detta ändamål är dunvästen ett av de mest mångsidiga klädesplaggen.

yttervästar för höst 2020

Denna kan bäras på många olika sätt. Innanför ytterrocken för att ge extra värme till vintern eller utanpå kostymen för att ge en avslappnad elegans i äkta italiensk stil.

Yttervästen är också idealisk att använda över en tröja vid övergången mellan sommar och höst. Med andra ord är det ett väldigt mångsidigt plagg som kan rekommenderas till varje mans garderob.

Tips! Ge akt på detaljerna när du köper en dunväst. Det kan vara bra att ha flera olika modeller. Vill du använda dunvästen till skräddade plagg kan en mer dressad och tunn variant rekommenderas.

Byxor inom herrmode hösten 2020

Inom modet gällande byxor för män är det detaljrikedom som det handlar om just nu. Dubbla frontveck, höga midjor och uppslag är klassiska detaljer som kommit med i de flesta herrmodekollektioner under detta år.

snyggaste herrbyxor hösten 2020
Höstmodet från italienska Briglia 1949.

Det är detaljer som vi också ser hos den andra av våra stora trender, vår önskan att klä oss bekvämt. Korsningar mellan klassiskt skräddade byxor och gympabyxor har blivit alltmer vanliga – likt byxorna nedan från Filippa K.

bekväma skräddade byxor mode för män 2020

Det har också blivit allt vanligare med stretchmaterial även i mer dressade modeller av byxor. Även detta är en del av det ökade fokuset på resekollektioner med mer lättburna plagg i jobbsammanhang.

Snygga regnplagg och accessoarer för hösten

Höstens absoluta nyckelplagg är såklart regnkläder och accessoarer. Även i detta sammanhang är brittiska märken i fokus eftersom det är många som specialiserat sig på just denna nisch.

stiliga regnplagg för män hösten 2020

Här finns såklart Barbour, men håll även ett öga på Manchesterbördiga Private White V.C. om du söker högklassiga ytterrockar för utmanande väder.

Det är alltför få som tänker kvalitet när de införskaffar paraplyer. Med tanke på hur vintrarna ser ut hos oss numera är det viktigt att satsa på hållbara paraplyer som är tillräckligt starka för blåsigt väder.

Brittiska Fox Umbrellas är ett av de mest anrika bland kvalitetsparaplyer på marknaden. Här hittar du paraplyer med dekorativa djurmotiv på handtagen. Paraplyerna är också tillverkade i en hållfast metallkonstruktion som gör det till en av de bästa paraplyerna på marknaden.

Då det gäller väskor och portföljer är detta en underskattad stildetalj i herrgarderoben. Nuförtiden finns också alltfler modeller i praktiska vattentäta material som kanvas och vaxat läder. Kolla speciellt in modellerna från italienska Mismo och amerikanska Filson. Här finns mängder av snygga portföljer och väskor för krävande väderförhållanden.

Bekväma kläder för hemmabruk

Redan i vårt avsnitt om sommarens mode för män nedan nämnde vi stanna-hemma-modet som ett av årets stora trender. I och med höstens ankomst blir detta mode ännu mer aktuellt då vi allt högre grad stannar inne då vädret blir kallare och regnigare.

Tidigare har många nöjt sig med gympabyxor och -tröjor vid hemmabruk. Men nu kan vi även se ett ökat intresse för klassisk Lounge Wear hos allt fler män. Hit hör allt från pyjamas med klassiskt snitt och morgonrockar i kortare modell utformade som rökrockar.

klassisk rökrock för män

Här syns en modell på badrock för män som även kan användas som klassisk rökrock från specialisten inom Lounge Wear, Londonbaserade Derek Rose.

Till det en snygg pyjamas och tofflor i vintagemodell från Crockett & Jones.

Herrparfymer hösten 2020

Till hösten blir mer djupa och starka parfymer mer aktuellt att bära igen. Några av de mest populära parfymerna för tillfället är parfymer från agarträdet, även kallat oud. Det är det lyxigaste inom parfymvärlden och en doftnot som osar exklusivitet.

Även dofter med lädernoter blir alltid populära till hösten och vintern. I flera fall kombinerar man oud och läder i parfymerna. Detta är onekligen en vinnande kombination, något som bland annat utsökta Floris Leather Oud är ett bevis på.

bästa herrparfymer hösten 2020

Det är en doftnot som speciellt kan rekommenderas för utekvällar eller dejtande.

För vardagen kan någon av de klassiska herrparfymerna på marknaden rekommenderas. Det finns en del herrdofter som behållit sin popularitet över åren och en av de allra främst som vi kan rekommendera är Green Irish Tweed från exklusiva parfymhuset Creed. En klassiker med närmaste magiska doftegenskaper, som är speciellt lämplig för höstens och vinterns kallare väder.

Trenderna inom mode för män sommaren 2020

sommarens mode för män 2020

Det finns några tydliga trender inom herrmodet för 2020. Vi ser mer klassiska silhuetter, där inspirationen hämtats från 1930-talets gyllene dagar inom det klassiska herrmodet.

Detta var alltså framträdande redan i fjolårets kollektioner hos många av de större klädkedjorna och modehusen. Nu är detta ännu mer tydligt där ytterligare plagg lanseras med klar inspiration från klassiska detaljer som vi såg redan på 1920 och 1930-talet.

Snyggaste kostymerna till sommaren

herrmode 2020

Ett av nyckelplaggen inom klassiskt herrmode kommer alltid vara kostymen. Bland de kostymer som finns i sommarkollektionerna märks alltid lättare tyger i linne och en ljusare färgskala än till höstens och vinterns kollektioner.

Hos kostymerna är det tydligt att vi nu ser en mer klassisk silhuett med aningen längre kavajlängd och mindre tajt passform. Ge akt på klassiska detaljer som frontveck och slag på byxbenen. Varför inte testa på dubbla frontveck på byxorna?

Vårens och sommarens trendfärger går i olika jordiga färger, som brunt, beige, naturvitt och beige. Färger som är enkla att kombinera för en snygg helhet.

Stiltips! Bär kostymen med piké denna sommar. Det ger ett avslappnat intryck och är också ett enkelt sätt att klä sig stiligt inför sommarkvällarna. Lämna bort bältet och bär gärna loafers tillsammans med kostymen till sommaren.

Byxorna inom herrmodet sommaren 2020

snyggaste modet för män sommaren 2020

Det som är speciellt märkbart är att vi män nu hittar allt fler variationer bland klassiska chinos. Modeller med hög midja och frontveck som hämtat inspiration från klassiska ghurkabyxor lanseras hos allt fler märken.

Det skall vara enkla eller dubbla frontveck och gärna med extra detaljer som t.ex. spänne i midjan.

Ett typiskt sommarplagg är byxor i linnetyg. Hos märken som Morris Heritage ser vi denna sommar flera snygga modeller med alla de klassiska detaljerna.

Hög midja med snygg design vid midjepartiet, frontveck och uppslag är några av de klassiska detaljer som nämnda märke tagit fasta på till sommarens kollektion.

Snyggaste shortsen sommaren 2020

snygga simbyxor sommaren 2020

Det som är speciellt med sommaren 2020 är vi nu ser allt fler dressade modeller på shortsen. Bort med Bermuda-shortsen och satsa istället på shorts med frontveck och slag!

På shortsen är det alltid en bra idé att satsa på färger som beige, mörkblått eller olivgrönt. Klassiska färger som håller år ut och år in.

Badmodet till sommaren 2020

snyggaste badmodet sommaren 2020

Vi har redan tidigare kunnat konstatera att även badshortsen nu blivit allt mer dressade. Det är till stor del 1960-talet med klassiska James Bond-filmer som tjänat som inspiration till många av kollektionerna.

Orlebar Brown har med sin Bulldog-kollektion tagit fram några tidlösa modeller bland shorts och badbyxor som är speciellt snygga till denna sommar.

Utmärkande för denna kollektion är midjespännen. De flesta av modellerna är också korta. För den som vill vara snygg till stranden skulle vi rekommendera denna modell på badshorts.

Även inom badmodet ser vi gärna att männen lämnar hem speedosen och badshortsen i bermudastil denna sommar och satsar på en mer klassisk look!

För att få till en snygg helhet rekommenderar vi pikétröjor i frottétyg. Det är både ett snyggt, bekvämt och hållbart alternativ för den som få till den rätta looken till sommarens badäventyr.

Snyggaste pikéer sommaren 2020

snygga pikétröjor sommaren 2020

Ett nyckelplagg för sommaren 2020 är pikétröjan. Även då det gäller detta klassiska plagg ser vi allt fler modeller med alternativa tyger och skärningar vid halsen. Nu får det gärna vara modeller utan den traditionella knäppningen vid nacken.

Det mest klassiska märket gällande pikétröjan är Sunspel, men till denna sommar än det många märken som satsat hårt på att få fram nya snygga modeller.

Pikétröjan Riviera från Sunspel är en klassiker i varpstickad, ventilerande bomullsmesh, kallad Quality 75. Denna tröja var ursprungligen skräddarsydd för Daniel Craig i rollen som James Bond i filmen Casino Royal.

Kolla gärna utbudet hos märken som Oscar Jacobson, Morris Heritage och Tom Ford. Bland dessa finns flera modeller av klassiska modeller i innovativa tyger.

Stiltipset! När du väljer pikétröja är det viktigt att tänka på passformen. Välj gärna en modell med lite kortare ärmlängd.

Snyggaste accessoarerna inom herrmodet sommaren 2020

Då det gäller sommarens accessoarer är scarves och bandanas även detta år en riktigt snyggt tillägg till den manliga garderoben.

Vad är skillnaden mellan scarves och bandanas kanske du frågar! Scarves är i allmänhet lite längre och fylligare – lite som en traditionell halsduk, men tunnare.

Bandanas å andra sidan är en större modell av den klassiska bröstduken.

Bandanas

hur du bär scarf på sommaren 2020

Bland de som erbjuder snygga Scarves och bandanas till sommaren 2020 märks framförallt svenska Eton. Till denna sommaren har Eton lanserat många snygga modeller som passar till det mesta – oavsett om du bär skjorta eller piké.

Stiltipset! En av sommarens hetaste trender är överskjortan. Till den passar det alldeles utmärkt att använda sig av bandanas.

Sommarens solglasögon 2020

snygga solglasögon herr sommar 2020

För den som köper solglasögon är det alltid en bra idé att satsa på klassiska modeller. Istället för att köpa billiga modeller som går sönder samma sommar som du köpt dem skall du hellre satsa på modeller av bra kvalitet.

Du kommer säkert att få satsa över 1500 kronor för ett par solglasögon av kvalitet. Men det är definitiv värt det med tanke på hållbarheten.

Bland de mest klassiska modellerna som finns på marknaden märks de från italienska Persol och Ray-Ban. Men håll även ögonen på märken som Oliver Peoples och TBD Eyewear.

Den sistnämnda har många snygga modeller som dessutom är väldigt prisvärda. Hos Oliver Peoples hittar du några av marknadens snyggaste klassiska modeller, som t.ex. kollektionen Gregory Peck.

Stanna hemma mode

snyggaste pyjamas för män herr sommaren 2020

Ett av årets stora trend har av förklarliga skäl blivit det så kallade ”stanna hemma modet”. Om man vill lägga en mer officiell titel på detta mode kunde vi även välja att kalla det Loungewear.

Inom denna sektion ryms allt från myskläder till pyjamas och t-shirts. Detta är en sektion som fått en riktig skjuts uppåt under de senaste månaderna.

För de män som önskar det bästa inom Loungewear kan märken som Cleverly Laundry och Derek Rose rekommenderas. Klassiska märken inom Loungewear som håller absolut högsta kvalitet.

Dessutom har de några av det absolut snyggaste plaggen inom området

Snyggaste skorna sommaren 2020

snyggaste sommarskorna för män 2020

Vi har alltid haft en speciell förkärlek till loafers som sommarskor här på Gentlemannaguiden. Det är mycket mångsidiga skor som passar till det mesta, oavsett om du använder chinos eller kostym.

Om du använder dig av en dressad modell på shortsen passar loafers även till detta.

Bland de mest hållbara och klassiska modellerna av loafers hittar du hos framstående brittiska skomakare som Crocket & Jones och Loake 1880. Men även italienska Santoni och norska Aurland har flera klassiska modeller.

För en ren look till sommarens garderob passar olika typer av Penny Loafers utmärkt. Men även Tassel Loafers är snyggt till många olika typer av sommarplagg.

En annan modell av sommarsko som andas ledig elegans är sneakers. Dessa skor har blivit allt populärare inom herrmodet både till mer formell klädsel och fritiden.

När du väljer sneakers får det gärna vara modeller i läder för bästa hållbarhet. Satsa också på stilrena färger som helvitt eller brunt/beige. Mocka är också ett material som är riktigt snyggt på sneakers!

Sommarparfymer 2020

bästa herrdofterna sommaren 2020 för män

Det som utmärker parfymer till sommaren är att vi ofta ser lättare marina doftnoter och citrusdofter komma fram under denna årstid.

Det finns dock en doftnot utöver detta som vi speciellt rekommenderar till sommaren 2020. Pröva på parfymer med doftnoten bärnsten, eller Amber som det heter på engelska. Det är en doftnot som passar speciellt väl efter dagens utflykt på stranden och ger en väldigt behaglig doftaura runt sig.

De flesta av de mest framstående parfymhusen har sina egna versioner av bärnstensdofter. The Merchant of Venice är ett av de märken som har en alldeles underbar bärnstensdoft i form av doften Nobil Ottoman Amber EdP.

Sammanfattning

Herrmodet 2020 är snyggare än någonsin tidigare. Nu finns i variation som vi aldrig tidigare sett, där det gamla hederliga hantverket åter tagits till heders.

Trots att vi lever i utmanande tider finns det inga orsaker att inte klä sig snyggt. På denna sida har vi alltså plockat fram några av sommarens snyggaste plagg detta år.

Hoppas ni hittar det ni hittar för att göra sommaren 2020 till den snyggaste hittills i era liv!