Snygga solglasögon för män vår/sommar 2021

snyggaste solglasögon 2021

Solglasögon är en självklar och viktig accessoar till vår- och sommarsäsongen. De är inte enbart viktiga för att skydda ögonen. Rätt solglasögon är också en accessoar som kan lyfta din stil till nya nivåer. Här tar vi fram snygga solglasögon för män våren och sommaren 2021.

Tidigare har vi skrivit om klassiska och tidlösa solglasögon på marknaden. Det finns även många nya modeller av solglasögon där man kombinerat vintagedetaljer med nya stilelement. Ha åtminstone en klassisk modell och skaffa även nya djärva modeller till din vår- och sommargarderob. Det handlar inte enbart om stil. Olika färger på linserna fyller också olika funktioner – som du kan läsa mer om här.

Snygga solglasögon för män vår och sommar 2021

Här tar vi fram snygga solglasögon för män vår/sommar 2021. Det har kommit många nya kreativa modeller ut på marknaden för denna säsong. Längre ner tar vi även fram lite tips vad du bör tänka på när du väljer solglasögon. Här är våra val inför denna vår- och sommarsäsong.

Eyevan 7285 – Webb Sunglasses Honey

snyggaste solglasögon för män vår sommar 2021

Rundade solglasögon med orangefärgade acetatbågar är vårt hetaste tips för våren och sommaren 2021. Dessa solglasögon från japanska Eyevan har också en breda bågar på sin yttersta spets, vilket gör dem snygga även på personer med rund ansiktsform. Dessa solglasögon blandar stilfullhet med en extravagant twist.

Oliver Peoples – O’Malley Sunglasses Transparent

Oliver Peoples har några av de snyggaste klassiska modellerna av solglasögon på marknaden. Transparenta och runda bågar är definitivt något att satsa på om du vill ha eleganta solglasögon till våren och sommaren. Dessa solglasögon är tillverkade i Italien med vintageestetik och modern färgskala.

TBD Eyewear – Cran Sunglasses Bicolour Tortoise

snyggaste solglasögon vår sommar 2021

TBD Eyewear erbjuder några av de mest prisvärda modellerna av solglasögon på marknaden. Här kan nämnas klassiska modellen Donegal, som alltid håller stilen. Deras modell Cran har något tunnare bågar och har hämtat sin inspiration från skräddarsydda plagg. Den finns i många olika färger, vilket är ett tecken på hur populär den blivit genom åren.

Saint Laurent – SL 28 Sunglasses Crystal

snygga blankpolerade solglasögon herr vår sommar 2021

Här har vi ett par unika solglasögon från Saint Laurent. Dessa solglasögon har linser med spegelglas, vilket gör att dina ögon inte syns genom linserna. Dessa är stilrena klassiker, samtidigt som de ger ett modernt uttryck med sina bågar i transparent acetat.

Ralph Lauren Eyewear – PH4165 Sunglasses Pinot Grigio/Green

snygga solglasögon herr vår sommar 2021

Livsstilsmärket Ralph Lauren har satsat hårt på solglasögon de senaste säsongerna. Dessa solglasögon från Ralph Lauren Eyewear i vintagemodell har gula transparenta bågar och gröntonade linser samt en näsbrygga som påminner om siluetten från ett nyckelhål.

CHiMi Eyewear – Kiwi 002 Sunglasses Clear Lens

snygga solglasögon herr vår sommar 2021

Svenska CHiMi Eyewear har blivit oerhört populära med sina handgjorda solglasögon i lekfulla färger och stilrena bågar. I denna linje hittar du något så unikt som matchande bågar och linser. Varför inte satsa på vårens och sommarens trendfärg grönt?

Sammanfattning – Att hitta snygga solglasögon

Precis som när det gäller allt annat inom mode och stil bör man utgå från både sina egna preferenser. En vanlig fråga vid val av solglasögon är också vilka solglasögon som passar ens ansiktsform.

Den viktigaste regeln att följa i dessa fall är att solglasögon bör ha en bredd som åtminstone är lika breda som ditt ansikte. Om du har ett stort runt ansikte skall du undvika små runda modeller på solglasögon. Välj då istället klassiska modeller som Wayfarer från Ray-Ban eller någon av Persols klassiker.

Omvänt gäller om du har ett litet eller smalt ansikte. Då skall du undvika överdimensionerade solglasögon. Välj istället rundade solglasögon från t.ex. Oliver Peoples.

Att tänka på vid val av solglasögon

Varför använda solglasögon?

Bra solglasögon skyddar dina ögon från farliga UV-strålar och hjälper dig att se bättre under vårens och sommarens aktiviteter.

Hur välja solglasögon?

Se framförallt till att solglasögonen är av bra kvalitet och att de är CE-märkta. Då har de ett fullgott skydd mot UV-strålning. Bra passform är också viktigt eftersom det skyddar ögonen från reflexer och bländningar. Se till så att solglasögonen sitter bra på näsan. 

Vilka solglasögon passar mig?

Detta beror både på din hud- och hårfärg, samt vilka kläder du bär. Om du klär dig klassiskt rekommenderar vi klassiska bågar. Samtidigt kan även fräscha och uppseendeväckande färger på bågarna ge din stil ett lyft.

Vilka solglasögon passar min ansiktsform?

Tänk framförallt på proportionerna på ditt ansikte. Om du har ett brett eller runt ansikte bör du se till att skalmarna/bågarna täcker bredden på ditt ansikte. Undvik stora modeller på solglasögon om du har ett smalt eller litet ansikte.

Varför finns olika färger på linser hos solglasögon?

Olika färger på linserna har olika egenskaper. Om du vill ha ett en färg på linserna som passar i de flesta väder är grönt glas att föredra. Denna ger korrekta färger och tydliga kontraster under de flesta aktiviteter och väder. Bruna glas är också populära eftersom de ger en varm och behaglig färgton.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *