Gore-Tex

Vi fortsätter med äventyrs- och friluftstemat här på bloggen och det passar väl utmärkt nu i och med det höstlov som inleds nästa vecka. På höstlovet tar många chansen att röra på sig ute i naturen, oavsett om det är inom Sveriges gränser eller utomlands. Då gäller det att ha både kläder och skor som håller en varm och torr och som står emot höstens ofta blåsiga och regniga väder. Man brukar säga att det inte finns något dåligt väder, utan bara dåliga kläder. När det gäller friluftsliv och idrott är detta en sanning som är mer påtaglig än inom de flesta andra områden.

Ett av de mest erkända materialen på marknaden för så kallade funktionsplagg är GORE-TEX®. Alla som ägt ett klädesplagg innehållande GORE-TEX® känner till dess egenskaper. Produkterna ger ett långvarigt och bekvämt väderskydd som man kan lita på ända från huvudet ner till tårna oavsett om det handlar om vandring i bergen eller på stan. Att ge komfort och skydd åt friluftentusiaster ute i det fria har också varit huvudmålet för varumärket GORE-TEX® ända sedan det uppfanns av Wilbert L. Gore och hans son Robert W. Gore år 1969. Sedan dess har mängd olika märken använt GORE-TEX® materialet i sina produkter på grund av dess bevisade varaktiga och bekväma väderskydd.

Alla som någongång ägt ett vindtätt plagg som inte andas vet hur viktigt även detta är då det gäller både tränings- och friluftskläder. Det är ingen trevlig upplevelse när ens jacka eller skor stänger inne värmen och gör att fukt och svett ansamlas innanför plagget. GORE-TEX®-material låter svett försvinna ut och förhindrar överhettning och ansamling av svett. GORE-TEX®-membranet med dess 1,4 miljarder porer per kvadratcentimeter garanterar även produkterna dess vind- och vattentäthet.

Leave a comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *